![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Iertare ca intervin.
Din cate stiu, daca ma insel rog sa ma corectati, Fericitul Augustin combatea pe Mani si ca raspuns la invinuirea aceluia de politeism, ca ar crede in 3 dumnezei, Augustin a formalizat invatatura care priveste Persoanele Treimice ca simple relatii in cadrul dumnezeirii. El a fost nevoit sa dezvolte aceasta formalizare nefericita doar sa poata raspunde la acuzatia celuilalt. Sigur, n-a gasit cea mai fericita formula, insa urmasii au impins mult prea departe formalismul relatiilor din Sfanta Treime. Meritul lui Augustin ramane insa de necontestat si de admirat. Toata consideratia mea.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cuvantul rostit de Prea Fericitul Teoctist la Prima Conferinta a Comunitatilor Romanesti din Europa | paula_i | Intrebari utilizatori | 0 | 09.03.2010 22:03:48 |
Sfântul Augustin | pui | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 20.10.2008 14:15:47 |
PREA FERICITUL HRISTODOULOS | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 11.02.2008 09:14:55 |
Fericitul Iacov Talikis | jenica | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 19.09.2007 22:04:53 |
|