![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, nu m-am referit la persoana prietenului tau. Faptul ca are duhovnic e foarte important. Nu vreau sa despic firul in patru. De plecat am plecat de la practicile radiesteziei, bio-bla-bla si magie si ... si... Nu? In ceea ce priveste demarcatia dintre magie si medicatia "normala"... ce e aia medicatie normala? Cea care te indoapa cu chimicale? Multam, nu! In general, nu iau medicamente, nici in situatii in care mi se recomanda. Unui Coldrex nu stiu cum, ii prefer oricand o cana de vin fiert! Decat un antinevralgic, mai bine o cafea buna! Decat un medicament care chipurile scade tensiunea, mai bine o jumatate de ora de joaca cu pisica, o bucatica de zi printre copii, printre flori, sau cu o carte buna... O rugaciune din suflet, etc... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cine a promovat astfel de pratici???:""Scuipa-l, sa nu-l deochi! sau: Descanta-ma, ca s-a uitat careva la mine cu ochi rau???"" aratami-l si mie ca sa-l scuip si eu! am mai amintit de fitoterapia (terapia cu plante) apiterapia (cu produse apicole) si presopunctura (aia cu meridiane energetice ! ATAT divagam mult frate , daca poti sa -mi dai niste argumente palpabile clare ca terapiile pe care le-am enumerat sunt anti Ortodoxe (si in ce fel ne lezeaza credintza) e super ok Doamne Ajuta iti multumesc anticipat , daca nu , Tot Doamne ajuta!:)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ia tu, frate, Patericul, Filocalia, vezi daca pomenesc macar pe departe de energii etc. Singura pomenire a "energiei" este cea a ENERGIILOR NECREATE, dar nicicum a meridianelor energetice si a altor ameteli. Am sa caut niste materiale, si in cateva zile (sper pana la sfarsitul saptamanii) am sa iti dau fie linkuri, fie fisiere din care sa te documentezi. Crede-ma ca nu vorbesc de la mine. Si nici nu imi culeg informatiile de pe site-uri, la intamplare. Sunt lucruri serioase. Nu ma joc cu asa ceva. Nu pot mai repede, dar iti promit sa iti aduc documentatia asta. Pana atunci, sa ne rugam sa ne fie postul cu folos! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi (cel puțin noi, catolicii) credem că păcat este ceea ce Biserica consideră ca atare. Atâta vreme cât nu consideră că tehnici care operează cu "energii" precum acupunctura, homeopatia sau fitoterapia sunt păcat, înseamnă că folosirea lor nu este păcat. E foarte simplu. Citat:
|
||||
|
||||
![]()
[quote=
Noi (cel puțin noi, catolicii) credem că păcat este ceea ce Biserica consideră ca atare. Atâta vreme cât nu consideră că tehnici care operează cu "energii" precum acupunctura, homeopatia sau fitoterapia sunt păcat, înseamnă că folosirea lor nu este păcat. E foarte simplu. .[/QUOTE] Ei, Mihnea, Mihnea... Trebuia sa-mi inchipui ca esti catolic! De aia nu vezi tu unde este erezia, pentru ca o erezie mare o acopera bine pe cea mai putin mare... Acum imi explic de ce NU VEZI. Nu vezi, pentru ca nu ai cum. Voi, catolicii, nu credeti nici ca este erezie sa te inchini unui om, in loc sa te inchini lui Dumnezeu. Voi considerati ca un om poate fi infailibil si faceti asta lege - cata trufie! Voi ati mers pana acolo incat ati modificat si Crezul. Iarta-ma, am crezut ca pot sa fiu de folos. Dar imi dau seama ca nu am cum. Cel putin nu in felul acesta, adica intr-un dialog care a devenit disputa, polemica... nimic ziditor. Pentru ca voi credeti ca puteti inlocui Cuvantul cel Viu cu o fala desarta. Nu tin sa polemizez. Nu caut succesul unei dispute. Nu pot decat sa ma rog. Iti doresc din suflet sa lepezi erezia si sa gasesti Adevarul. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Aici discutăm despre radiestezie. Nu discutăm pe toate subforumurile despre ceea ce ortodocșii consideră a fi erezii catolice, ci avem un loc dedicat pentru asta. Așadar, revenind la radiestezie, când a definit biserica ORTODOXĂ radiestezia ca fiind păcat ? Sau la voi nu magisteriul Bisericii are competență în materie de morală, ci călugărul Cleopa sau care or mai fi acuma la modă ? Vorba e: aveți vreun document care să condamne radiestezia emis de vreun conciliu panortodox, de vreun sinod regional, de vreo sinaxă sau măcar de un episcop ? Nu aveți ? Înseamnă că vă dați cu părerea. Acuma, datul cu părerea nu e păcat, dar e păcat să atribuiți părerea dv Bisericii Ortodoxe.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Catolica cum considera "radiestezia"? ca fiind stiinta sau o indeltnicire ce tine de ocultism/magie ?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avort - pro sau contra? | Bast-et | Generalitati | 224 | 25.02.2018 20:42:21 |
Calatorii astrale - pro sau contra? | Nicador | Intrebari utilizatori | 49 | 01.02.2011 13:50:11 |
Solutie contra avort! | ladyanda | Generalitati | 44 | 24.12.2010 19:13:14 |
Noua dreapta - pro sau contra ? | heorhe | Generalitati | 25 | 15.08.2010 12:35:08 |
Contra prostitutiei | Laurentiu | Generalitati | 1 | 25.10.2006 12:48:23 |
|