![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ea ne ajuta sa facem pasii in credinta,sa avansam de la un nivel la altul,sa crestem spiritual Dar cand mania e folosita pentru ura si distrugerea de aproapele atunci ea este demonica si e mania de care trebuie sa ne ferim caci poate deveni fatala Mania tine si de auto-control Autocontrolul poate fi dobandit prin credinta si supunere fata de Dumnezeu,atunci cand facem asta Dumnezeu ne da har sa avem abilitatea de a ne autocontrola,este unul dintre roadele Sfantului Duh |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iti dau eu un sfat pe care il si practic. E foarte eficient. Fara linkuri. Cand ma enervez imi trag o palma si pe urma imi intorc si celalalt obraz! Incearca si tu! Doamne ajuta!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Dragostea învinge mândria , cerând iertare și sălășuiește în suflet SMERENIA . Dragostea toate le crede, le nădăjduiește, toate le suferă , le rabdă. Ea nu are cădere , este deasupra mereu si spulberă tot răul .
|
||||
|
||||
![]()
Patima ucide , dar patima în primul rând tulbură continuu pe cel împătimit, căci el aleargă disperat după satisfacerea plăcerilor pătimașe ! Fumătorul, curvarul, bețivul și nu numai , are o singură prioritate :satisefacerea disperată cu orice preț a patimei , care secătuiește atât sufletul cât și trupul. Patima, aduce clar nefericirea, chiar dacă cel robit se simte pentru o clipă satisfăcut, "fericit". Nici un păcat, cât ar fi el de mic nu-ți aduce liniștea , ci numai tulburarea . Însăși banala minciună, clevetire, obosește, te vlăguiește încet dar sigur. Despătimirea ne readuce la starea de echilibru și de liniște cu adevărat ! Cu cât lista păcatelor noastre se subțiază, starea de bine și de echilibru revin la normal.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
un crestin ar trebui sa se teama mai mult de pierderea mantuirii decat de un IM ... asta ar trebui sa ne sperie |
|
||||
|
||||
![]()
Sa ne sperie , ca inca o zi a mai trecut . . . ! Tavalugul timpului nu iarta !
|
|||
|
|||
![]()
Despatimirea cunoaste mai multe trepte si nuante. Dupa ce terminam lupta cu patimile vizibile, necuratul ne loveste prin patimi sufletesti care de asemenea ne pot ucide sufletul. Asa ca iar trebuie sa ne oprim si s-o luam de la capat si cu osteneala pentru a scapa si de patimile acestea in aparenta finute.
Last edited by antoniap; 06.11.2010 at 15:21:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|