![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de geo.nektarios
Traim o Ortodoxie jenanta... departe de sfanta scriptura si de Sf.Traditie... de invatatura Sf.Parinti... am ajuns niste formalisti... ne inseala dracu din toate punctele de vedere... iad nu exista decat ceva spiritual... chinurile sunt ceva simbolic... vamile vazduhului nu exista... CE ESTE ASTA FRATII MEI??? este oare Hristos sau sf.Evanghelie invechita si neactuala???? suntem noi mai mari si mai intelepti decat sf.Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant si carora li s-au descoperit N aratari ale Iadului si venim noi nemernicii si contrazicem Patericul si Dogma ortodoxa de sute de ani?????? asta ne este mandria si scoala... asa TRAIM CREDINTA... si tot mai mult ii dau dreptate pr.Arsenie papacioc cand zice ca "din teologie iesi mai necredincios decat ai intrat"!!! Citat:
Sfintii Parinti au REGRETAT ca nu au putut trai in aceste vremuri deoarece ar fi fost cu mult mai sporiti duhovniceste daca ar fi trecut de greutatile si ispitele acestui VEAC, deci CA URMARE CUNUNILE LE CULEGEM NOI CEI CARE AM RAMAS PE METEREZE!...chiar si asa schiopatind Deci asa cum ducem ortodoxia in ziua de azi o ducem bine, GRESIT!,nu am ajuns formalisti! ne facem treaba cum putem si noi(ca usor nu este! DAR INCA O FACEM< CEEA CE ESTE in conditiile date FOARTE MULT!) si nu ne inseala diavolul, cei care mergem la biserica ACUM suntem cu mult mai intariti si MAI VERSATI duhovniceste decit cei de acum 100 de ani sa zicem. Geo, parerea mea este ca, din pacate frate, vorbeste agitatia si panica din tine si nu este bine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar, deh, fiecare pe limba lui intelege. ..dar oricum nu-i bai , fiecare vede ortodoxia si crestinismul mai ales cum stie el, si vom vedea la sfirsit cine a avut dreptate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu va spun cu rautate ceea ce spun,eu mereu caut sa spun din ceea ce am citit de la Sf.parinti,ma feresc pe cat [posibil sa inventez si interpretez eu cele scrise de ei.Dar sa stiti un lucru,vom fi judecati nu numai dupa faptele noastre ci si din cuvintele noastre.SFINTII sunt cei care ne vor judeca(prin viata de nevointa si sfintenia care au dobandit-o,Dumnezeu ii va pune pe ei ca exemplu in fata noastra la Judecata),daca noi nu ne nevoim si nu atingem masura lor cum vom obtine mantuirea?Sunte-ti d=tra in stare sa marturisiti pe Hristos daca ar fi cazul,si sa acceptati chinurile mucenicilor?Sunteti la masura smereniei care au atins-o cuviosii?Repet,nu va spun cu rautate,ci cu luare aminte la ce masura suntem si la ce masura trebuie sa ajungem.Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu uita ca sfintii Parinti nu erau nici bombardati cu dovezi din toate partile cu dovezi ca Iisus Hristos istoric nu a existat. Ei erau convinsi ca asemenea dovezi nu exista si ca urmare stateau NE-tulburati. De aceea ar fi vrut sa prinda EXACT vremurile cu Discovery Ch, sa-si incerce credinta in fata bombardamentului mediatic(aici unde locuim este bataia pestelui) nu in tihna noptii in pesteri sau undeva in Athos la pescuit sau pe plaja la aer curat. De aceea cei care rezista sa-si pastreze SINCER( fara sa se minta pe el) credinta in fata televizorului primeste cununi intreit mai multe! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu numai credinta o pierzi in fata tv-ului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceilalti trebuie sa aiba in minte urmatoarele cuvinte (nu cununile!): "Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ? " |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|