Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2010, 17:40:08
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Nu stiu ce legatura are intrebarea ta cu cele ce le-am scris eu, dar nu sint foarte surprins pentru ca tu esti un domn foarte dezechilibrat in idei. Nu de mult erai romano - catolic, apoi te-ai botezat la calendaristi, foarte convins ca o faci in credinta cea dreapta, dupa care, in mai putin de doua luni, oarecum ti s-a relevat adevarul si ai trecut la BOR. Doua saptamini mai tirziu ai inceput iarasi sa vorbesti ca un calendarist, iar asta-noapte, din motive care-mi scapa, ai devenit ecumenist. Astept cu interes urmarea...

Totusi, ca sa nu te las complet nesatisfacut, poftim niste citate din Leo cel Mare, din care rezulta cit se poate de clar ca s-au facut doar mirungeri asupra unor rataciti care s-au intors la Ortodoxie:

“8. Despre botezul ereticilor
Ci aceia care au primit botezul de la eretici, nefiind botezati mai inainte, sa fie confirmati prin punerea miinilor numai cu invocarea Sfintului Duh din cauza ca aceia au primit o forma de botez incompleta, fara putere de sfintire.”

(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 159)

“Intrebarea 18 – Cu privire la cei care vin din Africa sau Mauritania si nu stiu in care secta au fost botezati, ce se cuvine facut in situatia lor?

Raspuns – Acele persoane nu au indoieli in ceea ce priveste botezul lor, dar manifesta ignoranta cu privire la credinta celor care i-au botezat. De aceea si din cauza ca au primit forma de botez intr-un fel sau altul, nu trebuie botezati, ci sa fie adaugati catolicilor [ortodocsilor] prin punerea miinilor dupa invocarea puterii Sfintului Duh, ceea ce ei n-au putut primi de la eretici.”

(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 167)
Ai dreptate Orthodoxia! Pe langa ca sunt "dezechilibrat" sunt si "nebun"... insa un lucru il scoti din ecuatie: Adevarul! Degeaba incerci tu sa ascunzi bubele bisericii din care faci parte si sa strigi cu gura mare ca esti Ortodox cand realitatea nu e chiar asa de "perfecta" cum vrei tu s'o prezinti.

Sunt "dezechilibrat" pentru ca caut Adevarul vazand ca vin dintr-o lume unde minciuna este ridicata la rang de dogma. De asta nu pot sa inchid ochii, nu pot sa inghit ipocrizia si lucrurile pe care tu le numesti "barfe"!

Si ca sa'ti faci un mic update despre persoana mea, eu inca NU AM BOTEZUL ADEVARAT, CEL ORTODOX!

Si ca sa inchei draga frate, nu te mai arunca asa si nu mai incerca sa ascunzi mizeria sub "pres". Adevarul iese intotdeauna la suprafata, chiar si'n cazul bisericutilor voastre mici!

Cu respect, un dezechilibrat!
Vechi 01.01.2010, 21:31:24
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ai dreptate Orthodoxia! Pe langa ca sunt "dezechilibrat" sunt si "nebun"... insa un lucru il scoti din ecuatie: Adevarul! Degeaba incerci tu sa ascunzi bubele bisericii din care faci parte si sa strigi cu gura mare ca esti Ortodox cand realitatea nu e chiar asa de "perfecta" cum vrei tu s'o prezinti.

Sunt "dezechilibrat" pentru ca caut Adevarul vazand ca vin dintr-o lume unde minciuna este ridicata la rang de dogma. De asta nu pot sa inchid ochii, nu pot sa inghit ipocrizia si lucrurile pe care tu le numesti "barfe"!

Si ca sa'ti faci un mic update despre persoana mea, eu inca NU AM BOTEZUL ADEVARAT, CEL ORTODOX!

Si ca sa inchei draga frate, nu te mai arunca asa si nu mai incerca sa ascunzi mizeria sub "pres". Adevarul iese intotdeauna la suprafata, chiar si'n cazul bisericutilor voastre mici!

Cu respect, un dezechilibrat!
Nu te grabi sa gasesti Adevarul in cateva saptamani sau luni. Important e sa vrei sa-L gasesti, cand vei fi pregatit, Dumnezeu ti-L va oferi. In cazul meu a durat vreo 2-3 ani.

Important e, cred, sa cauti "Ortodoxia inimii", cum spunea Pr. Serafim Rose, nu cea a perfectiunii formelor exterioare.

Sunt bune si formele exterioare, dar Dumnezeu se uita mai mult la inima omului. "Mila voiesc, iar nu jertfa", asa e scris in Biblie. Si fariseii erau aproape perfecti in practicarea formelor exterioare ale religiei iudaice, pacat insa ca inima lor nu era...

