Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2010, 15:16:07
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dacă nci ortodoxia nu propovăduiește avortul, mă întreb de unde provin zecile de milioane de avorturi din ultimii ani în România?
Tu esti normal, de pui o intrebare de felul asta?
Adica daca avem milioane de avorturi inseamna ca ortodoxia le propovaduieste?

Asta le spuneti celor pe care-i nauciti de cap? Leapada-te de ortodoxie, nu vezi cate avorturi sunt facute de ortodocsi, asta va invata pe voi preotii sa faceti, cum crezi ca te vei mantui la ortodocsi?

Vai, frate.

Last edited by Jane Says; 04.03.2010 at 15:23:46.
Vechi 04.03.2010, 15:34:34
cipirila27 cipirila27 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.11.2009
Locație: suceava
Implicit pe forum crestin ortodox....

buna ziua, eu sunt un membru ceva mai vechi dar, din pacate,f putin activ!timpul nu-mi permite sa citesc postarile voastre si in acelasi timp sa scriu....serviciul meu e cumva mai strict si de abia imi gasesc putin ragaz sa va impartasesc parerile unora dintre voi.Sunt mandru insa ca vad destule persoane aici cu har,altele f inteligente...D-zeu sa va aiba in paza pe toti!
acum despre subiectul de fata(voi fi scurt):Sfintii Parinti ne invata sa ne ferim de sectari,oricare ar fi ei!!Sa nu vb cu ei,sa nu-i ascultam,sa nu-i primim in casa noastra,etc deoarece sunt foarte provocatori si putem cadea lesne in ispita de a ne contrazice cu acestia...NU are ce cauta un sectant,oricare ar fi motivul si parerile lui,pe acest forum!
sa evitam aceste discutii caci sunt atat de multe subiecte de conversatie crestin ortodoxe incat (chiar daca nu ar fi periculoase influentele sectare) am pierde timpul aiurea!!
La final o sa-mi permit sa-i recomand persoanei adventiste care a deschis acest subiect sa ne lase in pace...sigur o sa gaseasca alt loc unde sa-si ,,propovaduiasca" ideile!!
(ma retrag in postura mea de ''observator" si va urez bafta!)
Vechi 04.03.2010, 15:42:28
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Trice, atitudinea este ca si in cazul lui White....de ce nu poti recunoaste ca o fata adventista face avorturi si de toate, si va minte pe voi la adunare?

Mai frumos ar fi sa recunosti totusi ca suntem cu totii failibili, si ca pastorii vostri nu schimba lumea asa cum ne tot spuneti noua, de parca noi nu stim!

Aaaaa, si chiar asa faceti voi...ii racolati pe pacatosi cu multa insistenta pentru a ingrosa randurile adeptilor, si cum pacatuieste cineva la voi in comunitate ii dati cu piciorul la tibie...si il lasati in grija ortodocsilor? De asta ne tot ceri tu socoteala...ca voi nu puteti sa va vindecati pacatosii?

Deci asa, ei ii scot afara din comunitate pe cei care pacatuiesc...si dupa ne scot ochii noua ca nu ne ocupam de pacatosi...vai vai vai, ce urat!
Vechi 04.03.2010, 15:47:10
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Tu esti normal, de pui o intrebare de felul asta?
Adica daca avem milioane de avorturi inseamna ca ortodoxia le propovaduieste?

Asta le spuneti celor pe care-i nauciti de cap? Leapada-te de ortodoxie, nu vezi cate avorturi sunt facute de ortodocsi, asta va invata pe voi preotii sa faceti, cum crezi ca te vei mantui la ortodocsi?

Vai, frate.
Dar nu ai auzit, daca cineva face un pacat la ei in comunitate...il dau afara urgent, si ni-l lasa noua ortodocsilor sa ne batem capul si sa ne asumam cu sinceritate pacatele tuturor sectelor de prin tara...ca doar oameni suntem!

Deci ei aici ne spun parascovenii, ca vai la ei adventistul o rupe cu pacatul instant...si acolo toti sunt niste ingeri zburatori, cand de fapt ei nici nu stiu cu ce se ocupa membrii comunitatii lor, si dacaaaaa...afla, ni-l trimite tot noua, pentru ca ei nici nu-si bat capul...de atata iubire crestineasca ce izovoraste din comunitate!

Doamne, Doamne...nici nu mi-am imaginat ca se pot purta asa cu oamenii, la ananghie ii pescuiesc...si daca le strica " imaginea", il sutesc urgent!
Vechi 04.03.2010, 15:55:12
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă nci ortodoxia nu propovăduiește avortul, mă întreb de unde provin zecile de milioane de avorturi din ultimii ani în România?

