![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Cred că nu te-ai gândit că așa avea o astfel de atitudine juvenilă față de un interlocutor. Te apreciez. @ legat de “fredonatul după ureche”. Mă refeream la punerea pe tapet a unor articulații din treaba asta cu evoluția, ce încă nu și-au găsit o rezolvare demnă, și la reiterarea lor drept contra-argumente, de către ne-specialiști, în discuțiile de gen. O teorie atât de cuprinzătoare nu poate fi finalizată din 3 mișcări, mereu rămân încheieturi ce par a fi ruginite, care scârțâie. La fel și teoria totului. Se încearcă concretizarea ei de multă vreme. E indigestă. Dar poate o dată tot va fi dusă la bun sfârșit, pe placul tuturor fizicienilor, nu. Probabil nu consideri treaba asta cu selecția naturală ca fiind adevărată, nu din pricina celor 3,4 puncte rămase nerezolvate, ci din cauza decadenței pe care o simți, înțelegând că ea propune teza apariției din ceva inferior și nu spontaneitatea din dexteritatea divină. Mie mi-e indiferent, nu m-ar deranja să aflu că Dumnezeu m-a făcut așa, într-o clipită și nici dacă s-ar demonstra, cu suficiente dovezi indubitabile că, într-adevăr, evoluția se susține (și pentru cei sceptici). Dar nu cred în Biblie. Cel puțin nu pe de-a-ntregul. Citat:
Sincer, acesta este singurul pasaj care m-a întristat din tot ce am discutat pe forumul acesta, de 2 săptămâni încoace. Nu-mi băga în buzunar piatra asta de moară, cu “lauda de sine”. Nimic din ce am zis nu a avut nuanță laudativă sau insidioasă. Și în altă ordine de idei, îți prezint scuzele mele sincere. Citat:
Citat:
Treaba asta cu “omul se trage din maimuță” e numai o diversiune lingvistică cu trimitere precisă spre latrina depravării, regresului & slăbiciunii non-divine. Citat:
Citat:
Cu toate că pare de necrezut, Paraziții au o melodie educativă, se cheamă “Citește o carte – instigare la cultură” sau ceva de genul ăsta. Sunt de apreciat pentru melodia asta ținând cont de armata de adolescenți & tineri care îi ascultă (cu plăcere). Citat:
Darwin a fost doar un pădurar. Până în 1859, când a apărut Originea speciilor, timp de sute de ani, Biserica băga electrozi între spițele roții de la bicicletă pe care călărea știința spre noile descoperiri. Cu mersul poticnit, bandajată și cu echimoze, fătuca asta virgină a mers ca Ana spre Manole și până la urmă a izbândit. “Mogulii” Bisericii au observat, aruncându-și privirea spre marginea mulțimii de credincioși, de la înălțimea balconului, că oamenii încep să se disperseze întorcându-le spatele și aplecându-se peste pahare Berzelius și jucându-se cu lumina prin prisme. Cei din spate au clădit un piedestal din lemne pentru a se înălța și a vedea ce se petrece acolo în față, în balconul “mogulilor”, simțind în minte miros de microfonie. Iar cei din urmă s-au făcut “foc și pară”, transformând piedestalul într-un eșafod de flăcări. Uite și al doilea dezacord: Eu cred că Biblia este o antologie, o colecție de texte ezoterice, profetice & moralizatoare, scrisă doar în parte sub tensiune divină. |
Tags |
evolutionism |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|