Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2010, 21:43:15
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Probabil ca omul s-a referit la cazuri particulare, la cazurile cu adevarat grave ale unor clerici care sfideaza, efectiv, saracia enoriasilor acumuland sume mari de bani pe spinarea sponsorilor in beneficiu personal, exista si astfel de cazuri.
Este adevarat ca nu trebuie sa judecam preotii, dar daca unul te lasa cu mortul pe masa o saptamana pe premiza ca nu i-ai dat cati bani ti-a cerut, atunci nu stiu cat de tare te mai bati cu pumnul in piept ca nu trebuie sa judecam preotii.
Exista cazuri( de regula, in mediul urban ) in care unii preoti au pus stapanire pe cimitire si vand locurile de veci cu sume variabile si, uneori destul de mari, fara sa le pese de nimic, ajungand sa se razboiasca cu cei care, de fapt le plateste existenta, ca la usa cortului...Bine-nteles, cazuri particulare, dar nu vrednice de ignorat fiindca, daca ne-am afla in situatia data nu ne-am mai da atat de viteji. Dar sunt si cazuri in care crestinii, mizand si abuzand de faptul ca preotul trebuie sa fie smerit, isi bat joc de el, mint si-i neaga imputernicirea fizica si spirituala.
Si, cu adevarat exista si preoti fara scrupule, niste oameni simpli imbracati in straie stralucitoare, dar, Slava Domnului, acestia sunt destui de putini, astfel ca nu trebuie sa le fie categorisit statutul si celor ce, cu adevarat vindeca suflete si dau dovada de smerenie.
Oricum, de regula preotii sunt oameni modesti...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cate minciuni spui zilnic? absolutep0wer Generalitati 22 19.06.2012 15:22:07
Cate kilograme de aur vedeti aici ? cocacoc Generalitati 71 02.11.2011 09:42:00
Cate nume dam copiilor la Botez ? cartib Intrebari utilizatori 9 15.01.2011 14:03:33
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... inorog Arta bisericeasca in general 4 31.01.2010 22:49:41