![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
daca vrei o discutie din care ai de invatat ,atunci poarta discutia pe linia asta daca doar iti iei desaga cu pietre ,nu esti pe linia care ti-o cere nick-ul -eu nu mai sint in BO tocmai pt ca parte din explicatii imi pareau pervertite sau fortate dar nu sint de acord cu cei care nu vad nimic bun in BO. Eu intru pe forum si ca sa pricep cum vad altii lucrurile si ca altii sa inteleaga ca sintem diferiti ,ca putem gindi diferit si avem acest drept. Eu nu suport fundamentalistii, pe care ii gasesti in toate bisericile si mai ales pe cei care cred ca numai intr-o anumita biserica exista mintuire.Aceia folosesc sloganuri comuniste. |
|
|
|||
|
|||
|
Ce parere aveti despre ce porunceste aici Dumnezeu?
Cum vi se pare Dumnezeu in acest moment? Numeri 15 32 Cînd erau copiii lui Israel în pustie, au găsit pe un om strîngînd lemne în ziua Sabatului. 33 Cei ce -l găsiseră strîngînd lemne, l-au adus la Moise, la Aaron și la toată adunarea. 34 L-au aruncat în temniță, căci nu se spusese ce trebuiau să -i facă. 35 Domnul a zis lui Moise: ,,Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să -l ucidă cu pietre afară din tabără.`` 36 Toată adunarea l -a scos afară din tabără și l -a ucis cu pietre; și a murit, cum poruncise lui Moise Domnul. Nu e vorba de acelasi Dumnezeu plin de har si iubitor? Nu exagereaza cumva aici? Asa de drastic e cu neascultarea fata de porunci? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Scopul Legii Vechi era de a-l aduce pe om de la starea cazuta in care se afla(vezi pacatele animalice savarsite in Sodoma si Gomora) la calitatea de OM. Scopul Noii Legi este indumnezeirea omului, aducerea omului la stadiul de asemnarea cu Dumnezeu, cu Iisus Hristos, modelul de vietuire a oricarui crestin. Morala: ortodocsii, catolicii...(crestinii) tin Legea cea Noua, evreii pe cea veche, iar adventistii nici una din cele doua, doar fragmente, parti din cele doua legi care le-au cazut cu tronc acum 150 de ani "profetesei" Ellen White si "mintilor luminate" din jurul ei. Apropo, ce spune Mantuitorul cu privire la cei ce nu ii respecta intru totul(isi dau silinta) Invatatura? Last edited by ciprian85; 13.11.2009 at 01:30:44. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Arată-ne te rog nouă (sâmbătarilor ăstora încuiați), unde a exclus Hristos Decalogul în "legea cea nouă a NT- Legea Iubirii". Citat:
Citat:
Citat:
"Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le păzește, mincinos este și întru el adevărul nu se află." (1 Ioan 2,4) Cam asta spune... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Pentru inceput te-as ruga atunci cand ma citezi, sa nu o mai faci partial, scotand din context(nu foarte favorabil pentru tine), anumite fraze, care isi pierd astfel din semnificatie. Te-as ruga deasemenea sa eviti ironia, respectiva comparatie "nu este un ghiveci", asta vrei matale sa para. Exista doua legi date oamenilor de Dumnezeu: VT(adresata evreilor prin prooroci) si NT(adresata tuturor neamurilor in mod direct de catre insusi Dumnezeu), ca urmare Legea lui Ohm nu isi are locul aici, poate doar in scrierile profetesei Ellen White! Crestinii ortodocsi tin toate cele 10 porunci, deci si porunca a II - Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine dar si porunca a IV-a. Adu-ti aminte de ziua odihnei ca s-o sfintesti. Ziua odihnei pentru crestini, nu doar pentru cei ortodocsi este duminica - ziua pe care a sfintit-o Dumnezeu Fiul prin Invierea Sa din morti, ziua in care crestinii - Noul Israel au intrat in odihna. Ziua in care evreii au intrat in odihna nu are nici o semnificatie pentru un crestin. Are relevanta doar pentru un evreu, faptul ca stra-stra..bunicu lui a fost eliberat din robia egipteana in ziua de sambata. A pardon, mai are relevanta si pentru adventisti. La fel ca si alte fragmente din Legea Veche(pe langa cele 10 porunci - o lege morala care e valabila oricand si oriunde, fiind tinuta de intreaga crestinatate). Adventistii tin "cu sfintenie" respectivele obiceiuri in ciuda faptului ca Sf. Apostoli au aratat in Sinodul Apostolic de la Ierusalim din anul 50 ca astfel de practici nu mai sunt valabile. Nu e vina adventistilor ca nu au aflat pana acum de acest Sf. Sinod, nu prea aveau cum intrucat au aparut pe la mijlocul secolului 19 in SUA, ca urmare a activitatii "profetului" Miller(din multele profetii nici una implinita, a profetit chiar si sfarsitul lumii care urma sa aibe loc la inceputul sec. 20) si a "profetesei" Ellen White(cu o bogata activitate profetica, "din nefericire" nici una implinita, se pare ca "ingerul" care i se arata se cam tinea sotii). Last edited by ciprian85; 17.11.2009 at 00:40:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Care este odihna in care nu au intrat evreii?
