Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 14:54:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
Eu nu incerc sa aduc pe nimeni nicaieri, datoria fiecarui crestin e sa fie o marturie prin viata lui, si sa vesteasca Evanghelia. Sf Augustin spunea ca vesteste Evanghelia si la nevoie foloseste si cuvinte. Asta e datoria mea, nu sa aduc oameni la nush ce confesiuni.
In primul rand tu nu ai cum sa crezi de mii de ani ,si nimeni din generatia asta, pur si simplu pt faptul ca nu aveti atatia ani.
Atunci ce incerci sa faci acum mai exact?

Tu chiar esti sincer in afirmatiile pe care le faci? Eu te-am intrebat daca ceea ce afirmi e in concordanta cu ceea ce in mintea ta??

Ai spus ca oricine crede in Hristos se mantuieste pentru ca e de ajuns, si daca face si fapte bune..totul e perfect!! Dar nu pica bine acest argument spus din partea unui ortodox, nu??? Asta era ca sa justifici de fapt de ce nu esti tu ortodox si esti altceva !
Citat:
Dc Romania ar fi o tara crestina nu am fi pe primul loc la avorturi, violuri, furaciuni, violenta in familie etc. Dc ai fi studiat exemplele ce ti le-am dat din Sfanta Scriptura ai fi vazut ce inseamna credinta. Cineva care se declara crestin cu gura dar care traieste in pacat nu e crestin, mare majoritate a celor care se declara crestini nu sunt si poti sa vezi lucrul acesta din viata lor.
Ti-e tie de avorturi si hotii ( astea sunt argumentele stupide invocate de pastor la cateheza) sa fim seriosi!!!...pe tine te macina pana la os aducerea in comunitate a cat mai multor specimene umane...lasa-ma cu tocanita asta de minciuni pe care le-ai invatat la cateheza-racoleza, poti???
Citat:
AI o fixatie cu White. Dc ai citit postul meu ai fi vazut ca nu sunt adventist, si pt cunostinta ta nu am citit nici o carte de a lui White. Crede-ma ca habar nu am ce zice White.
EU ti-am citit din Sfanta Scriptura, care nu e scrisa de White ci inspirata de Duhul Sfant.
Dar ce esti draga atunci? Mormon, penticostal, "martor"...ca vreau si eu sa vad exact de la cine provine interpretarea, "mancarimea" si in ce stil ti s-a facut intens cateheza-racoleza!!!
Nu iti pot asuma confesiunea, doctrina care te diferentiaza de celelalte?
Citat:
Cum intentionezi tu sa te mantui?Dc nu prin credinta in Hristos, alta posibilitate nu e. Si nu e o mantuire simpla, pe Dumnezeu l-a costat viata Fiului Sau ca noi sa putem fi mantuiti, deci chiar nu e simpla.
Mai frate, pai asa intentionez...dar ti s-a blocat cd-ul, ce ai...incearca sa gandesti un pic...take a break!!!!

Suntem ortodocsi, deeeeeci credem in Hristos de o gramazime de secole ( nicidecum de 2-3), stim ce inseamna mantuirea, stim ce inseamna sa faci fapte bune...dar crede-ma ca ar fi total anormal sa iti prezentam tie vreun jurnal al faptelor noastre bune...deci stai calm, cauta atei...de vrei sa faci o treaba, incearca sa uiti de disconfortul interior pe care ti-l produce Ortodoxismul!!!!

Informeaza-te si tu sa vezi ce mai face BOR ( nu te bloca numai la ce spune pastorul), mai intra si tu la o Sfanta Litughie, participa, incearca sa vezi si cum ne ajutam intre noi, mai viziteaza Manastiri Ortodoxe ca nu te mananca, sunt tezaurul nostru...al Romaniei, si mai stai acolo pe-un scaun, asculta, mai incearca sa vezi credinta...mai ai multe de studiat sa stii ca sa intelegi macar...putin din ce inseamna Ortodoxia pana a o uri atat de mult cum o faci!!!
Citat:
Ce doctrina? Nu imi amintesc sa fi propovaduit vre-o doctrina in afara de credinta in Hristos care e ceea ce Sfanta Scriptura spune, nu e doctrina inventata de mine.
Fii pe pace...stim si noi ce spune Sfanta Scriptura, sau pe tine te roade ca stii cu totul altceva, interpretat de X Profet-easa?

