Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 13:41:34
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Asta va invatat pe voi la adunare...ca n-aveti ce sa demonstrati . O credinta goala si seaca ce se rezuma doar la a zice "Doamne, Doamne" nu are ce sa demonstreze lumii.
Geony, dumneata postezi doar ca să bifezi activitate pe forum? N-aș crede că te pontează cineva...
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 13:54:52
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Credinta in Dumnezeu nu se demonstreaza stiintific ,ci face descoperire a lucrarii Lui in viata ta.
Altfel nu mai e credinta ,daca ai ceva demonstrat,ci doar o certitudine.
Noi credem si fara demonstratie,dar cum voi spuneti ca e doar simbol,au venit si dovezile ca Iisus sa va arate ca este adevarat.De ce spui ca nu prin demonstratie,daca am auzit de la un protestant si ca nu crede ca Sfantul Mormant e chiar cel de la Ierusalim,cand plang icoanele spuneti ca nu credeti.Mi se pare ca voi sunteti cei rationali.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 13:57:38
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Credinta in Dumnezeu nu se demonstreaza stiintific ,ci face descoperire a lucrarii Lui in viata ta.
Altfel nu mai e credinta ,daca ai ceva demonstrat,ci doar o certitudine.
Hey hey...bravos, citezi din cele spuse de pastorul Edy!!!!! Este exact ceea ce spune el, deci sa inteleg ca e un fel de Sfant Parinte pentru voi si il citati constant????
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 14:06:24
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Plus ca nu e vorba numai de stiinta,poti vedea Sfanta Impartasanie prin cei care s-au impartasit si schimbarile din viata lor.Dar pe acestea nu le ascultati.Dumnezeu a dat acel semn,sa vada calugarul painea,tocmai pentru ca acesta era credincios,dar nu reusea sa inteleaga.Atunci,cu smerenie,s-a rugat pt un semn si l-a primit.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 14:07:16
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Noi credem si fara demonstratie,dar cum voi spuneti ca e doar simbol,au venit si dovezile ca Iisus sa va arate ca este adevarat.De ce spui ca nu prin demonstratie,daca am auzit de la un protestant si ca nu crede ca Sfantul Mormant e chiar cel de la Ierusalim,cand plang icoanele spuneti ca nu credeti.Mi se pare ca voi sunteti cei rationali.
Ioana-Andreea asculta te rog macar o emisiune a pastorului Edy, care din cate vad este extrem de popular prin adventisti...si sa vezi ca sunt exact aceleasi conceptii pe care le emite el . Acum ceea ce nu inteleg este ce au ei importiva Sfintilor Parinti ai nostri de nu ii pot lua in considerare, dar asculta cu sfintenie ce zice orice Pastor....nu e ciudat? Iarasi cand ceva nu le convine sugereaza sa ne exprimam cu propriile noastre cuvinte...cand ei de fapt nu pot face asta, si asculta si memoreaza interpretari oferite de Pastori.

Ceea ce nu inteleg eu iarasi, este ce cauta oamenii aia la costum, pe fata carora nu se vede niciun pic de sfintenie, ba chiar aroganta si accent cautat/fals (un fel de trend printre pastori, oriunde dai de ei, imbletesc limba asa prin gura si stalcesc cuvintele de parca ar fi de pe alte meleaguri)...pentru ca se vede ca UNII sunt doar niste oameni cititi si atat.

Si Topcat daca ar avea putina credinta ar putea deveni Pastor din 2 miscari...
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 14:27:26
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Acum ceea ce nu inteleg este ce au ei importiva Sfintilor Parinti ai nostri de nu ii pot lua in considerare, dar asculta cu sfintenie ce zice orice Pastor....nu e ciudat?
Ceea ce nu inteleg eu iarasi, este ce cauta oamenii aia la costum

E ciudat,oricate dovezi le dam,daca pastorul ar spune atat:"minte" ,ei ar uita toate dovezile noastre si l-ar crede pe el.
Eu ma simt mai evlavioasa in pijama,decat in costum.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 14:59:51
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
E ciudat,oricate dovezi le dam,daca pastorul ar spune atat:"minte" ,ei ar uita toate dovezile noastre si l-ar crede pe el.
Eu ma simt mai evlavioasa in pijama,decat in costum.
Da, dar ce cauta pastorul ala acolo sa ghideze niste oameni care oricum inteleg Biblia foarte bine pentru ca au credinta..eu asta ma intreb!!! Aaaa, sa interpreteze??...pai e clar ca nu ar avea cum sa interpreteze ceva mai bine decat ceilalti, de moment ce nu are har, e practic la fel ca toti ceilalti indivizi dar pretinde ca e mai cu mot si vrea sa stea la pupitru sa se asculte.