In concluzie, cred ca te-ar ajuta f.f.f. mult scrierile Pr. Serafim Rose, mai ales viata sa si scrisorile sale. trimise lui Alexey Young

Bogdan.
Vechi 01.01.2010, 22:22:58
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu te grabi sa gasesti Adevarul in cateva saptamani sau luni. Important e sa vrei sa-L gasesti, cand vei fi pregatit, Dumnezeu ti-L va oferi. In cazul meu a durat vreo 2-3 ani.

Important e, cred, sa cauti "Ortodoxia inimii", cum spunea Pr. Serafim Rose, nu cea a perfectiunii formelor exterioare.

Sunt bune si formele exterioare, dar Dumnezeu se uita mai mult la inima omului. "Mila voiesc, iar nu jertfa", asa e scris in Biblie. Si fariseii erau aproape perfecti in practicarea formelor exterioare ale religiei iudaice, pacat insa ca inima lor nu era...

In concluzie, cred ca te-ar ajuta f.f.f. mult scrierile Pr. Serafim Rose, mai ales viata sa si scrisorile sale. trimise lui Alexey Young

Bogdan.
Ortodoxia e cea a Sfintilor Parinti, nici a inimii si nici a mintii! Cu alte cuvinte nu ceea ce ti se nazare ca simti sau crezi. A crede in Adevarul Sfintei Scripturi si a invataturii Sfintilor Parinti nu inseamna forma exterioara de manifestare a Credintei, ci insasi traire a esentei ei. Sa nu confundam ritualul cu invatatura despre Adevar!

Exemplul Pr. Rose, care a ales sa fie in Biserica, ti se potriveste perfect si tie.
Vechi 01.01.2010, 22:31:43
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Sa nu confundam ritualul cu invatatura despre Adevar!
Mi se pare mie, sau calendarul tine mai mult de ritual decat de Adevar :) ?

Apropo, in discutiile despre niste ortodocsi proaspat convertiti din Africa care erau pe stil nou, Pr. Serafim Rose sustinea ca calendarul e de o mai mica importanta. Pr. Serafim raspundea astfel unor atacuri din partea super-corectilor din ROCOR. E f. util de citit viata sa.

Bogdan.
Vechi 01.01.2010, 22:49:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Mi se pare mie, sau calendarul tine mai mult de ritual decat de Adevar :) ?

Apropo, in discutiile despre niste ortodocsi proaspat convertiti din Africa care erau pe stil nou, Pr. Serafim Rose sustinea ca calendarul e de o mai mica importanta. Pr. Serafim raspundea astfel unor atacuri din partea super-corectilor din ROCOR. E f. util de citit viata sa.
Este ritual in masura in care si Sf. Liturghie este un ritual pentru ca regleaza insasi viata Bisericii. Tu te indopi cu cirnati, iar eu postesc si, sincer iti spun ca-i diferenta. Tu tii Bunavestire inainte de Pasti, iar eu dupa, si nu-i totuna pentru ca sint ritmuri diferite, dar numai eu il traiesc odata cu toti adormitii in Biserica lui Cristos.

Chestiunea calendarului comparata cu ecumenismul care face ravagii astazi (sau in vremea Pr Rose) pare, intr-adevar, de mai mica importanta.
Vechi 01.01.2010, 23:40:53
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Este ritual in masura in care si Sf. Liturghie este un ritual pentru ca regleaza insasi viata Bisericii. Tu te indopi cu cirnati, iar eu postesc si, sincer iti spun ca-i diferenta. Tu tii Bunavestire inainte de Pasti, iar eu dupa, si nu-i totuna pentru ca sint ritmuri diferite, dar numai eu il traiesc odata cu toti adormitii in Biserica lui Cristos.

Chestiunea calendarului comparata cu ecumenismul care face ravagii astazi (sau in vremea Pr Rose) pare, intr-adevar, de mai mica importanta.
Si'n cer postesc ingerii, exista zii si noapte, s.a.m.d....

In ceruri cu cine au praznuit Sfantul Paste in trecut? Cu Sfantul Policarp sau cu Anicet vazand ca praznuiau Sfantul Paste la date diferite?

Dar cand la noi e ziua si'n cealalta parte a planetei e noapte si noi sarbatorim Sfantul X si ceilalti sarbatoresc Sfantul Y oare cu cine slujeste si Cerul?

Dar bineinteles ca acest lucru nu e posibil vazand ca pamantul este plat. Sa curga "justificarile"...
Vechi 02.01.2010, 00:06:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Dar cand la noi e ziua si'n cealalta parte a planetei e noapte si noi sarbatorim Sfantul X si ceilalti sarbatoresc Sfantul Y oare cu cine slujeste si Cerul?
Precis esti obosit. Sfintul X il sarbatoresc tot la aceeasi data, indiferent daca la tine sa intimpla sa fie noapte.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00