Tu propovaduiesti altceva, o alta doctrina, o alta interpretare, si ceva nu iti da pace, Ortodoxiaaaa..te roade...te mananca, fii sincer...ai o suferinta instaurata de secta ta, crezi ca nu se simte??

Fii pe pace, ar trebui sa simti bucurie chiar, sa-ti salte sufletul de bucurie...ca noi ortodocsii suntem pe drumul cel bun, am facut acei cativa pasi necesari...de acum ne are Dumnezeu in paza, ne straduim si noi cum putem sa inaintam...bun asa?

Noi insa nu putem deveni crestini adevarati in cateva sapatamani-luni de studiu intensiv a doctrinei spusa de orice nataflet de pastor, si de cum iesim pe poarta sa fim mantuiti si sfinti...stai tu linistit, la noi lucrurile sunt un pic mai profunde si mai sanatoase...ca vorba aia suntem romani, nu americani cu ochii cercuri...care au profetii in timp ce sufera de diverse crize ( existentiale, financiare, de epilepsie...sau de personalitate!)...mai stim si de smerenie, ascultare, nevointa...avem noi alte notiuni!

Ai grija sa nu mai faci pacate vorbind aiurea si spunand minciuni pentru a-ti implini scopul marsav!!!!...iti sugereaza o crestina!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 15:34:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
pe tine te macina pana la os aducerea in comunitate a cat mai multor specimene umane...lasa-ma cu tocanita asta de minciuni pe care le-ai invatat la cateheza-racoleza, poti???
Neoprotestanții măcar fac cateheză, să se convingă "specimenu'" dacă vrea sau nu să fie botezat. Ortodocșii sunt mai eficienți cu racoleza: lugu-lugu, bâldâbâc!

Citat:
Suntem ortodocsi, deeeeeci credem in Hristos de o gramazime de secole ( nicidecum de 2-3)
Hai să fim sobri, nu crezi de mai mult de 20 de ani...

Citat:
noi ortodocsii suntem pe drumul cel bun
asfaltat și laaaarg cât cuprinde... Drum bun!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:04:34
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Neoprotestanții măcar fac cateheză, să se convingă "specimenu'" dacă vrea sau nu să fie botezat. Ortodocșii sunt mai eficienți cu racoleza: lugu-lugu, bâldâbâc!

asta da exemplu de sectar adevarat crestin felicitari teai integrat in peisaj deci ce ziceai ca fac rau ortodoxii ridica la rang de arta sectarii
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:16:53
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cateheza in vederea a ce anume totusi?

Ghedeon tocmai spusese ca e de ajuns sa ai credinta in Hristos, sa faci fapte bune...si asta-i toata povestea. Recunoaste ca aceasta cateheza-racoleza...e de fapt Racoleza, de aia va tolocane acolo, ca sa puteti iesi cu cartulia sub brat, si cum vedeti un omustean ca sapa in gradina...sau unul cu un bax de bere in cos, aia sunt...incepe boscorodeala!!!

Ma intreb si eu asa, daca cineva interpelat de voi, spune ca deja crede in Hristos, ii ajuta pe cei in nevoi si in necazuri...si citeste Biblia zi de zi, ce alt sens ar mai avea abrambureala si ranjetul static impus de pastor in continuare??? De ce de fapt afirmati ca astea sun conditiile pentru mantuire si ca asta va preocupa frenetic sufletul...cand de fapt sunteti surzi la invocarea propriilor argumente de catre orice interlocutor...si o dati inainte pana ajungeti la doctrina voastra...ala fiind unicul si binecunoscutul sens al vietii voastre!!!!!

Si mai slabeste-ma cu povestile astea ghotice si paranormale legate de porc, Sabat, Botez, Cateheza, mantuire, viata vesnica, suflet, si de interpretarile lui White asupra lor, care mai e si contestata si failibila pe deasupra...zau asa!!!
Citat:
Ei as, numai ipoteze, supozitii, interpretari, dar nu cumva sa fii si tu interesat sa afli Adevarul...numai pe langa gard, pe dupa cotet, pe sub gard...of of of!!!
Citat:
Drum bun si tie!!!!...dar eu iti urez sa aiba loc tot pe cel adevarat, si nu pe poteca aia batatorita de abia 2 secole...croita si gasita de White in ratacire!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 23:25:21
Banned

Implicit

Citat:
Cateheza in vederea a ce anume totusi?
Cteheza la adventiști se face pentru cei ce doresc să se boteze, ei deja au făcut alegerea (cea bună), nu se pune problema de ”racoleză”.

