Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2009, 21:48:02
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Acestea sunt detaliii nesemnificatiiiive aici pe un forum ortodox.

Cum ramine cu batrina murdara pe picioare analfabeta insa curata la suflet amintita de un filozof crestin?
Conform unora ar trebui sanctionata si data afara de pe acest forum scrobit.

Au fost sfinti care odata participind la o Liturghie au observat rugaciuni care se inaltau la cer sub forma de raze de lumina din partea unor batrine pe care lumea nu dadea nici doi bani(analfabete, tacute, murdare, ciudate)

Nu zic ca corectitudinea in scriere n-ar fi importanta insa concurenta asta in cine este mai destept aici nu isi are locul

Poftiti va rog pe forumuri de limba si literatura si faceti valuri acolo astfel mai creati un pic de miscare a ghetarului.

Multi dintre noi cautam povestiri si sfaturi de suflet nu de corectitudine gramaticala privita cu rigurozitate frantuzita..si aceea falsa deoarece realitatea este cu totul alta si in Franta...cunoastem!

VA ROG DIN SUFLET cei avizati si care nu stiti sa scrieti sa IGNORATI
COMPLET pe cei care va admonesteaza si continuati sa scrieti asa CUM STITI! ..si fiti siguri ca mai exista si altfel de profesori in lume care va accepta asa cum sunteti
Eu unul va iubesc oricum!
Bravo Andrei! Întodeauna mi-a plăcut de tine.
Am corectat și eu pe câte cineva și regret mult ( mai ales că și eu greșesc adeseori! )
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 00:02:18
Miha-anca
Guest

Implicit Acest topic este un semn de dragoste fata de aproapele

... caci se inscrie, conf. Pr. Arsenie Boca, printre faptele milosteniei sufletesti: a invata pe cel nestiutor. (din "Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul, pg.70)

Curatenia sufleteasca si ortografia nu se exclud una pe alta; pot convietui f bine.
In cazul de mai sus, Tutea ii arata intr-un mod f plastic celui automultumit de acumularile sale intelectuale, dar lipsit de credinta, ca legatura cu Dumnezeu este absolut necesara oricarui individ pentru a se ridica la nivel de om.

In relatiile interumane insa, e nevoie de o oarecare cultura, pentru a nu decade in ochii semenilor, iar cea mai simpla forma de cultura, cat si dovada de respect fata de sine, este scrierea corecta.

O greseala pe care am remercat-o f des: a-ti fost; a-ti facut...

Corect este ati fost, ati facut, caci "ati" este forma la prezent a verbului "a avea" la persoana a 2. plural; deci : eu am/ tu ai/ el,ea a/ noi am/voi ati fost;ei au fost

-ti este forma neaccentuata a pronumelui personal, care la dativ persoana 2. singular are trei forme: tie, iti, -ti
Tie iti dau; sa-ti dau tie.
Deci, cand -ti poate fi inlocuit cu tie, se scrie cu liniuta; altfel este verb la persoana a doua plural (voi) si se scrie intr-un cuvant.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 00:26:03
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb ortograme

Ai mare dreptate, Anca! Scrierea corecta este semn de respect fata de tine insuti si fata de semeni.

Ca sa reiau putin problema lui ati/a-ti:

a-ti: a-ti da seama; a-ti pune actele la punct; a-ti nota ideile ...

ati: ati vazut; ati scris; ati ascultat; ati trimis ...

De asemenea, am mai observat o problema in ceea ce priveste va/v-a:

va: va urma; va veni; va intelege ...

v-a: v-a spus; v-a telefonat; v-a trimis
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 12:45:02
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Cei care se ocupă de forum poate ar putea să corecteze următoarea greșeală: sondajul (poll-ul) arată în final numărul de „votători”. În limba română se zice „votanți” sau „participanți la vot”.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2009, 12:41:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bastet Vezi mesajul
Cei care se ocupă de forum poate ar putea să corecteze următoarea greșeală: sondajul (poll-ul) arată în final numărul de „votători”. În limba română se zice „votanți” sau „participanți la vot”.
Normal ca nu este corect cuvantul " votatori"

Inca ceva...nu poate aparea "I" din " A" la inceputul sau sfarsitul cuvintelor!!!!!!!!!!!!!...astfel corect se scrie: Ingerii, Inainte, Innobilat...

As avea o intrebare... mai exista articularea cuvintelor cu 2 de i prin adaugarea celui de-al 3-lea??? Tatal meu mi-a spus ca nu mai exista al 3 lea i, dar ca al 2 lea i a devenit mai lung in cazul cuvintelor: copii, vii....

Last edited by AndruscaCIM; 26.10.2009 at 12:52:31.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2009, 14:59:44
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Normal ca nu este corect cuvantul " votatori"

Inca ceva...nu poate aparea "I" din " A" la inceputul sau sfarsitul cuvintelor!!!!!!!!!!!!!...astfel corect se scrie: Ingerii, Inainte, Innobilat...

As avea o intrebare... mai exista articularea cuvintelor cu 2 de i prin adaugarea celui de-al 3-lea??? Tatal meu mi-a spus ca nu mai exista al 3 lea i, dar ca al 2 lea i a devenit mai lung in cazul cuvintelor: copii, vii....
Cum sa nu mai existe? Ex: Am doi copii. Copiii mei sunt cei mai frumosi.
Vechi 26.10.2009, 15:02:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Cum sa nu mai existe? Ex: Am doi copii. Copiii mei sunt cei mai frumosi.
Mai mie asa mi-a zis tata, cum ca e putin deplasat sa se tot inmulteasca iiii...si ca s-ar putea pune in viitor cumva accetul pe al 2 lea si atat. Poate ca se urmareste aceasta modificare...nu stiu

P.S. Eu nu am probleme cu exemplele sa stii, ideea era ca s-ar putea sa se renunte la adaugarea celui de-al 3 lea

Last edited by AndruscaCIM; 26.10.2009 at 15:06:59.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare