![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De unde tragi tu concluzia asta cu concurenta?
M-ai facut... sa-mi ajunga activitatea de internaut. Asa ca o sa ma retrag... Ceea ce va sfatuiesc cu caldura, daca-mi e permis: - pt probleme duhovnicesti intotdeauna vorbiti cu duhovnicul. - pt probleme medicale cu medicul de famile. Daca e mai grav, si vi se pare ca-l depaseste, ganditi-va: pe mana cui v-ati lasa operati? Pai vorbiti cu ala, ca ala are cea mai mare autoritate pentru voi. - daca sunteti tristi, vorbiti cu persoanele aflate langa voi. chiar daca uneori par ca nu va inteleg, daca ne luxam glezna si stam imobilizati ele vor avea grija de noi si nu prietenii virtuali. Stati in sanul bisericii si nu mai aplecati urechile la toate teoriile conspirationiste, cu vaccinuri care baga mercur si cipuri si pasapoarte biometrice. Daca zice biserica da, e da, daca zice nu, e nu. Pt ca nici ea nu se pronunta la orice fleac fara importanta si nici la plezneala ca "medicii germani" iar Insusi Iisus e capul ei. Doamne Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Un ateu nu crede in Dumnezeu,sau mai bine zis se indoieste de EL .Dar oare noi,cei care ne numim credinciosi nu ne indoim?
Un ateu cauta explicatii logice ale lumii.Dar oare noi,pina sa cunoastem pe Dumnezeu,dar si dupa aia,nu cautam tot o intelegere logica ? Eu consider ca ateismul este doar o etapa a cautarilor unui om. Cand va vedea un sens mai mare,il va imbratisa pe acela. Petre Tutea in tineretea lui era marxist |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De acord, iustin. Acum, noapte buna! mai vorbim. nu uitati: fiecare are ceva de invatat. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Vorbeste partea irationala din tine care n-a fost cuprinsa inca de rationalul si gloriosul ateism, in concluzie a ramas obscura, mistica si absurda?
Citat:
Citat:
Citat:
"Consider"? Era mai bine sa spui "cred" dar cred ca ti-e rusine de credinciosii astia.. Nu exista altruism autentic ca instinct, el presune facultati superioare, de ordin spiritual. Nu ai sa le gasesti la animale sau in instincte. Acum depinde cum definesti altruismul, eu il vad ca o actiune constient prin care sacrifici de buna voia binele propriu in favoarea binelui unei alte persoane/grup. Citat:
Poftim.. Citat:
Citat:
Te vindeca de plictiseala? Blazare? Citat:
![]() Last edited by AlinB; 13.01.2010 at 01:34:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Si binenteles cum folosim doza de ratiune la care avem acces. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
1. Nu am zis ca n-ar exista, ci daca ar fi morali (absoluti) si altruisti (perfect dezinteresati) ar da dovada de inconsecventa fata de propriul crez, pentru ca logica si ratiunea atee nu poate concepe astfel de notiuni. 2. Nu am zis cand se enerveaza, ci cand se organizeaza :) Citat:
Deci nu poate evolua in alti parametri decat cei deja stabiliti. Regulile sunt simple: cei mai puternici supravietuiesc/conduc, cei slabi sunt mancati. Deci pentru ce si-ar insusi un evolutionist un cod moral mult diferit de ce il invata evolutia? In numele a ce si a cui? Citat:
Citat:
Acolo unde Dumnezeu lipseste, golul trebuie umplut cu ceva.. Citat:
Vezi mai sus definitia altruismului in postarea pentru topcap. ![]() Citat:
America la inceputurile ei atunci cand s-au pus bazele democratiei si s-a denuntat sclavagismul era crestina. Citat:
Sau te referi la faptul ca a fost declarata religie oficiala? Sunt niste lucruri diferite. Citat:
Citat:
Citat:
