Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 21:34:32
zxcvbnm zxcvbnm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Fiecare avem pareri,daca tu crezi altceva e problema ta,asta nu inseamna ca daca altcineva nu este de acord cu tine sigur nu are dreptate.
Nici nu înțeleg de ce ai scris asta.
Cred că nu te-ai gândit că așa avea o astfel de atitudine juvenilă față de un interlocutor.

Citat:
Eu niciodata nu l-am confundat pe Dumnezeu cu o religie.
Te apreciez.

@ legat de “fredonatul după ureche”.
Mă refeream la punerea pe tapet a unor articulații din treaba asta cu evoluția, ce încă nu și-au găsit o rezolvare demnă, și la reiterarea lor drept contra-argumente, de către ne-specialiști, în discuțiile de gen.
O teorie atât de cuprinzătoare nu poate fi finalizată din 3 mișcări, mereu rămân încheieturi ce par a fi ruginite, care scârțâie.
La fel și teoria totului. Se încearcă concretizarea ei de multă vreme. E indigestă. Dar poate o dată tot va fi dusă la bun sfârșit, pe placul tuturor fizicienilor, nu.

Probabil nu consideri treaba asta cu selecția naturală ca fiind adevărată, nu din pricina celor 3,4 puncte rămase nerezolvate, ci din cauza decadenței pe care o simți, înțelegând că ea propune teza apariției din ceva inferior și nu spontaneitatea din dexteritatea divină.

Mie mi-e indiferent, nu m-ar deranja să aflu că Dumnezeu m-a făcut așa, într-o clipită și nici dacă s-ar demonstra, cu suficiente dovezi indubitabile că, într-adevăr, evoluția se susține (și pentru cei sceptici).

Citat:
Daca tu crezi in biblie si spui ca esti crestin ...
Dar nu cred în Biblie. Cel puțin nu pe de-a-ntregul.

Citat:
Nu are importanta ce pregatire intelectuala am,sa inteleg ca te lauzi cu un CV "interesant",ca ai "evoluat" in cunoastere mai ceva decat a evoluat omul dupa cum sustin darwinistii :)
Oricum te felicit daca intr-adevar ai studiat si lauda ta are temei.Eu prefer sa nu ma laud cu ceea ce am acumulat pana acum.Daca am invatat ceva am invatat ca sa stiu,dintr-o dorinta proprie,nu ca sa vin apoi si sa le spun celorlalti care nu au facut scoala mea sa aiba grija cum vorbesc cu mine "ca nu am pascut gastele impreuna".
....
Am citit ceva carti in afara de biblie,de acum daca nu sunt de acord cu tine sunt "incult"?
Nu te pripi să-mi legi de picior treburi din astea neplăcute.
Sincer, acesta este singurul pasaj care m-a întristat din tot ce am discutat pe forumul acesta, de 2 săptămâni încoace.
Nu-mi băga în buzunar piatra asta de moară, cu “lauda de sine”. Nimic din ce am zis nu a avut nuanță laudativă sau insidioasă.
Și în altă ordine de idei, îți prezint scuzele mele sincere.

Citat:
Daca esti un crestin adevarat ar trebui sa imi dai dreptate.
Nu sunt un “adevărat” creștin, pentru că nu merg la Biserică decât de Paște & Crăciun și nici nu sunt de acord cu “predica moralizatoare ortodoxă” – cu indicație precisă, pe diferite subiecte de mare însemnătate dpdv al libertății de conștiință & drepturile omului.

Citat:
Tu spui ca 'stiai ca omul nu se trage din maimuta".atunci ce facem ...
Eu știu, din ce-mi spune B-Stolnici, că omul are treabă cu un “strămoș comun cu maimuțele antropoide”, și nu că se “trage din maimuță”, e o diferență nu doar de nuanță.
Treaba asta cu “omul se trage din maimuță” e numai o diversiune lingvistică cu trimitere precisă spre latrina depravării, regresului & slăbiciunii non-divine.

Citat:
... muzica clasica este o pasiune a mea,l-am ascultat si inca il ascult,sfatul pe care mi l-ai dat tu il dau si eu tuturor celor care vor sa inteleaga ce este cu adevarat muzica ...
Te apreciez foarte mult.

Citat:
Oare incerci sa impaci si cultura cu "pseudo-cultura"?Ma mir cum de nu mi-ai adus versuri "educative" si din manele:))
Deloc. Urăsc sub-cultura și Bizonii promotori.
Cu toate că pare de necrezut, Paraziții au o melodie educativă, se cheamă “Citește o carte – instigare la cultură” sau ceva de genul ăsta.
Sunt de apreciat pentru melodia asta ținând cont de armata de adolescenți & tineri care îi ascultă (cu plăcere).

Citat:
Nu stiu la ce te referi,probabil la dezbaterea creationism-evolutie.Daca la asta te referi(pentru ca eu in acea postare ma refeream la altceva),atunci 'chibritul" a fost aprins de Darwin,probabil ca nu a vrut asta initial,pentru el poate era doar un "joc" stiintific,dar vedem cu totii unde s-a ajuns."Lemnele de foc" le-au strans toti cei care i-au imbratisat ideile,iar tot ei "toarna gaz peste focul mintii oamenilor",facandu-i pe altii sa creada ca lucrurile nu stau asa cum scrie in biblie,ca ei stiu mai bine,ca biblia de fapt este "o carte plina de superstitii"s.a.m.d.Uite raspunsul meu la cele "3 question above".
Uite un dezacord:

Darwin a fost doar un pădurar.

Până în 1859, când a apărut Originea speciilor, timp de sute de ani, Biserica băga electrozi între spițele roții de la bicicletă pe care călărea știința spre noile descoperiri.
Cu mersul poticnit, bandajată și cu echimoze, fătuca asta virgină a mers ca Ana spre Manole și până la urmă a izbândit.

“Mogulii” Bisericii au observat, aruncându-și privirea spre marginea mulțimii de credincioși, de la înălțimea balconului, că oamenii încep să se disperseze întorcându-le spatele și aplecându-se peste pahare Berzelius și jucându-se cu lumina prin prisme.

Cei din spate au clădit un piedestal din lemne pentru a se înălța și a vedea ce se petrece acolo în față, în balconul “mogulilor”, simțind în minte miros de microfonie.
Iar cei din urmă s-au făcut “foc și pară”, transformând piedestalul într-un eșafod de flăcări.

Uite și al doilea dezacord:

Eu cred că Biblia este o antologie, o colecție de texte ezoterice, profetice & moralizatoare, scrisă doar în parte sub tensiune divină.

Tags
evolutionism

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49