Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2010, 00:38:54
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Neamul Romanesc a fost discriminat de multe ori de-a lungul istoriei..dar asta nu inseamna ca trebuie sa discriminam si noi la randul nostru..nu cred ca refacerea noastra ca neam tine de epurarea..sau controlul etnic..sau genetic..sau de ori-ce fel..am vazut ca ai pus o poza a lui Kabral..:)..al cunosc..prin prisma serviciului..sitin sa-ti spun ca este mai roman..decat multi dintre noi..si chiar daca este pe jumatate negru..ce-alalta jumatate..tot de Traian si Decebal vine..

Off, off, iti repet ca nu e vorba de discriminare ci CONSERVARE! In trecut, in linii generale, romanul se casatorea in neamul sau, sarbul in neamul lui! Acum insa, societatea bazata pe principiile masonice a spalat bine creierii oamenilor si toate aceste perversitati au ajuns o normalitate zilnica!

Iti repet ca Cabral nu este roman! Poate sa aiba cetatenie dar nu este roman! Dar daca tu vrei sa'l vezi ca un compatriot de-al tau :) ...
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:46:35
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Mama lui este romanca..este nascut in Romania..aici si-a petrecut toata viatza..cum poti spune ca nu este roman?iar conservarea de care vorbesti nu exista decat la unele familii..dar sunt din ce in ce mai putine..pentru ca cei care se casatoresc cu altzi oameni decat cei din comunitate..sunt exclusi..poate ca in trecut..era un lucru bun..pentru a se pastra averea intr-un cadru restrans..dar acum..cred ca nu mai este atat de valabil..
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:53:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Mama lui este romanca..este nascut in Romania..aici si-a petrecut toata viatza..cum poti spune ca nu este roman?iar conservarea de care vorbesti nu exista decat la unele familii..dar sunt din ce in ce mai putine..pentru ca cei care se casatoresc cu altzi oameni decat cei din comunitate..sunt exclusi..poate ca in trecut..era un lucru bun..pentru a se pastra averea intr-un cadru restrans..dar acum..cred ca nu mai este atat de valabil..
Ma intreb daca el singur se considera roman. :). (daca si-o pune astfel de pb, desigur.. ca vedetele sunt din alta galaxie)

Eu imi cresc copiii in strainatate, invata in alta limba etc.. dar vreau sa stie ca sunt romani, nu altceva! Pentru ca asta sunt ca mostenire genetica, formatie culturala (eu cred inca in anii aia 7 de acasa.. om vedea!)..

Mi se pare ca Antoni0 are mare dreptate: te definesti prin nationalitate si prin credinta..
Ce ramane din tine dupa ce dai tot la o parte? nationalitate, credinta, cultura.. ramai asa un invelis care poate fi umplut cu orice..
Si cred ca da, asta se incearca in educatia actuala.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 01:02:21
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ma intreb daca el singur se considera roman. :). (daca si-o pune astfel de pb, desigur.. ca vedetele sunt din alta galaxie)

Eu imi cresc copiii in strainatate, invata in alta limba etc.. dar vreau sa stie ca sunt romani, nu altceva! Pentru ca asta sunt ca mostenire genetica, formatie culturala (eu cred inca in anii aia 7 de acasa.. om vedea!)..

Mi se pare ca Antoni0 are mare dreptate: te definesti prin nationalitate si prin credinta..
Ce ramane din tine dupa ce dai tot la o parte? nationalitate, credinta, cultura.. ramai asa un invelis care poate fi umplut cu orice..
Si cred ca da, asta se incearca in educatia actuala.
Felicitari Anna! Chiar daca suntem departe de tara, niciodata nu tre' sa uitam de unde am plecat si cine suntem cu adevarat adica romani-ortodocsi!

Dumnezeu sa aiba in paza toata diaspora noastra, cu faptele ei rele si bune!
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:54:40
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate Ciprian, n'are rost sa polemizam! Ti-am spus de ce, din punctul meu de vedere, acesta nu este roman! Tu ai alta parere si evident ca acest dialog nu ajunge nicaieri!

Cel mai bine e sa ne pomenim eroii si martirii neamului, stiuti si nestiuti in rugaciunile noastre catre Hristos si Maica Sa!
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 01:08:48
Senior Member

Implicit

Cred ca ai dreptate..putem polemiza la infinit..iar martirii sunt martiri..nu mai putem sa-i judecam..faptele lor se stiu deja..despre copilasii Anne-i 21..in primul rnd sa-ti traiasca..si sa creasca mari si cu capul pe umeri..cred ca daca esti deja de mic..intr-o tara straina..esti dezradacinat intr-un fel sau altul..nu vei mai simti nici-odata ca in Romania inseamna acasa..si vei privi asta cel mult ca pe o curiozitate..pacat..cred ca doar in Romania poti trai si simti cu adevarat Romaneste..cunosc o familie care locuieste in Germania viziteaza ff des romania..iar copilasul lor invatza acolo..dar acasa pur si simplu nu are voie sa vorbeasca Germana..el nu prea pricepe..de ce trebuie sa invete..traditii si obiceiuri care nu-i folosesc decat in timpul scurt cand vine in romania..acasa pentru el inseamna acolo..unde are prieteni..si asi petrece mai tot timpul..in timp..poate va deveni un german de origine romana..poate putin marginalizat pentru origine..dar nu se va mai putea spune ca este 100%roman..pentru ca genetic este roman..dar constiinta proprie al va plasa acolo..
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 01:12:08
Senior Member

