![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
La un simpozion stiintific au participat cei mai mari savanti, un filozof
si un pustnic orb. Filozoful conducea lucrarile si dorea sa desfiinteze religia ca fiind nestiintifica si lipsita de dovezi. Le dadu cuvantul pe rand savantilor, care isi expuneau ULTIMELE teorii din domeniul lor, cu argumente si dovezi beton. La urma ii veni randul si pustnicului orb. Pustnicul a inceput spunand: fiindca trebuie sa-mi apar si eu crezul, o sa va demonstrez, cu ajutorul lui Dumnezeu si al d-voastra, ca se poate afirma si ca Dumnezeu exista. Va rog doar sa-mi spuneti cel mai recent vis al unuia dintre d-voastra. Savantii s-au consultat in soapta, apoi filozoful lua cuvantul: - Eu am avut cel mai recent vis. Se facea ca te-am visat chiar pe tine, dar aveai cap de magar si coada de maimuta. Bine, foarte bun visul - spuse orbul, fara sa para afectat. Sa-mi spuna domniile lor, savantii, daca creatura cu cap de magar si coada de maimuta a existat in vis, au ba. Da, raspunsera savantii, creatura a existat in vis, nu insa si in realitate, ci doar in vis. Domnii mei, raspunse orbul, eu nu cred ca aceea creatura a existat in vis. Imposibil, au reactionat savantii, domnul filozof e un om de onoare, deci de incredere si noi il credem ca a visat asa ceva. Bun, dar il credeti fara dovezi? - spuse orbul. Pai bine omule, ce dovezi sa ne aduca daca acea creatura n-a existat in sfera realului, ci in alta sfera si in alt mod - zisera savantii. Pai bine domnilor, spuse calm pustnicul, si atunci mie de ce-mi cereti dovezi, cand si Dumnezeul meu exista in alta sfera si in alt mod!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
Tags |
evolutionism |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|