Citat:
În prealabil postat de zxcvbnm
Brrr ... aștept să văd ce diagnostic îmi stabilești, dar o să-ți fie mai dificil cu semiologia, dar tragi tu concluzii dintr-un singur simpton, probabil.
Gardul are mai multe uluci. Vopsite. Numai una-i evoluționismul.
Mie îmi place să-l bag în sacul lui Moș Crăciun, alături de toate celelalte discipline care, integrante, schițează o teorie a evoluției globale, macro.
Poate tu îl bagi în ciorapul biologiei, ca teorie sintetică a evoluției legată strict de arborele filogenetic.
Mă bucur de o viziune mai holistică. Am în minte un puzzle cu mai multe piese.
Evoluția cosmologică, evoluții punctuale stelare, tectonica plăcilor, ciclurile de eroziune geomorfologică, hai evoluția vieții prin ereditatea caracterelor dobândite, poate și o evoluție spirituală (nimic nu-i imposibil) ... dar evoluționismul nu ocupă piedestalul.
Sincer, dacă ar fi infirmat (prin absurd) nu mi s-ar dărâma castelul din cărți de joc.
Doar mintea îmi spune că este corect și tot ea îmi va dicta dacă e cazul să-mi revizuiesc atitudinea. (știința e arbitrul și nu e măsluită de tata jean)
Însă, știința are limite, la fel și rațiunea.
Fata deșteaptă, nu se aventurează pe-afară, după lăsarea întunericului. E bine crescută.
Nu și-a propus niciodată să vadă înainte de Big Bang, nici după scenariul de Big Crunch, nu are treabă cu sensul existenței umane sau cu sufletul ulterior morții fizice.
Eu cred că există răspunsuri și în fața acestor dileme. (Iar mie nu-mi place să trăiesc cu dileme)
Nu soluții raționale, desigur.
Și cum sunt în căutarea adevărului, nu pot rămâne nesatisfăcut, nu !
Știința - am stabilit că nu poate și nici nu vrea să scormonească astfel de peisaje bizare, așa că nu-mi mai rămâne decât să cred, doar n-o să mai trăiesc 200 de ani până când se vor găsi răspunsuri raționale (dacă se vor găsi!).
Astfel mintea mea se liniștește rezolvând tot rebusul.
Știința lămurește peisajul ei, Dumnezeu tablourile abstracte, din afara sferei raționalului.
Iar eu sunt fericit.
Iar dacă vrei să înțelegi mai bine umila “împăcare” pe care o simt, îți dau și bibliografie ca temă pentru acasă.
Sarai piu felice.
Hai c-am încercat să dau eu anamneza, acum scrie-mi tu diagnosticul și-apoi dă-mi o compensată.
|
topcat tu inca esti la faza in care crezi ca stiinta poate explica
totul, ma rog, in viitor.
zxcvbnm tocmai ti-a aratat mai sus limitele stiintei. A trecut de
faza ta, stie ca stiinta are limite si STIE si care sunt.
Dumnezeu nu sta in golurile dintre cele doua limite ale stiintei,
ci in abisurile de dincolo de ele.
Imi permit sa comentez fiindca am urmat traseul lui zxcvbnm.
Deci topcat incearca sa treci din faza I in faza II. Urmeaza
apoi faza III. Asta incearca Totpeetor, sa forteze faza III.
Iertare.