Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2010, 15:47:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Tu esti normal, de pui o intrebare de felul asta?
Adica daca avem milioane de avorturi inseamna ca ortodoxia le propovaduieste?

Asta le spuneti celor pe care-i nauciti de cap? Leapada-te de ortodoxie, nu vezi cate avorturi sunt facute de ortodocsi, asta va invata pe voi preotii sa faceti, cum crezi ca te vei mantui la ortodocsi?

Vai, frate.
Dar nu ai auzit, daca cineva face un pacat la ei in comunitate...il dau afara urgent, si ni-l lasa noua ortodocsilor sa ne batem capul si sa ne asumam cu sinceritate pacatele tuturor sectelor de prin tara...ca doar oameni suntem!

Deci ei aici ne spun parascovenii, ca vai la ei adventistul o rupe cu pacatul instant...si acolo toti sunt niste ingeri zburatori, cand de fapt ei nici nu stiu cu ce se ocupa membrii comunitatii lor, si dacaaaaa...afla, ni-l trimite tot noua, pentru ca ei nici nu-si bat capul...de atata iubire crestineasca ce izovoraste din comunitate!

Doamne, Doamne...nici nu mi-am imaginat ca se pot purta asa cu oamenii, la ananghie ii pescuiesc...si daca le strica " imaginea", il sutesc urgent!
Vechi 04.03.2010, 16:15:30
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar nu ai auzit, daca cineva face un pacat la ei in comunitate...il dau afara urgent, si ni-l lasa noua ortodocsilor sa ne batem capul si sa ne asumam cu sinceritate pacatele tuturor sectelor de prin tara...ca doar oameni suntem!

pai toti desfranatii si toti pacatosii din randul NP sunt dati afara (teoretic) si pusi pe seama BO.
Vechi 04.03.2010, 16:48:39
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
pai toti desfranatii si toti pacatosii din randul NP sunt dati afara (teoretic) si pusi pe seama BO.
Pai asta am vazut si eu abia acum, dar eu imi imaginam ca in comunitatile alea exista totusi notiunea de sprijin moral, consiliere, iubire crestineasca...ceva crestinesc acolo, nu numai recitarea Bibliei si preoocuparea pentru racolare...si atat!

E ca si cum eu m-as duce si as "mesteri" ceva la franele unui sofer, dupa care ma duc si il intreb tot eu precum niznaiu' ....de ce oare i se strica masina mereu, ca s-ar vrea mecanic bun...dar habare nu are ce e cu el?

Adica ei habar nu au cum sa isi rezolve problemele, care se stie ca apar, ca asa-i viata, si ne intreaba pe noi de ce, si cum de nu reusim sa ni le rezolvam, auzi pozna?
Vechi 05.03.2010, 01:24:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Pai asta am vazut si eu abia acum, dar eu imi imaginam ca in comunitatile alea exista totusi notiunea de sprijin moral, consiliere, iubire crestineasca...ceva crestinesc acolo, nu numai recitarea Bibliei si preoocuparea pentru racolare...si atat!
După spusele tale, se pare că ai probleme și cu văzul, nu doar cu auzul. O fi și în cazul acesta un factor perturbator: vezi tot White (sau mai degrabă negru) înaintea ochilor
Vechi 04.03.2010, 21:02:30
copacel
Guest

Implicit

Citat:
[b]Dar nu ai auzit, daca cineva face un pacat la ei in comunitate...il dau afara urgent, si ni-l lasa noua ortodocsilor
Stai linistita. Multi dintre cei exclusi raman mai departe in comunitatea adventista, doar ca nu mai au calitatea de membri (pe care si-o pot recapata, in functie de atitudinea lor). Omul mai greseste dar se mai si indreapta. Iar un adventist care a gresit, nu se va indrepta la ortodocsi.
Vechi 05.03.2010, 01:21:25
Banned

Implicit

Citat:
Nu ai auzit bine, încearcă pe viitor să închizi sursele de zgomot perturbator. Excluderea (care nu e "urgentă") este o măsură de ultimă instanță, dar nici aceasta nu înseamnă bararea accesului la Biserică și activitățile ei. Și fii liniștită, nu aveți voi nevoie să vă "bateți capul" cu persoanele excluse de adventiști (nici n-ați putea-o face, nu vă bateți capul nici cu persoanele-problemă binecunoscute din B.O.), acestea participă mai departe la programul bisericii ori în cel mai rău caz abandonează credința.
Vechi 05.03.2010, 13:24:17
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu ai auzit bine, încearcă pe viitor să închizi sursele de zgomot perturbator. Excluderea (care nu e "urgentă") este o măsură de ultimă instanță, dar nici aceasta nu înseamnă bararea accesului la Biserică și activitățile ei. Și fii liniștită, nu aveți voi nevoie să vă "bateți capul" cu persoanele excluse de adventiști (nici n-ați putea-o face, nu vă bateți capul nici cu persoanele-problemă binecunoscute din B.O.), acestea participă mai departe la programul bisericii ori în cel mai rău caz abandonează credința.
Dar de ce ii excludeti, care e aceea...ultima instanta? Si adica ei unde pleaca dupa aceasta ultima instanta, data de voi?

Pai BOR nu exclude pacatosii pentru ca e acolo mereu pentru momentul in care vor decide si ei sa paraseasca pacatul....asta inseamna Biserica, nu un club...din care dai afara membrii care iti strica imaginea, nu ti se pare?

Parca spuneai ca Biserica lui Hristos sunt toti care cred in Hristos...si atunci cum adica voi dati afara din Biserica?

