Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2010, 00:31:03
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul

Din ce am citit si inteles,harul este lucrarea Sfintului Duh,sau o energie necreata,izvoritoare din fiinta dumnezeiasca a Sfintei Treimi si nedespartita de ea.

Ca o imagine,precum lumina izvoraste continuu din Soare,nefiind despartita de el,dar care genereaza si intretine viata in plante ( fotosinteza ),animale,oameni ( caldura si lumina...) etc.

Sau Iisus Hristos pe muntele Tabor,la Schimbarea la Fata...

In harul dumnezeiesc,ca lucrare, este prezenta si Persoana care lucreaza,deci Dumnezeu...caci nu exista lucrare fara lucrator.Iar la capatul celalalt,se imprima si in cel pentru care se lucreaza,omul spre exemplu...luminindu-se ( mintuindu-se si acesta )

Ca imagine...prin harul dumnezeiesc,Dumnezeu se face ca o maica cu infinite cordoane ombilicale la capatul carora traiesc fiii ei.Viata maicii si a fiilor ei se intrepatrund...

Despre harul simtit sau nu ( simtirea trairii lui Dumnezeu in om,ca fiinta compusa )...cred ca este precum cei cu ochii sanatosi sau orbii la vederea luminii soarelui.

Frumos si bine spus, multumesc. Sper sa nu strice descrierea aceasta un link:
http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...-sfantului-duh
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Harul costel Spiritualitatea ortodoxa 72 06.02.2013 14:11:04
n-am prea inteles... victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 20:52:45
Ce este Har,Harul? savudanmihai Intrebari utilizatori 14 30.05.2010 20:21:08
Harul lui Dumnezeu Florin-Ionut Generalitati 7 05.09.2008 20:24:15
Harul Dumnezeiesc Sylvie Generalitati 6 21.08.2007 11:46:31