Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2009, 10:51:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omuletul Vezi mesajul
:

126. Care este porunca a patra?

Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11).

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.

Daca invattura de credinta ortodoxa ne indeamna sa pazim ziua a saptea (conform poruncii lui Dumnezeu), atunci de ce se pazeste ziua intaia (duminica)? Banuiesc ca acum este inteleasa nedumerirea mea.
Pentru ca ziua intaia a devenit ziua a saptea.Nu este alta zi mai sfanta in lume decat ziua in care a Înviat Iisus Hristos.Aceasta este ziua care sfinteste intreaga creatie din nou.Iar ca aceasta zi e sfanta,innoita si zi a saptea, se vede din saptamana: de luni pana sambata sunt sase zile,iar duminica e ziua a saptea.Nu exista alt prilej de sfintenie pentru poporul lui Dumnezeu , decat Iisus Hristos.
Vechi 27.10.2009, 16:59:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Pentru ca ziua intaia a devenit ziua a saptea.Nu este alta zi mai sfanta in lume decat ziua in care a Înviat Iisus Hristos.Aceasta este ziua care sfinteste intreaga creatie din nou.Iar ca aceasta zi e sfanta,innoita si zi a saptea, se vede din saptamana: de luni pana sambata sunt sase zile,iar duminica e ziua a saptea.Nu exista alt prilej de sfintenie pentru poporul lui Dumnezeu , decat Iisus Hristos.
cred ca nu ai vazut postul asta;
Vechi 27.10.2009, 17:14:38
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
cred ca nu ai vazut postul asta;
L-am văzut. Ca să vezi la ce aberații se poate ajunge... Creația cu susul în jos. Numai sataniștii mai întorc lucrurile invers (exemplu crucea).
Vechi 27.10.2009, 20:45:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Dumnezeu s-a odihnit in ziua a saptea a creatiei.Odihna lui Dumnezeu nu s-a sfarsit.Odihna lui Dumnezeu este permanenta si este odihna in care am intrat acum.Odihna aceasta este o odihna spirituala si ziua a saptea reprezinta mai mult o stare decat o zi.Apostolul Pavel cand vorbeste despre evrei spune ca nu toti au intrat in odihna Lui, ci doar cei credinciosi si ascultatori, iar cei care nu s-au supus nu au intrat.De aceia Dumnezeu hotareste din nou o zi ca sa intram in odihna lui,prin Iisus Hristos.Ca daca Iosua le-ar fi adus odihna nu ar mai fi vorbit apoi de o alta zi(de odihna).Ca de le-ar fi adus Iosua,Moise si Aaron odihna care a venit prin Iisus Hristos, atunci nu le-ar mai fi vorbit Dumnezeu de o alta zi de odihna.Aceasta este ziua lui Iisus Hristos, o noua zi, ziua in care El a Inviat.Despre ziua asta a grait si proorocul care dinainte a vazut-o zicand:"Aceasta este ziua pe care Domnul a facut-o sa ne bucuram si sa ne veselim de ea"
Vechi 27.10.2009, 21:36:51
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dumnezeu s-a odihnit in ziua a saptea a creatiei.Odihna lui Dumnezeu nu s-a sfarsit.
Acum dai din colț în colț doar ca să ieși la liman, însă te înneci tot mai mult în propriile stufărișuri. Parcă Dumnezeu nu avea nevoie de odihnă, și El parcă lucra mereu... acum zici că odihna Lui nu s-a sfârșit.

Citat:
Odihna lui Dumnezeu este permanenta si este odihna in care am intrat acum.Odihna aceasta este o odihna spirituala si ziua a saptea reprezinta mai mult o stare decat o zi.
Și iari îmi servești ghiveci. Ba e zi de odihnă, ba e odihnă spirituală, ba e din amândouă și de fapt niciuna. Crezi că Dumnezeu e om și încă om păcătos, ca să ajungă la împăcare (cu cine?) și să se bucure de odihna spirituală a mântuirii?

Citat:
Apostolul Pavel cand vorbeste despre evrei spune ca nu toti au intrat in odihna Lui, ci doar cei credinciosi si ascultatori, iar cei care nu s-au supus nu au intrat.De aceia Dumnezeu hotareste din nou o zi ca sa intram in odihna lui,prin Iisus Hristos.Ca daca Iosua le-ar fi adus odihna nu ar mai fi vorbit apoi de o alta zi(de odihna).
Foarte frumos, până ai pus paranteza aia nenorocită neîntâlnită nici în textul paulin, nici în logica discursului său. El vorbește pur și simplu de odihna spirituală, de pacea cu Dumnezeu, de certitudinea relaxantă a mântuirii, nu de ziua de odihnă (sau și mai grav: de schimbarea ei).