Se vede ca sunteti total in afara a ceea ce trebuie sa fie crestinismul...si nu puteti intelege lucrurile, si va contraziceti rau de tot...cand uitati sa mai jucati rolul adventistului bun si bland!!!

Pe pastor cine il da afara cand pacatuieste, sau el nu pacatuieste...cui ii spune ca pacatuieste, ca sa se poata decide de catre comunitate sa fie dat afara in ultima instanta???
Vechi 05.03.2010, 14:18:07
Banned

Implicit

Citat:
Dar de ce ii excludeti, care e aceea...ultima instanta? Si adica ei unde pleaca dupa aceasta ultima instanta, data de voi?

Pai BOR nu exclude pacatosii pentru ca e acolo mereu pentru momentul in care vor decide si ei sa paraseasca pacatul....asta inseamna Biserica, nu un club...din care dai afara membrii care iti strica imaginea, nu ti se pare?

Parca spuneai ca Biserica lui Hristos sunt toti care cred in Hristos...si atunci cum adica voi dati afara din Biserica?

Se vede ca sunteti total in afara a ceea ce trebuie sa fie crestinismul...si nu puteti intelege lucrurile, si va contraziceti rau de tot...cand uitati sa mai jucati rolul adventistului bun si bland!!!

Pe pastor cine il da afara cand pacatuieste, sau el nu pacatuieste...cui ii spune ca pacatuieste, ca sa se poata decide de catre comunitate sa fie dat afara in ultima instanta???
Dacă vrei să ai comentarii pertinente, informează-te mai întâi și apoi postează. Sau măcar întreabă, că nu e rușine, altfel te umpli de penibil postare de postare prin afirmațiile nefondate pe care te grăbești să arunci pe net. Chiar e nevoie ca eu - un "eretic" să-ți dau sfatul ortodox de a vorbi cu măsură?

- După ultima instanță, nu pleacă nicăieri (daca aleg ei), participă în continuare la serviciile divine ale Bisericii (dar asta am mai spus-o, fii atentă pe viitor).
- Credința trebuie dovedită cu fapte, altfel cum te mai poți numi "credincios"?
- Pastorul este și el om, poate greși. Dacă face fapte reprobabile poate fi exclus și el de către membrii comunității din care face parte.
Vechi 05.03.2010, 14:31:21
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă vrei să ai comentarii pertinente, informează-te mai întâi și apoi postează. Sau măcar întreabă, că nu e rușine, altfel te umpli de penibil postare de postare prin afirmațiile nefondate pe care te grăbești să arunci pe net. Chiar e nevoie ca eu - un "eretic" să-ți dau sfatul ortodox de a vorbi cu măsură?

- După ultima instanță, nu pleacă nicăieri (daca aleg ei), participă în continuare la serviciile divine ale Bisericii (dar asta am mai spus-o, fii atentă pe viitor).
- Credința trebuie dovedită cu fapte, altfel cum te mai poți numi "credincios"?
- Pastorul este și el om, poate greși. Dacă face fapte reprobabile poate fi exclus și el de către membrii comunității din care face parte.
Da, credinta e intr-adevar dovedita din plin de fapte bune si frumoase, insa nu trebuie sa fie dovedita ca sa o vada ceilalti...si mai e un aspect, esti tu sigur ca vezi faptele credinciosilor, toate faptele...toti credinciosii, ca am impresia ca tot bati numai in lipsa lor si esti foarte multumit de aceasta varianta trunchiata?

Si daca pastorul se ascunde de comunitate, si ea nu stie ce face pastorul...cum se poate hotari ceva, si cum se evalueaza corect credinta lui?

Cum s-a numit Sfantul Petru pe timpul cat a pacatuit, nu a mai fost credincios...ca nu inteleg?

Vad ca stabiliti cam multe sentinte, reguli, obligatii (deja pare foarte fortata si calculata rau treaba asta cu faptele bune care trebuie sa se vada)...

Dar ia mai zi-ne si ce face Ortodoxia bun, ce lucruri frumoase ai vazut in ea, ce fapte bune, ce ti-a placut...ca prea ai o fixatie cu avorturile astea, care sunt intalnite si la tine in comunitate dupa cum se vede..

Poate poti enumera si ceva fapte bune ale credinciosilor ortodocsi...sa vad daca mai poti fi obiectiv, si nu numai instruit sa fii altfel decat trebuie?
Vechi 05.03.2010, 14:23:56
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Auzi Trice...dar "Biserica lui Hristos" l-ar fi dat afara pe Sfantul Petru...dapa ce ar fi gresit si a 3 a oara...pentru ca asta era deja o ultima instanta la adventisti, nu?

A ramas el demn de Biserica Apostolica in fata lui Dumnezeu, i s-a aratat oare vreo usa, vreun comitet, a fost retrogradat, a incetat sa mai fie Apostol...ca eu nu am vazut asa ceva in Biserica lui Hristos, sa dai afara oameni pentru ca nu tolerezi pacatul...si ca daca nu il dai afara, inseamna ca il tolerezi si trebuie sa ii dai dupace in loc de iertare si sustinere?

Nu stiu ce sa zic, dar voi o tot dati cu pacatosul care trebuie sa nu mai pacatuiasca dom'le, nu mai e loc de alte discutii...si nici toleranta la voi, dar oare nu ar trebui sa intelegeti si ce inseamna Biserica lui Hristos, si sa parasiti erezia, ratacirea si inchipuirea?

Singura erezia e cea care il face pe eretic sa se auto-excluda din Biserica, si asta numai pentru ca refuza Adevarul, si crede intr-o erezie...pe care ajunge sa o vada drept Adevar, atat...in rest lucrurile sunt asa cum le-a lasat Dumnezeu!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42