Ori toti inteleg Biblia si nu e nevoie de interpretare, ori numai unul la 3000-8000????...pentru ca nu inteleg cum pot asculta un astfel de om si nu cele spuse de Sfintii Parinti atunci ??!!!!???
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 15:33:22
Adriana Cluj
Guest

Implicit Parintele Arsenie Boca

Nu va amintiti ce spunea parintele Arsenie Boca despre sectari? Sa nu zgandariti stupul de viespi! Lasati-i in legea lor, nu intrati in controverse cu ei, vedeti-va de credinta voastra.
http://bisericasecreta.wordpress.com...m-cu-sectarii/
http://sfinx777.wordpress.com/2009/0...dox-%E2%80%9D/

Nu stiu daca este adevarat aceasta afirmatie din ultimul site, dar prefer sa nu intru in dispute cu ei.
Am avut si mai am in familie sectari, fratele meu a renuntat la credinta ortodoxa iar copiii lui au preluat religia pe care au gasit-o in casa tatalui lor.
Nu am putut discuta niciodata cu el de ce si-a lepadat botezul, devenea irascibil si foarte numultumit de intrebare, iar argumente nu a adus niciodata in asa fel incat sa inteleg gestul lui. De atunci am invatat ca acest subiect nu o sa-l pot dezbate niciodata, ca sa nu mai spun ca cu copiii lui nici atat nu se poate discuta, ei purtand frica tatalui lor atunci cand acesta traia, si fiecare si-a vazut de credinta lui.
Avand o situatie dificila in familie, primea ajutoare de la colegii lui de secta, mancare, imbracaminte, bani. Lucru laudabil, de altfel, sa ajuti pe cel aflat in nevoie, dar am observat ca liderii lor, desi nu aveau problemele mari ale fratelui meu se alegeau cu ajutoarele cele mai valoroase (de ex: tractoare!). Fratele meu nu le dadea voie copiiilor sa aibe televizor, dar liderul lor avea nu doar televizor ci si o combina care dadea muzica la toata strada! Multe inechitati de acest fel, cand l-am intrebat de ce este asa, acel lider nu are aceeasi religie cu a lui?, mi-a taiat-o scurt ca "fiecare raspunde de ceea ce face". Intr-un fel avea dreptate, dar nu mi se parea normal ca un astfel de exemplu sa fie lider al unei comunitati care impune si face propaganda multa la anumite restrictii.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 15:38:15
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
La adventisti Cina Domnului se ia o data pe trimestru. Aceasta perioada a fost stabilita de biserica adventista, pe anumite criterii. Dar nu este lege. Scriptura Spune: "oridecate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta..".

In biserica adventista nu se practica euharistia: transformarea painii si vinului in trupul si sangele Domnului Iisus Hristos. Personal, consider fara sens asa ceva. Painea(nedospita) si vinul (nefermentat) reprezinta simboluri ale trupului si sangelui Domnului Iisus Hristos si nu necesita nici o transformare. Frangerea painii se face de catre pastor si batranii bisericii. Apoi sunt serviti cu paine si vin toti cei ce doresc sa ia Sfanta Cina. Totul se face cu rugaciuni la Bunul Dumnezeu. In esenta, Cina Domnului reprezinta reinoirea legamantului facut cu Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos.

O sa incerc sa mai vin cu completari. Acum trebuie sa plec la biserica. Domnul sa fie cu dvs.
"Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi"
Pana la transformare, avem de-a face doar cu paine si vin.
Dupa transformare, prin interventia Duhului Sfant, avem de-a face cu Trupul si Sangele lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 15:40:04
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Am inceput cu ultima pentru ca mi s-a parut cea mai usoara.
Raspunsul se gaseste in 1 Corinteni cap 11:23-29. Este un capitol in care Apostolul Pavel vorbeste despre Cina Domnului sau Sfanta Impartasanie.
"Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insusi, si asa sa manance painea aceasta si sa bea din paharul acesta"(1 Corinteni 11:28). Aici nu se vorbeste de spovedanie ci de o cercetare personala. Trebuie sa te impartasesti din trupul si sangele Domnului fiind impacat cu toata lumea. Eu am avut o problema. Am jignit o persoana. Nu am putut merge sa iau Sfanta Imparasanie (cum se spune la ortodocsi) pana nu am primit iertarea de la acea persoana (am primit-o imediat, dar aveam mare nevoie de ea). Nu am avut nevoie de canoanele nimanui ci de iertare. Cand am primit-o si m-am simtit impacat cu toata lumea m-am considerat vrednic (in masura in care poate fi vrednic un pacatos) sa ma impartasesc din sangele si trupul Domnului.

Aceasta nevoie de a fi impacat cu toata lumea nu este impusa de nimeni altcineva, decat de duhul tau calauzit de Duhul lui Dumnezeu.

Nu stiu daca acesta era raspunsul pe care-l asteptati.
Da, cercetarea de sine noi o numim "oglinda sufletului"
Iertarea pacatelor se face, insa, prin saacramentul spovedaniei, pentru ca:
"Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. "
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50