La modul in care un ateu de exemplu gaseste de cuviinta sa aplice ratiunea, nu. In momentele in care pare sa-i justifice crezul o va folosi, in cele in care il dezavantajeaza o va lasa deoparte. ex. Ateul: Cazul 1: Existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata "rational", "stiintific". Deci nu trebuie sa cred in El. Faptul ca exista oameni cu ratiune poate fi foarte bine rodul intamplarii sau au ca si cauza primordiala un proces nu neaparat constient de sine s i rational. Cazul 2: Existenta mea nu poate fi demonstrata stintific. Dar faptul ca rationez este (de data asta) o dovada in acest sens si in nici un caz produs al intamplarii, a unei sume de evenimente care ar putea avea o cu totul si cu totul alta explicatie decat o existenta constienta si rationala. Citat:
Ia sa vedem ce ne invata ateii care s-au perindat pe aici: 1. Dumnezeu nu exista pentru ca nu se supune mijloacelor mele de investigatie si nu intra in tiparele mele de gandire. 2. Cei care cred in Dumnezeu prin dovezile indirecte care le au despre existenta Lui, sunt naivi, absurzi si irationali. Cei logici, rationali cred nelimitat in teoriile stiintifice care sunt in voga si se limiteaza la ceea ce ratiunea umana le poate spune despre lumea inconjuratoare la un moment dat. Aceasta auto-limitare este o dovada de gandire nobila, superioara, opusa celei religioase. 3. Credinciosii sunt rai pentru ca au norme morale absolute care de fapt stau in calea binelui social. Pentru ca toata lumea sa fie fericita si sa dispara ura si frustarea, valorile absolute trebuie distruse, religia desfiintata, totul trebuie relativizat si permis pentru a satisface cele mai aberante dorinte si impulsuri, cel putin atat timp cat societatea nu da semne evidente de disolutie din cauza acestei politici. 4. etc. (poate ajuti la intregirea tabloului) |
|
|||
|
|||
![]()
Wow vad ca threadul asta explodat zilele astea, am sa reving curand numai sa termin cu examenele care le am saptamana asta. Pana atunci ziceti-mi ce credeti de video-ul asta.
http://www.youtube.com/user/NonStamp.../2/NWKDOikIgIs |
|
|||||
|
|||||
![]()
Ma indoiesc. Am observat ca ai tendinta sa jignesti oarecum atunci cand nu intelegi despre ce este vorba.
Citat:
M-am chinuit sa-ti explic ca nu exista logica si ratiune atee, asa cum nu exista dogma, reguli sau mentalitati atee. Un ateu este un om care nu crede in existenta lui Dumnezeu. Asta nu spune nimic despre logica, ratiunea, mentalitatea sau ideologia persoanei respective. Mai simplu de atat nu pot sa-ti explic, imi pare rau. Vorbe goale. Cand s-au organizat ultima data ateii ca sa darame biserici si sa omoare preoti? Citat:
Vorbe goale. Citat:
Nu inteleg ce vrei sa spui prin "evolutionist". Te referi la oamenii de stiinta care studiaza evolutia? Sau traiesti cu impresia ca "evolutionistul" ar fi adeptul vreunei ideologii anume. Te dezamagesc, evolutia nu inseamna vreo ideologie si nu are nimic de spus despre coduri morale. Evolutia explica modul in care viata a ajuns la diversitatea de forme pe care o vedem astazi si atat. Folosesti cuvinte si demonstrezi lucruri pe baza acelor cuvinte, fara sa intelegi sensul lor. Asta iti imaginezi tu poate. Pentru ca "ceva" sa lipseasca si golul sa trebuiasca a fi umplut, acel "ceva" trebuie sa existe mai intai. Citat:
Bazele democratiei in SUA s-au pus de catre oameni care au inclus in mod clar separarea bisericii de stat. Incearca sa te pui la punct cu subiectele de discutie inainte sa postezi. Macar wikipedia. Citat:
Te rog sa fii mai atent pe viitor, folosesti cuvinte al caror sens nu il intelegi, inventezi idei pe care le pui in carca altora si apoi le combati cu succes, nu ai cunostinte despre fapte istorice relativ recente si am impresia ca nici Biblia nu ai citit-o.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|