Citat:
Ca de le-ar fi adus Iosua,Moise si Aaron odihna care a venit prin Iisus Hristos, atunci nu le-ar mai fi vorbit Dumnezeu de o alta zi de odihna.
Acum ai renunțat și la paranteză, bravos!

Citat:
Aceasta este ziua lui Iisus Hristos, o noua zi, ziua in care El a Inviat.Despre ziua asta a grait si proorocul care dinainte a vazut-o zicand:"Aceasta este ziua pe care Domnul a facut-o sa ne bucuram si sa ne veselim de ea"
Ciudată dialectică... Ce legătură este între fragmentul ăsta de psalm, învierea lui Hristos și schimbarea sabatului?
Vechi 27.10.2009, 21:44:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Acum dai din colț în colț doar ca să ieși la liman, însă te înneci tot mai mult în propriile stufărișuri. Parcă Dumnezeu nu avea nevoie de odihnă, și El parcă lucra mereu... acum zici că odihna Lui nu s-a sfârșit.

Și iari îmi servești ghiveci. Ba e zi de odihnă, ba e odihnă spirituală, ba e din amândouă și de fapt niciuna. Crezi că Dumnezeu e om și încă om păcătos, ca să ajungă la împăcare (cu cine?) și să se bucure de odihna spirituală a mântuirii?

Foarte frumos, până ai pus paranteza aia nenorocită neîntâlnită nici în textul paulin, nici în logica discursului său. El vorbește pur și simplu de odihna spirituală, de pacea cu Dumnezeu, de certitudinea relaxantă a mântuirii, nu de ziua de odihnă (sau și mai grav: de schimbarea ei).

Acum ai renunțat și la paranteză, bravos!

Ciudată dialectică... Ce legătură este între fragmentul ăsta de psalm, învierea lui Hristos și schimbarea sabatului?
Este vorba de o odihna spirituala , nu propriu-zisa.Dumnezeu nu oboseste si nici nu se sleieste, aceasta odihna e o stare de spirit.Ai disecat mesajul meu in bucatele si bucatele, pune-l la un loc si citeste-l in intregime.Cat despre limbajul asta de mahala, acolo la voi pe maidan dute si vorbeste asa si acolo de unde v-au racoltat domnii in "maretul" lor cult.
Vechi 27.10.2009, 22:08:25
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Eu intotdeauna ma odihnesc si sambata si duminica. Asta datorita birocratiei, nu lui Iehova. Si de fapt, ce ar mai conta o singura zi in destinul nostru? Ia uite...

Citat:
Un creștin, un musulman și un evreu vorbesc despre puterea religiilor proprii.
Creștinul:
- Știu că religia mea e cea adevărată, căci aveam o secetă teribilă în țară și era să mor împreună cu familia, cînd am făcut rugăciuni și atunci s-a întîmplat miracolul: în timp ce toată cîmpia era sub soarele arzător, pe terenul nostru cădea o ploaie torențială. Totul de jur împrejur ardea sub soare și pe terenul meu ploua. Din cauza asta, ne-am salvat familia mea și cu mine.
Musulmanul:
- Știu că religia mea e cea adevărată, căci eram în deșert și m-a surprins o furtună de nisip. Era să murim eu și cămila mea acoperiți de dune. Abia puteam respira cînd s-a întimplat miracolul. Întregul deșert era o furtună de nisip, dar în jurul meu și al cămilei mele a fost un calm total. Așa am ajuns pînă la o oază și ne-am salvat.
Evreul:
- Știu că religia mea e cea adevărată, căci mă plimbam în jurul casei mele într-o sîmbătă și am găsit un portmoneu pe jos, plin cu bani, dar fiind sîmbătă nu puteam să mă aplec să-l iau. Atunci s-a întîmplat miracolul: peste tot era sîmbătă, dar în jurul meu s-a făcut brusc vineri...
Acest topic este unul dintre nenumaratele certuri si discutii pierzatoare de vreme (dezbateri, m-a corectat odata tricesimusseptimus). Ce ar fi sa ramanem fiecare la sabatele lui si sa terminam dezbaterea?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12