|
|
|
|||
|
|||
|
Odihna spirituală făgăduită de Dumnezeu. Dacă vor ține poruncile Lui.
Neținând poruncile Lui, oricine poate fi lipsit de odihna Lui... |
|
|
||||||||
|
||||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
"Porunca intaia este aceasta: “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!” (Ies. 20, 2-3)." Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
5 Dar unii din eresul fariseilor care devenisera credinciosi(crestini) s-au ridicat zicand ca pe aceia trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise. 6 Drept aceea, apostolii si preotii s-au adunat sa cerceteze aceasta pricina Iata ce zice Petru in cadrul Sinodului(Fapte 15,10):”Asadar, de ce il ispititi voi acum pe Dumnezeu si vreti sa puneti pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici parintii nostri si nici noi nu am fost in stare sa-l purtam.” Iata ce spune Sf. Apostol Iacov in cadrul Sinodului(Fapte 15): Si dupa ce au tacut ei , a raspuns Iacob, zicand: "Barbati frati, ascultati-ma!: Simeon a istorisit cum Dumnezeu inca de la inceput S-a ingrijit sa ia dintre neamuri un popor pentru numele Sau. Si cu aceasta se potrivesc cuvintele profetilor, precum este scris: Dupa aceea Ma voi intoarce si din nou voi cladi cortul cel cazut al lui David, si pe cele daramate ale lui le voi cladi si pe el il voi indrepta, ca sa-l caute pe Domnul ceilalti oameni si toate neamurile asupra carora s-a chemat numele Meu, zice Domnul cel ce a facut acestea. ... De aceea eu zic sa nu-i tulburam pe cei ce dintre pagani se intorc la Dumnezeu.” Concluzia: practicarea sambetei facand parte din Legea lui Moise nu mai era si nu mai este valabila. Duminica era si este noua zi de odihna pentru crestini. Iata ce Spune Sf. Apostol Pavel in epistola catre Evrei cu privire la tinerea sambetei ca zi de odihna si la noua zi de odihna(Duminica): „Prin urmare, pentru ca unora le ramane sa intre intru odihna, iar primii carora li s-a binevestit”(evreilor) ” nu au intrat din pricina nesupunerii lor, Dumnezeu randuieste din nou o zi, astazi dupa atata vreme rostind El prin David, asa cum s-a spus mai inainte: Astazi daca veti auzi glasul Sau, nu va invartosati inimile. Ca daca odihna le-ar fi adus-o Iosua(al lui Navi - cel ce i-a condus pe evrei in pamantul fagaduintei, Moise fiind deja mort)”, atunci Dumnezeu n-ar mai fi vorbit dupa aceea de o alta zi de odihna. Asadar poporului lui Dumnezeu i s-a lasat o alta zi de odihna(duminica). Asa ca nu va invartosati inimile precum odinioara evreii! Citat:
Citat:
Intr-o conferinta in 1856 "profetesa" afirma: Mi s-a arătat adunarea celor prezenți la conferință. Îngerul mi-a spus: "Unii vor deveni hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi iar unii vor rămâne în viață pe pământ pentru a fi răpiți la venirea lui Iisus. " Au trecut 150 de ani, toti participantii la conferinta au decedat, nici unul nefiind martor la venirea lui Iisus. Pe 27 iunie 1850, doamna White a scris că au rămas numai câteva luni pentru ca poporul să se pregătească: "Îngerul meu însoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am învățat timp de ani de zile, ei trebuie să învețe în câteva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67). Prin Septembrie 1850, doamna White dădea avertismentul că timpul lui Iisus în Locul Preasfânt aproape se scursese: "Am văzut că vremea lui Iisus în Locul Preasfânt aproape s-a scurs și nu mai durează mult... Vremea pecetluirii e foarte scurtă și se va sfârși în curând."—Experiență și viziuni, p. 46-47. Soțul ei James pretindea că plecarea poporului lui Dumnezeu din Babilon (Apoc. 18:4) avusese deja loc: "Babilonul, biserica nominală, a căzut. Poporul lui Dumnezeu a ieșit din ea. Acum este ‚sinagoga lui Satan' (Apoc.3:9). 'Un locaș a dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate și urâte” ." (Present Truth, Aprilie, 1850) |
