![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa, aruncati pe toti cei ce nu sunt in acelasi gand cu voi, caci asa invata Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si Biserica, nu? Din ce increngatura facem parte? Crezi ca e vreo conspiratie la mijloc? Citeste ce au scris la acest subiect arwein, adrian010155, speranta, heaven si o sa vezi ce inseamna gandire crestina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
de unde atat de multi atot-stiutori?de unde atat de multi oameni priceputi in judecarea sufletului fiecaruia?oare o parte din noi simt ca sunt mult mai crestini decat altii care se declara crestini?si daca da asta le da dreptul sa fie trufasi?le da dreptul sa caracterizeze in cateva cuvinte sufletul unui om?sa considere viziunea lui asupra unui citat biblic drept SINGURUL mod in care poate fi gandit si pus in practica?nu suntem pentru a ne etala cunostintele aici..cel putin asa cred eu ..sunt aici pentru a gasi o cale de a deveni un crestin mai bun..poate ca eu..vorbind cu un ateu..si cu un "eretic"...cu toate ca suna foarte greu ,,iar termenul poate fi speculat la infinit..ami pot intari credinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
(in sprijinul unei voci singulare,ca a lui ciprian22)
Cine nu se vede pe sine insusi ca un ateu,si mai jos chiar decat un ateu,nu are dreptul sa ii judece pe ceilalti ! "Cine crede ca sta in picioare sa ia aminte sa nu cada" Nu sunt vorbe,si mie ca si ateilor imi da tarcoale aceiasi necredinta ca si a lor.Si eu ca si ei caut aceleasi explicatii logice si ultime . Si eu as vrea sa cunosc totul logic,sa existe o explicatie valabila si generala pentru toate. A cauta explicatii insa,numai cu mintea,este,se stie,ca si cum ai cauta stelele pe cer cu lanterna. Deci facand aceasta,pe jumatate sunt ateu si eu Si ce daca Dumnezeu a vrut sa picure un pic din mila si dragostea Sa ,peste sufletul meu ratacit ? Este meritul meu cumva ? Este doar mila Sa,si lumina Sa,peste un suflet ratacit,care nu e in stare decat sa se afunde si mai tare in cautarile sale . Si cine stie caile Domnului? A venit cumva luminarea Sa prin gasirea vreunei explicatii logice,prin gasirea acelui raspuns logic la toate? Nu ,ci a venit mai mult prin oboseala,prin scarbirea de lumea parelnica a himerelor mintii,prin trairea miracolului simplu al unor gesturi concrete :rugaciune ,biserica,lucruri simple dar infinit de adanci . |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vreau sa aud vorbindu-se despre Adevar, de aceea ma aflu aici. Ce se intampla cu adevarul, il ignoram de dragul tolerantei?
(Mare atentie sa nu suparati frati crestini ca va arunca imediat de pe forum.. doar vorbe blande, pupaturi si discutii despre retete sunt recomandate! Si daca maine nu mai sunt pe-aici,prietenii stiu de ce). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atata timp cat bunul Dumnezeu ne "tolereaza" (de fapt El ne iubeste fara deosebire,ceea ce ar trebui sa incercam sa invatam si noi) pe toti sub soare,cred ca ar trebui sa incetam cu astfel de orgolii ridicole.
|
|||
|
|||
![]()
Cumva ignori ca intotdeauna s-au facut deosebiri. Dumnezeu a ales intotdeauna oameni dintre cei drepti, apoi a delimitat un popor intre altele etc.
Apostolii au avut aceeasi invatatura a delimitarii: "Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? " (II Corinteni 6:14) Sa fi fost vorba de "orgoliu ridicol"? |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
@almaris: Poate este un raspuns cunoscut/banal, insa doar pentru a nu-l uita ...
"Și unde Mă duc Eu, voi știți și știți și calea. Toma i-a zis: Doamne, nu știm unde Te duci; și cum putem ști calea? Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." (Sfânta Evanghelie după Ioan 14,4-6) "Deci fiindcă zice "Eu sunt Calea", prin mine cu adevarat va veti sui la Tatal si nu numai cale sunt, ci si adevar, pentru aceasta se cuvine sa indrazniti voi, ca nu va voi minti pe voi. Dar si viata sunt, pentru aceasta, de veti si muri, nu va va impiedica pe voi moartea, de a nu veni la Tatal. Indrazniti dar, ca toti prin Mine vin la Tatal. Si fiindca Eu sunt Domn de a aduce la Tatal, cu adevarat veti veni acolo. Ca nu prin alta cale, fara numai prin Mine, este cu putinta a merge." (din 'Comentar la Evanghelia de la Ioan' - Sf. Teofilact al Bulgariei) Last edited by mc2009; 13.03.2010 at 17:02:17. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce credeti despre diferenta de varsta? | Sonrisa | Nunta | 117 | 29.03.2013 18:42:18 |
Pentru crestini:de ce credeti ca intra ateii pe un forum crestin? | flying | Generalitati | 21 | 11.04.2010 23:23:37 |
Ce credeti despre vedenii? | lacrimi | Din Noul Testament | 42 | 28.03.2010 20:48:52 |
Ce credeti despre noul Patriarh | andorueca | Generalitati | 14 | 19.05.2008 21:33:56 |
Prezenta catolicilor pe Forum | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 71 | 29.04.2008 17:24:37 |
|