Implicit

Andrusca..ce spui tu este o realitate generalizata..si nu este vorba de toleranta..pentru ca nu s-a facut nimic pentru ei..si-au format o cultura proprie..la care majoritatea romanilor saraci..au aderat..nu cred ca manelele si telenovelele au vre-o treaba cu crestinismul..nici de rau..dar nici de bine..pur si simplu asta suntem..iar daca vom fi priviti si tratati cu dispretz in continuare de mai marii nostri..riscam sa ne manelizam de tot..
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 01:15:49
Senior Member

Implicit

Cred ca pe langa asta a aparut si un sentiment..asa nu stiu de respingere..chiar daca o parte din ei stiu ca se exprima agramat..si ca ceea ce fac..este incultura pura..dar pur si simplu nu vor sa fie ca "baietii destepti"..nu-i au ca model..mai degraba trateaza cu dispretz..pe totzi care nu sunt de acord..iar este mare numarul..celor care vor sa dea impresia ca nu sunt tiganizati..pentru ca "da bine'..dar in privat se exteriorizeaza..
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 02:15:44
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Cred ca ai dreptate..putem polemiza la infinit..iar martirii sunt martiri..nu mai putem sa-i judecam..faptele lor se stiu deja..despre copilasii Anne-i 21..in primul rnd sa-ti traiasca..si sa creasca mari si cu capul pe umeri..cred ca daca esti deja de mic..intr-o tara straina..esti dezradacinat intr-un fel sau altul..nu vei mai simti nici-odata ca in Romania inseamna acasa..si vei privi asta cel mult ca pe o curiozitate..pacat..cred ca doar in Romania poti trai si simti cu adevarat Romaneste..cunosc o familie care locuieste in Germania viziteaza ff des romania..iar copilasul lor invatza acolo..dar acasa pur si simplu nu are voie sa vorbeasca Germana..el nu prea pricepe..de ce trebuie sa invete..traditii si obiceiuri care nu-i folosesc decat in timpul scurt cand vine in romania..acasa pentru el inseamna acolo..unde are prieteni..si asi petrece mai tot timpul..in timp..poate va deveni un german de origine romana..poate putin marginalizat pentru origine..dar nu se va mai putea spune ca este 100%roman..pentru ca genetic este roman..dar constiinta proprie al va plasa acolo..
Cred ca poti trai si in Romania fara sa te simti roman, fara suparare.
Romania a fost intoarsa pe dos in perioada comunista, cand ierarhia de valori a fost rasturnata total. Eu cred ca pentru a afla ce inseamna a fi roman trebuie sa privim un pic in urma, macar cu vreo 2 generatii in urma.
Asta inteleg eu acum.. sunt o novice in asta.
Referitor la copii, eu imi regasesc identitatea privind nu la parintii mei, ci la bunicii mei.. da, pare ciudat. Gasesc mai multe lucruri in comun (din punct de vedere spiritual, sa zicem) cu bunicile mele (asa cum le-am cunoscut) decat cu mama mea.
Poate ca si copiii mei vor vedea lucrurile la fel, poate ca ei se vor regasi privind catre parintii mei pe care-i vad in vacante.
Cred ca fiecare om are o foame spirituala care nu poate fi satisfacuta de orice fel de forma de spiritualitate. Un roman nu poate fi satisfacut de cartea "the Secret", care este o productie a misticii occidentale, de exemplu (chiar nu-mi vin in minte alte exemple de "spiritualitate" occidentala.. librariile aici sunt pline, dar nimic de cumparat.. aparent the Secret este un mare succes, alaturi de cartile lui Coelho, care se vand tot la capitolul spiritualitate/filosofie :))))
La un moment foamea sufletului te impinge sa afli cine esti si ce hrana sufleteasca este potrivita pentru tine, zic eu. Trebuie sa stii de unde vii si cine esti.
Dar desigur, daca nici parintii nu stiu cine sunt.. ce pot invata copiii?

Last edited by anna21; 23.03.2010 at 02:21:08.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 08:16:32
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Cred ca român e cel care simte româneste, indiferent de culoarea pielii.

Iar din acest punct de vedere Kabral e într-adevar român.

Dar din pacate nu aceeasi e situatia cu tiganii. Rasismul nu e din partea noastra ci din partea lor, ei urasc românii. De aceea nu vor sa se integreze si sa contribuie la bunastarea tarii fiindca vad în civilizatia de tip occidental (spre care aspiram), adica în ordine, curatenie, bunavointa, cinste o cultura straina lor, pe care vor s-o distruga.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 14:58:23
Spovedanie neterminata a poporului meu C.tin Pocainta 20 08.01.2009 03:52:26
Dreapta credinta a poporului roman phradmon Biserica Ortodoxa Romana 33 26.10.2008 11:57:00
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 20:40:13