Nu ti-a placut ca am spus anumite lucruri,nici mie nu mi-a placut,dar am vrut sa fiu sincer si clar,asta in ceea ce priveste dreptul nostru de a avea pareri diferite si pregatirea noastra intelectuala.Poate voi fi acuzat de hipersensibilitate,dar in fata unor randuri ale tale precum:"Îmi inciți curiozitatea și mă voi întreba ce facultate ai absolvit";"pentru că excelezi în autosuficiență & ridici ignoranța la rang de dogmă";"pune mâna și citește-o carte (sau o dilemă) !";"Fără supărare, însă fredonezi după ureche. "etc. ce concluzii pot trage?Ma bucur sa aflu ca "Nimic din ce ai zis nu a avut nuanță laudativă sau insidioasă.",de aceea imi cer scuze daca te-am intristat.
Tu spui:"Mie mi-e indiferent, nu m-ar deranja să aflu că Dumnezeu m-a făcut așa, într-o clipită și nici dacă s-ar demonstra, cu suficiente dovezi indubitabile că, într-adevăr, evoluția se susține (și pentru cei sceptici)."
Cum sa nu te deranjeze teoria evolutionista,daca biblia spune altceva,si biblia este cartea de capatai a oricarui crestin?Asa cum am mai spus nu poti sa negi doar "ceva" din biblie,daca faci asta automat negi toata Scriptura,pentru ca intreaga Scriptura este insuflata de Dumnezeu,asta o aflam tot in biblie,ori Dumnezeu nu greseste.Tocmai de asta ateismul face "casa buna" cu teoria evolutionista,pentru ca ofera o versiune simplista,diferita de cea biblica,versiune din care Dumnezeu de fapt este inlaturat.Adevaratii evolutionisti nici nu vor sa auda de Dumnezeu.Tu observ ca nu negi existenta lui Dumnezeu,desi crezi in aceasta teorie.Se pare ca esti dintr-o categorie mai selecta :),dar trebuie sa iti mai spun o data ca nu poti impaca cele doua viziuni cu totul antagonice.Daca vei cerceta biblia cu seriozitate si cu atentie o sa imi dai dreptate.
Evolutia asa spune:totul este o intamplare si omul a aparut dintr-o "intamplare",universul dintr-un "accident".Ca omul ar fi "mai cu mot" decat celelalte animale este o prejudecata,pentru ca in realitate omul de fapt este un alt animal,chiar daca se deosebeste de celelalte,dar ca aceste diferente sunt tot produsul "unei intamplari" sau unui accident.
Oare aceste lucruri nu neaga scriptura?Biblia spune ca omul la fel ca intreg universul este creatia lui Dumnezeu,si tot ce a creat Dumnezeu a creat cu un scop.Nimic nu a aparut la "intamplare".Omul se deosebeste din toate aspectele de animale,omul le domina inca de la creatie,pentru ca insusi Dumnezeu i-a poruncit sa le stapaneasca,doar catre om a suflat Dumnezeu "suflare de viata"(deci avem ceva divin in noi),doar pentru om a murit Isus,doar omul are posibilitatea vietii vesnice in Rai s.a.m.d.Totul,pamantul cu tot ce este pe el a fost creat de fapt pentru om.Deci omul nu este un animal,omul este altceva.Evolutia insa asa cum am aratat este de alta parere.Acum ma intreb eu:cum sa impaci aceste doua idei?
Un astfel de demers este imposibil.
Expresia ca "ne tragem din maimute" nu cred ca este o "diversiune lingvistica",pentru mine nu este asa de mare diferenta intre a spune ca "ne tragem din maimute" si a spune ca "suntem rude cu maimutele",adica "avem un stramos comun".Practic ar fi cam acelasi lucru.Daca acel "stramos comun" era un alt fel de "maimuta" care nu mai exista acum cum spun evolutionistii nu are prea mare importanta pentru mine,atata vreme ca la urma urmei se vorbeste despre o "maimuta".:)
Parintele evolutie ramane insa Darwin.Biserica a fost mai mereu impotriva noilor descoperiri ale stiintei,de multe ori in mod nejustificat si din ignoranta.Dar acum aveau si au toate motivele sa respinga aceasta teorie pentru ca ea cu adevarat contrazice tot ce este sfant pentru un credincios.Chiar au de ce sa nu fie de acord cu evolutia.
Acum inteleg de ce tu nu ai nimic impotriva.Tu ai dubii cu privire la biblie,probabil pentru ca nu o cunosti indeajuns.Biblia poate fi considerata printre altele si o carte stiintifica.Biblia nu este o carte ca oricare nu este " o antologie, o colecție de texte ezoterice, profetice & moralizatoare, scrisă doar în parte sub tensiune divină."Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si a demonstrat asta cu prisosinta pana in zilele noastre.
Afirmatia ta cum ca "Dar nu cred în Biblie. Cel puțin nu pe de-a-ntregul." nu este una realista.In biblie nu poti crede doar putin,ori crezi in toata biblia,ori nu crezi deloc in biblie.Asa cum am mai spus,biblia este un tot unitar.In Scripturi au crezut si primii apostoli si nici Isus,care este Fiul lui Dumnezeu nu a negat Scripturile.De ce sa facem noi altfel?
Last edited by Totpeetor; 09.12.2009 at 23:15:44.
|