1) ori din prostia pe care o ai tu in cap
2) ori de la diavol

Tu cand ai fost ortodox ti-ai pus sotia sa avorteze, ca nefiind un practicant ai crezut ca sectia GINECOLOGIE este parte integranta din BO.
Vechi 04.03.2010, 16:03:05
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipirila27 Vezi mesajul
acum despre subiectul de fata(voi fi scurt):Sfintii Parinti ne invata sa ne ferim de sectari,oricare ar fi ei!!Sa nu vb cu ei,sa nu-i ascultam,sa nu-i primim in casa noastra,etc deoarece sunt foarte provocatori si putem cadea lesne in ispita de a ne contrazice cu acestia...NU are ce cauta un sectant,oricare ar fi motivul si parerile lui,pe acest forum!
!)
Trebuie sa ii lasam si sa le dam dreptul la replica, dar numai pe topicele destinate lor. Cei slabi in credinta sau mai putin cunoscatori ai invataturii de credinta sa nu le citesca postarile.
Nu exista contrazicere din partea noastra, ci argumentarea credintei in fata ereziei sectare.
Vechi 04.03.2010, 16:15:30
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar nu ai auzit, daca cineva face un pacat la ei in comunitate...il dau afara urgent, si ni-l lasa noua ortodocsilor sa ne batem capul si sa ne asumam cu sinceritate pacatele tuturor sectelor de prin tara...ca doar oameni suntem!

pai toti desfranatii si toti pacatosii din randul NP sunt dati afara (teoretic) si pusi pe seama BO.
Vechi 04.03.2010, 16:48:39
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
pai toti desfranatii si toti pacatosii din randul NP sunt dati afara (teoretic) si pusi pe seama BO.
Pai asta am vazut si eu abia acum, dar eu imi imaginam ca in comunitatile alea exista totusi notiunea de sprijin moral, consiliere, iubire crestineasca...ceva crestinesc acolo, nu numai recitarea Bibliei si preoocuparea pentru racolare...si atat!

E ca si cum eu m-as duce si as "mesteri" ceva la franele unui sofer, dupa care ma duc si il intreb tot eu precum niznaiu' ....de ce oare i se strica masina mereu, ca s-ar vrea mecanic bun...dar habare nu are ce e cu el?

Adica ei habar nu au cum sa isi rezolve problemele, care se stie ca apar, ca asa-i viata, si ne intreaba pe noi de ce, si cum de nu reusim sa ni le rezolvam, auzi pozna?
Vechi 04.03.2010, 18:41:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Credeam ca de cand esti pe forumul ortodox ai invatat sa ai atata discernamant incat sa faci diferenta intre invatatura ortodoxa si pacatele oamenilor
si tu sti ca e absurda afirmatia "ortodoxia propovaduieste avortul"
Nu dar sa o luam logic
Lumea e libera, statul este laic , avortul este propovaduit pe toate canalele mass-media si sustinut ca o libertate a omului de a alege
Biserica este blamata fie din afara fie din interior,deci lucrurile nu-s tocmai roz
Cei care fac observatia cu "ortodocsii pacatosi", pe jumatate au si dreptate, noi de ce insistam sa-i facem ortodocsi pe aia 80% care nici nu dau pe la biserica decat eventual de Pasti? Pentru ca au declarat ca au fost botezati ortodocsi?

Dar la faza cum ca "biserica propovaduieste avortul", domnu' trice o cam pierdut contactu' cu realitatea, si cred ca de la atata invatatura adventista i s-a cam tulburat gandirea..
Sau face pe prostul ca deh, tot are impresia ca vorbeste cu prosti, el fiind singurul destept de pe aici.

La ei, cum bine s-o observat, cum o calcat unu' pe alaturi mai tare, cum zboara. Valabil nu doar pentru adventisti si ceilalti neoprotestanti.
Asa se pastreaza imaginea nesifonata. Ma rog, cat de cat, ca aia care raman nu inseamna neaparat ca sunt sfinti. Invidie, mancatorie, inselatorii, barfa in special, sunt chiar si printre cei care le frecventeaza adunarile lor.

Barfa chiar e considerata un element pozitiv, in felul asta morala nu mai e doar liber consimtita ci intarita chiar cu acest benefic instrument social..

Last edited by AlinB; 04.03.2010 at 18:48:49.
Vechi 04.03.2010, 18:53:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă sincer vei trece la adventiști, vei cere tu însuți să fii botezată. Pun pariu ca la asta nu te-ai gândit.
De curiozitate, pentru ce adventistii considera botezul penticostal de exemplu nevalid?

Sau considera ca este ok practica multi-botezarii?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42