Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 17:48:04
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Cum ai inteles tu ca eu am ajuns la concluzia asta? Si mai ales, unde am afirmat eu asa ceva, zicand ca "minunile sunt nesemnificative"?
Deci recunosti ca minunile ortodocsilor sunt superioare, si nu pot fi puse in aceeasi oala cu ale musulmanilor sau ale altora. Si din cate stiu eu, toate minunile care se intamplau in trecut in Biserica Ortodoxa se intampla si astazi la cei pe Stil Nou si la cei in comuniune cu ei. Prin urmare, nu am nici cel mai mic motiv sa cred ca ar fi pierdut Harul.

Cand am sa aud ca la Ierusalim nu mai vine Sf. Lumina, sau cand vor zice Parintii vazatori cu duhul ca ecumensimul a fost tolerat destul, atunci am sa zic si eu ca BOR a pierdut harul. Pana atunci, nu am nici un motiv sa cred asta, stim din istorie ca Dumnezeu e lung rabdator, si nu-si ia Harul chiar a doua zi dupa ce s-au ratacit unii.

Bogdan.
Vechi 30.12.2009, 18:00:38
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Deci recunosti ca minunile ortodocsilor sunt superioare, si nu pot fi puse in aceeasi oala cu ale musulmanilor sau ale altora. Si din cate stiu eu, toate minunile care se intamplau in trecut in Biserica Ortodoxa se intampla si astazi la cei pe Stil Nou si la cei in comuniune cu ei. Prin urmare, nu am nici cel mai mic motiv sa cred ca ar fi pierdut Harul.

Cand am sa aud ca la Ierusalim nu mai vine Sf. Lumina, sau cand vor zice Parintii vazatori cu duhul ca ecumensimul a fost tolerat destul, atunci am sa zic si eu ca BOR a pierdut harul. Pana atunci, nu am nici un motiv sa cred asta, stim din istorie ca Dumnezeu e lung rabdator, si nu-si ia Harul chiar a doua zi dupa ce s-au ratacit unii.

Bogdan.
In apostazie exista minuni? In erezie exista minuni?

E de preferat comuniunea cu Hristos, cu UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA, nu cu apostatii, ecumenistii, serghianisti si toti inovatorii dupa cum a zis si Vladica Averchie!
Vechi 31.12.2009, 16:45:39
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
In apostazie exista minuni? In erezie exista minuni?
Atat timp cat Dumnezeu nu isi ia Harul, exista. Si Dumnezeu nu isi ia Harul chiar asa, cu una cu doua. Niciodata in istorie nu s-a intamplat asa.

Incearca sa intelegi ca aparitia apostaziei (chiar la majoritatea celor care se numesc crestini) si a ereziei (la unii clerici rataciti), nu duce la retragerea Harului a doua zi.

Bogdan.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00