Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Pe ce criterii???? Pai cum pe ce Criterii, pe criteriile atator oameni luminati, Intai Statatori ai Bisericii Crestine din toata lumea increstinata
|
Tot in ceata m-ai lasat. La toate sinoadele au participat "oameni luminati si Intai Statatori ai Bisericii". Intrebarea ramane in picioare: de ce unele sinoade bisericesti au fost considerate ecumenice iar altele eretice?
Citat:
Vezi vreo asemanare intre Religia Ortodoxa, Istoria Crestinismului, Biserica in cadrul careia s-a scris Sfanta Scriptura si s-a alcatuit canonul Bibliei si.... cultul tau??
|
Exista asemanari intre cultul mei si ceea ce ai enumerat. Dar, cea mai pregnanta asemanare a cultului meu este cu Biserica din vremea Sfintilor Apostoli (in cadrul careia s-a scris si Sfanta Scriptura- Noul Testament).
Citat:
Pe Criteriul Sfintei Scripturi, de acord?
|
Sigur ca nu. Daca diferentierea invataturilor Sfintilor Parinti s-ar fi facut pe criteriul Sfintei Scripturi, unele invataturi care sunt considerate gresite ar fi fost acceptate iar unele considerate bune ar fi fost respinse (cum ar fi invataturile unor Sfinti Parinti influentati de filozofia greaca).
Citat:
[b]Unitatea de credinta este un atribut cunoscut sectei tale??
|
Mult mai cunoscut decat in biserica ortodoxa.
Citat:
se dovedeste ca tu esti un ipocrit pentru ca te debarasezi cu extrem de mare usurinta,
|
Imi vorbesti de parca m-as fi debarasat de Sfanta Scriptura sau de Insusi Mantuitorul. Am marturisit eu ceva de care, apoi, m-am debarasat?