Citat:
cum vedeti un omustean ca sapa in gradina...sau unul cu un bax de bere in cos, aia sunt...incepe boscorodeala!!!
Râzi în neștire fără să știi de ce rîzi. Vremea boscorodelii este una din cele mai urâte pete din istoria ortodoxismului românesc.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 08:42:38
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Cteheza la adventiști se face pentru cei ce doresc să se boteze, ei deja au făcut alegerea (cea bună), nu se pune problema de ”racoleză”.

Râzi în neștire fără să știi de ce rîzi. Vremea boscorodelii este una din cele mai urâte pete din istoria ortodoxismului românesc.
LA SFARSITUL VEACULUI VOR VENI HRISTOSI MINCINOSI IN NUMELE MEU RASTALMACIND SCRIPTURILE exact asta facoti sectarii si boscorodire fac sectarii in racolezele lor fatalisti ignoranti si rau voitori, smintiti rataciti care nu fac decat lucrarea stapanului lor DRACUL.in afara de pseudocateheza de fapt indoctrinare bolnava, si racoleza sectarii nu au nimic .....vanturati biblia dar nu o cititi va folositi de ea ca si diavolul de ea ca sa smintiti si pe altii iar alegerea celor ce se reboteaza la adventisti e indoielnica caci sunt mai intai speriati si spalati creerul asta fac toti sectarii .in biserica ortodoxa ai libertate totala de a alege chiar daca sunt si pacotosi oameni fiind in aceasta lume au o posibilitate darvezi ce zice IISUS "vai de cei ce se smintes dar vai de cei ce vine sminteala ".
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 09:09:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
exact asta facoti sectarii si boscorodire fac sectarii in racolezele lor fatalisti ignoranti si rau voitori, smintiti rataciti care nu fac decat lucrarea stapanului lor DRACUL.
Dovedești aceeași necunoaștere a propriei istorii (boscorodirea).
De ce-i preamărești numele diavolului, crezi că merită majuscule ca Numele lui IISUS?

Citat:
vanturati biblia dar nu o cititi
Cred că glumești...

Citat:
in biserica ortodoxa ai libertate totala de a alege
Începând cu primul act al Bisericii: botezul. Hai că a fost bună și această glumă
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 14:50:28
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Începând cu primul act al Bisericii: botezul. Hai că a fost bună și această glumă
Eu am impresia ca tu ai o problema...problema sectarilor in general, dar ce treaba ai tu ma rog cu viata noastra de crestini ortodocsi...de ne spui ca Botezul nush ce ne cauzeaza, ne obliga...ne ia cu arcanul, nu iti dai seama cat esti de penibil...mai citeste, mai asculta si parerea noastra...si lasa Racoleza aia aberanta, ca de aia radem de voi...se vede ca urati Ortodoxia, si va sta ca un junghi in coasta?

Incearca sa faci un efort si sa asculti si tu opinia ortodocsilor, si mai lasa textele astea de la racoleza....auzi, vine el sa ne spuna noua ce inseamntate are Botezul in viata noastra! Ptiuuu....

Recunoaste Trice, ca Ortodoxia asta te imbolnaveste nu alta, ce tot cauti tu pe forumul asta...impanzind veninul-racoleza-ratacirea sectara constant??
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:24:59
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
Atunci ce incerci sa faci acum mai exact?

Tu chiar esti sincer in afirmatiile pe care le faci? Eu te-am intrebat daca ceea ce afirmi e in concordanta cu ceea ce in mintea ta??
Da,ceea ce am spus e ceea ce e si in mintea si inima mea.

