Maranatha aceeasi concluzie am vrut sa arat si eu:
"Deci chiar daca tinem simbata sau duminica ,putem fi in afara.
Mai important este sa-L lasam pe Hristos in inima si duhul nostru."
Unii considera sambata a avea foarte mare importanta in mantuirea unui om asa cum am vazut ca se sustine aici,ca cica daca nu tii sambata ci duminica ori orice alta zi,gata esti vinovat ca nu implinesti legea lui Dumnezeu si osandit.(Asa am inteles pana acum).Biblia spune ca va veni vremea cand Legea lui Dumnezeu va fi scrisa in inimile noastre.Eu cred ca vremea aceasta a sosit.In ceea ce ii priveste pe marea majoritate,legile lui Dumnezeu sunt in noi.Noi nu furam,nu ucidem de teama de pedeapsa,ci pentru ca asa consideram ca este bine,asa trebuie sa facem.Avem constiinta care nu ne lasa sa facem altfel.E foarte important asta.In ceea ce priveste porunca a patra asa cum am spus lucrurile sunt discutabile.In porunca nici macar nu se vorbeste despre sambata.Unii atribuie duminicii rolul de zi de odihna,asta nu inseamna ca incalca legea.Daca ei cred in Isus si deci cred ca a "tine" duminica nu este in afara legii,atunci sa nu spunem noi ca nu au dreptate.Daca ei sunt "in Hristos" nu se poate sa greseasca daca fac astfel.
Aceasta discutie nici nu stiu ce rost are.Noi in fiecare zi trebuie sa ii slujim lui,nu doar intr-o zi anume.Mantuirea noastra depinde de alte lucruri,dar noi ne impiedicam intr-o zi.Daca nu s-ar fi tinut nici o zi,atunci era grav,dar unii in loc de sambata "tin" duminica.Ce conteaza la urma urmei niste denumiri?Ar fi mai bine sa discutam de lucruri de care depind mantuirea noastra.Discutia ar fi astfel mai constructiva.
|