![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu toti cei care isi spun ortodox sint si ortodocsi. Bisericile Ortotodoxe sint acele biserici care marturisesc Ortodoxia si in care exista succesiune apostolica valida. Bisericile care expun ecumenismul au incetat sa mai fie ortodoxe pentru ca in Biserica Ortodoxa, Trupul lui Cristos nu poate exista erezie. Asta-i invatatura ortodoxa si nici o parte a ei nu este negociabila.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ah, m-am prins, tu esti dintr-aia ciudatii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc. Prefer oricind ciudat sau extremist decit ecumenist.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De sf Aposatol Pvel am auzit si vad ca el imbratisa pe toti si pe toate PENTRU A DA INAINTE, dar tu cine esti? ...de aceea dupa cum observi reactiile la ceea ce afirmi sunt foarte limitate |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obîrșie omenească; pentrucă, n'am primit -o, nici n'am învățat -o dela vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.” (Galateni 1:11,12) “6. Mă mir că treceți așa de repede dela Cel ce v'a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie. 7. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, și voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. 8. Dar chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit -o noi, să fie ANATEMA! 9. Cum am mai spus, o spun și acum: dacă vă propovăduiește cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care ați primit -o, să fie ANATEMA! 10. Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoința oamenilor, sau bunăvoința lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n'aș fi robul lui Hristos. “ (Galateni 1) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Exact. Din cate citim, domnul orthodoxia y thanatos se considera hiperarhimegaortodox, iar noi astia ortodocsii normali nu suntem ortodocsi in terminologia lui. Asa este, si pamantul este plat.
![]() Sunt multi sfinti occidentali din primul mileniu (dinainte de schisma) care pot fi si sunt considerati sfinti ortodocsi in deplinatatea sensului, insa nu ii vei gasi in sinaxarele ortodoxe, pentru ca nu erau cunoscuti cand s-au facut ele. De ex. sfantul Martin din Tours, un mare sfant, sau sfantul Ambrozie din Milano. Mai sunt multi, multi de tot. Sotul meu care este ortodox poarta un nume de sfant occidental. (il purta dinainte, nu a fost nevoie sa si-l schimbe) NB Sfantul Nicodim Aghioritul este cel care a alcatuit varianta actuala a Filocaliei, o culegere foarte importanta de texte ascetice, si daca nu ma insel si Pidalionul, o culegere comentata de canoane.
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Serafim Rose a scris o carte in care ia apararea Fericitului Augustin: "Locul Fericitului Augustin in Biserica Ortodoxa".Parintele afirma: "In ce ma priveste, eu ma tem mai mult de inimile reci ale celor "corecti intelectual" decat de orice greseli pe care le-ai putea gasi la Augustin. Simt in acesteinimi reci o pregatire pentru lucrarea lui Antihrist (a carui imitare a lui Hristos trebuie sa se intinda si la "teologia corecta"!); simt la Augustin dragostea lui Hristos." Cred ca nimeni nu il poate banui pe Parintele Serafim de vreo inclinatie ecumenista...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cuvantul rostit de Prea Fericitul Teoctist la Prima Conferinta a Comunitatilor Romanesti din Europa | paula_i | Intrebari utilizatori | 0 | 09.03.2010 22:03:48 |
Sfântul Augustin | pui | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 20.10.2008 14:15:47 |
PREA FERICITUL HRISTODOULOS | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 11.02.2008 09:14:55 |
Fericitul Iacov Talikis | jenica | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 19.09.2007 22:04:53 |
|