Citat:
Ai spus ca oricine crede in Hristos se mantuieste pentru ca e de ajuns, si daca face si fapte bune..totul e perfect!! Dar nu pica bine acest argument spus din partea unui ortodox, nu??? Asta era ca sa justifici de fapt de ce nu esti tu ortodox si esti altceva !
Nu am zis ca daca face si fapte bune totul e perfect. faptele bune sunt o confirmare a faptului ca aceea persoana e credincioasa. Nu am zis credinta + fapte. Dc spui ca ai credinta si traiesti ca dracu atunci e clar ca declaratia de credinta e o minciuna.
Din pacate pe forumul asta nu am vazut pe nimeni care sa zica ca e suficienta credinta in Hristos ca sa fii mantuit. Pe langa credinta mai adauga x elemente,ceea ce anuleaza suficienta jertfei lui Hristos.
Si nu am nici o pb cu ortodocsii, nu stiu unde ai scos-o. Familia mea e ortodoxa.

Citat:
Ti-e tie de avorturi si hotii ( astea sunt argumentele stupide invocate de pastor la cateheza) sa fim seriosi!!!...pe tine te macina pana la os aducerea in comunitate a cat mai multor specimene umane...lasa-ma cu tocanita asta de minciuni pe care le-ai invatat la cateheza-racoleza, poti???
E realitatea prezenta, nu pot sa neg ceea ce e evident. Romania e o tara decazuta moral, desi e plina de "crestini" cu numele. Dc tie ti se pare ca avortul sau furtul sau crimele sunt probleme neesentiale pt o societate inseamna ca traiesti pe alta planeta.
Nu caut sa aduc pe nimeni nicaieri, nu stiu de unde ai scos-o. Arata-mi ce invitatie am facut pe aici?

Citat:
Dar ce esti draga atunci? Mormon, penticostal, "martor"...ca vreau si eu sa vad exact de la cine provine interpretarea, "mancarimea" si in ce stil ti s-a facut intens cateheza-racoleza!!!
Nu iti pot asuma confesiunea, doctrina care te diferentiaza de celelalte?
Din ce am spus pana acum ce te face sa crezi ca nu sunt ortodox?

Citat:
Mai frate, pai asa intentionez...dar ti s-a blocat cd-ul, ce ai...incearca sa gandesti un pic...take a break!!!!

Suntem ortodocsi, deeeeeci credem in Hristos de o gramazime de secole ( nicidecum de 2-3), stim ce inseamna mantuirea, stim ce inseamna sa faci fapte bune...dar crede-ma ca ar fi total anormal sa iti prezentam tie vreun jurnal al faptelor noastre bune...deci stai calm, cauta atei...de vrei sa faci o treaba, incearca sa uiti de disconfortul interior pe care ti-l produce Ortodoxismul!!!!
credeti in Hristos de o gramada de secole,dar cand cineva va spune despre credinta in Hristos imediat sari pe el ca nu e ortodox. Ca sa fiu pe placul tau ar trebui sa vorbesc despre ce? Cand ti-am zis sa citesti Evrei 11 sau cand ti-am prezentat exemplul lui Iosif din VT ai sarit imediat pe mine ca am ganduri ascunse,fara ca eu sa fi facut nimic deplasat.
Ce sa inteleg de aici? ca ai o pb cu cei care citesc Sfanta Scriptura.

Citat:
Informeaza-te si tu sa vezi ce mai face BOR ( nu te bloca numai la ce spune pastorul), mai intra si tu la o Sfanta Litughie, participa, incearca sa vezi si cum ne ajutam intre noi, mai viziteaza Manastiri Ortodoxe ca nu te mananca, sunt tezaurul nostru...al Romaniei, si mai stai acolo pe-un scaun, asculta, mai incearca sa vezi credinta...mai ai multe de studiat sa stii ca sa intelegi macar...putin din ce inseamna Ortodoxia pana a o uri atat de mult cum o faci!!!
Nu urasc ortodoxia, urasc ipocrizia,fariseismul si minciuna. Am mers la BO destul de des, deci argumentele tale is nefondate.De unde ai scos tu ca urasc ortodoxia nu stiu.

Citat:
Fii pe pace...stim si noi ce spune Sfanta Scriptura, sau pe tine te roade ca stii cu totul altceva, interpretat de X Profet-easa?

Tu propovaduiesti altceva, o alta doctrina, o alta interpretare, si ceva nu iti da pace, Ortodoxiaaaa..te roade...te mananca, fii sincer...ai o suferinta instaurata de secta ta, crezi ca nu se simte??
Zi-mi exact ce am propovaduit? Ce te-a deranjat asa de tare in ceea ce am zis? chiar as vrea sa imi arati.
Ti-am zis ca nu sunt adventist dar tot o dai cu White intr-una. ai o fixatie pe femeia asta.