|
|
|||
|
|||
|
[quote=ciprian85;181242]Eu stiu ca exista doua legi: Legea ce Veche a VT adresata evreilor: taierea inprejur, zeciuiala, cele 10 porunci, interdictia de a manca carne de porc, legea talionului - ochi pentru ochi, uciderea femeilor adulterine cu pietre, tinera sambetei ca zi de odihna....; si Legea cea Noua a NT - Legea Iubirii, adusa noua de insusi Fiul lui Dumnezeu si adresata tuturor popoarelor. Apoi Mantuitorul prin Invierea sa din morti sfinteste ca zi de odihna duminica. Ziua in care evreii au intrat in odihna - sambata nu mai avea nici o importanta pentru crestini, ziua importanta pentru crestini - Noul Israel este DUMINICA, ziua in care Iisus prin Invierea Sa ne-a adus in odihna.
Scopul Legii Vechi era de a-l aduce pe om de la starea cazuta in care se afla(vezi pacatele animalice savarsite in Sodoma si Gomora) la calitatea de OM. Scopul Noii Legi este indumnezeirea omului, aducerea omului la stadiul de asemnarea cu Dumnezeu, cu Iisus Hristos, modelul de vietuire a oricarui crestin. Morala: ortodocsii, catolicii...(crestinii) tin Legea cea Noua, evreii pe cea veche, iar adventistii nici una din cele doua, [quote] Eu zic ca mai ai mult de studiat.Dar citeste mai mult Biblia si apoi citeste teologia unora sau altora. E normal sa intelegi asa,pt ca tu preiei de fapt invataturile altora . Domnul Isus nu a anulat nimic din Legea veche,ci a implinit-o si chiar a ridicat-o mai sus ca standard in NT . NT nu ar fi nimic fara VT . VT duce la Isus ,arata spre El ,Il descopera . Dar sistemul creat de Lege a produs inchinatori care n-au putut iesi din acel sistem ,in final nerecunoscindu-L pe Hristos ,urcindu-L pe cruce . Chiar Legea a facut sa plateasca pe Cel care nu a calcat-o,pt ceilati,pt noi. Pavel nu desfiinteaza Legea ca atare ci sistemul creat de ea,pt ca sistemul nu aduce viata.Sistemul e numai un indrumator . Viata o avem numai in Isus Hristos ,fara alte ajutoare colaterale,intermediari, mijlocitori ,preoti etc. Tocmai asta e greseala care se face azi mereu prin teoria ca biserica te mintuieste prin simplul fapt ca te afli in ea .GRESIT Numai cine are pe Hristos ,e in Biserica LUI. Cei care ramin cu sistemul si nu-L gasesc pe Hristos pe acolo , alearga degeaba,cum zice Pavel . Isus a vrut sa-i scoata pe iudei din sistemul lor,sa-i ajute sa vada,sa traiasca si sa dea mintuirea la toti oamenii. Dar exemplul a venit de la iudei. Arata-mi si mie cind a sfintit Isus duminica .Un singur verset . In numerologia evreilor 6 reprezinta pe om ,iar 7 -pe Dumnezeu-numarul desavirsirii . Poate asta te ajuta sa intelegi 666 si 777 .Nu intimplator Sabatul e in a saptea zi. Ce sa mai zic de 1 - simbolul creatiei . Il compari cu 7? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
| Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 11:02:02 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 16:37:16 |
| Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 16:32:12 |
|
|