Citat:
În prealabil postat de copacel
Cand am spus ca "se accepta" (am folosit formularea ta) invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (invataturi ce se gasesc numai in Sfanta Scriptura), nu se pune la indoiala faptul ca acestea "sunt privite ca o baza, ca un fir calauzitor al intregii invataturi".
P.S. "Nu se accepta" insusirea de catre o biserica, a ceea ce ne-a fost lasat de Dumnezeu.
|
Cum zicea cineva mai sus,e greu de purtat un dialog aici.Eu intrebam daca Crezul ortodox,pe care il laudai,constituie un fir calauzitor al invataturii voastre.Tu cred ca ai raspuns ca Evanghelia constituie acel fir.Dar nu ai raspuns inca care este rolul Crezului la voi.
Nu uita ca tu ai adus in discutie Crezul si ma bucur ca mi-a intarit astfel cat de adevarata este invatatura lui
Eu ma gandem mai degraba de a gasi puncte in comun cu aajutorul Evangheliei,aceea e comuna tuturor oamenilor.
Invataturile ei,ale Evngheliei, sunt valabile pentru toti.Chiar daca in unele locuri exista interpretari diferite,exista si pasaje care nu ar putea fi interpretate decat la fel de catre toti.
A iti iubi aproapele,a face faptele milosteniei trupesti catre el,este aceiasi porunca pentru toti:ortodoxi sau ne-ortodoxi. Aceasta porunca,nu poate fi citita diferit.
La fel,cand Dumnezeu zice sa nu judeci pe aproapele,el se refera la toti oamenii,e valabil pentru toti.Daca un protestant nu judeca,el nu va fi judecat,daca un ortodox judeca,va fi judecat .
Sunt alte fapte care ne separa,calea prin care sa indeplinim ce e scris,dar sunt porunci ale lui Dumnezeu in fata carora toti suntem la fel.Calea e diferita,dar Judecatorul final este unul singur.Toti trebuie sa ne temem in fata Lui