Citat:
Fii pe pace, ar trebui sa simti bucurie chiar, sa-ti salte sufletul de bucurie...ca noi ortodocsii suntem pe drumul cel bun, am facut acei cativa pasi necesari...de acum ne are Dumnezeu in paza, ne straduim si noi cum putem sa inaintam...bun asa?
ai facut acei pasi necesari....faci lumea pacatoasa,mincinoasa, acuzi fara motiv cand cineva vb despre Hristos. dc consideri ca am gresit, in loc sa ma acuzi ar fi trebuit sa imi arati unde am gresit si cu ce, ca sa ma pot indrepta. Nu sa dai cu bata.

Citat:
Noi insa nu putem deveni crestini adevarati in cateva sapatamani-luni de studiu intensiv a doctrinei spusa de orice nataflet de pastor, si de cum iesim pe poarta sa fim mantuiti si sfinti...stai tu linistit, la noi lucrurile sunt un pic mai profunde si mai sanatoase...ca vorba aia suntem romani, nu americani cu ochii cercuri...care au profetii in timp ce sufera de diverse crize ( existentiale, financiare, de epilepsie...sau de personalitate!)...mai stim si de smerenie, ascultare, nevointa...avem noi alte notiuni!

Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore.
Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea.
Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult.

Citat:
Ai grija sa nu mai faci pacate vorbind aiurea si spunand minciuni pentru a-ti implini scopul marsav!!!!...iti sugereaza o crestina!
Ce am vb aiurea? Cu ce am mintit? Ce scop marsav am?
esti paranoica ,sincer.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:40:35
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
E realitatea prezenta, nu pot sa neg ceea ce e evident. Romania e o tara decazuta moral, desi e plina de "crestini" cu numele. Dc tie ti se pare ca avortul sau furtul sau crimele sunt probleme neesentiale pt o societate inseamna ca traiesti pe alta planeta.
Exact, "crestini" cu numele.
"Crestini" care:
- habar nu au de biserica si de Sfintele Taine
- habar nu au de pocainta
- habar nu au de posturi

Habar nu au de nimic si care ajung la Biserica doar la Botez, la Nunta sau la Inmormantare doar din reflex si aceea fara a percepe Taina si maretia ei.

Daca toti crestinii declarati din Romania ar si indeplini cele ale credintei si ar trai curat ortodox, societatea ar arata altfel. Televizoarele ar sta inchise, usile ar putea sta deschise fara teama ca vine cineva si-ti da in cap. Oamenii ar avea din nou idee de comunitate in real life si nu doar online etc. Nu ar mai face avorturi. Nu si-ar mai imbraca kinderii ca pe toti dracii de Halloween. Nu ar mai pune botul la toate kitschurile si amorurile de-o zi de Sf. Valentin (ce bataie de joc facem de numele acestui sfant, au au). Nu ar mai manca dezordonat bagand in ei ca spartii ca sa ajunga pe urma la Nutritie, Diabet si Cardiologie. Nu s-ar mai injura unii pe altii. Nu ar mai fi alcoolici. Ar scadea numarul fumatorilor. Nu si-ar mai bate nimeni sotia si copiii. Nu ar mai fi violuri. Etc.

Nu credinta ortodoxa ne face nesimtiti, talhari, criminali si de doi bani. Ci faptul ca NU O CUNOASTEM si NU O TRAIM. Si pe fondul asta de ignoranta generala, vine cine vrea si ne flutura un pliant, o brosura, un chilotel comestibil, un Click, un ceva, si gata, in directia aluia ne-am dus. Si unde ne ducem nu are cum fi bine, nu are cum fi implinire, nu are cum fi sanatate si bucurie pentru ca astea, ca scopuri in sine, nu au nici o valoare daca-s lipsite de Dumnezeu.

Dar nu pricepem pentru ca nu vrem sa pricepem Mai inteleg unii si altii, unii de voie, altii de nevoie, care intai o comit urat de tot si pe urma se inspaimanta de ce au facut si ca nu a picat cerul pe ei, si se intorc ca fiii risipitori si afla tot ce nu au stiut inainte..

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05