![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Exagerezi, o_taranca, pentru a are numai 117 threaduri! Si din toate am desprins preocuparea constanta pentru a arata lumii cat de prost e organizata Biserica ortodoxa, cat de nepregatiti sunt preotii, cat de putina activitate sociala se desfasoara in sanul Bisericii; cat de prost intocmite sunt canoanele, inutile dealtfel; cat e de discriminata femeia in Biserica; lipsa oricaror drepturi ale acesteia, incat nici in altar nu poate intra; nici Proscomidia nu o poate auzi; nici ce face preotul in altar nu vede! Si multe alte amaraciuni... la care are si propuneri constructive, dar nimeni nu asculta; de imi vine sa strig si eu ca Iov: "Doamne, dormi?!?"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si parere personala, cred cu tarie ca sunt Sinoade Pan-Ortodoxe, ale intregii Ortodoxii din timpul respectiv, ca doar Bisericile Ortodoxe n-aveau cum sa-l invite si pe nelegiuitul papa la aceste adunari ale Episcopilor Ortodocsi, sa-l bata amical pe umar si sa-i comunice: "Prea-ereticule, esti sub anathema noastra!". Si in fine, vorba multa - saracia omului! Noesia n-o mai face tu, care esti schismatica (in afara Sfintei Biserici) pe lupul moralist. Zau, nu este cazul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord, gandirea excesiva nu aduce decat rele. Urmezi firul logicii si ajungi direct la cel cu coarne.
Exact asa cum spunea Albert Smith ( si mie imi plac mormonii, mai ales baietii aia frumosi care iti bat la usa), e foarte clar de ce femeia trebuie sa se plece in fata barbatului. Am fost creati acum cateva mii de ani intr-o anumita ordine, iar ordinea pe lumea asta determina totul. Imi cer scuze ca citez o replica dintr-un film american: *If you ain't first, you're last*. Suna aberant, dar daca ne gandim, cred ca replica asta se aplica la multe situatii din viata noastra, inclusiv la conditia noastra de femei. Asta este, ce sa facem, trebuie sa tacem si sa inghitim, de asta ne-am nascut femei, ca sa facem copii, sa aducem liniste si usurare barbatului. Eu gandesc in termeni mai simplisti, sper sa aveti iertare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai bine sa ne vedem de post si sa ne oprim un pic din judecat. Pluralul nu este numai de forma, ca in postarea ta (caci nu cred ca te consideri si pe tine insati lup moralist). Saptamana viitoare, ca sa nu mai cedez izpitei de a judeca cum fac mereu (in gand cel mai adesea), o sa fac iar post de forum.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=albert.smith;227830Si in fine, vorba multa - saracia omului! Noesia n-o mai face tu, care esti schismatica (in afara Sfintei Biserici) pe lupul moralist. Zau, nu este cazul![/QUOTE]
De unde si pana unde Noesissaa schismatica? A da, dupa tine mai toti de pe aici suntem schismatici daca suntem in BOR sau la Constantinopol. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-un fel sophia are dreptate, cand spune ca e "neclar; ca nimeni nu stie", caci deja raul nu se mai deosebeste, pentru multi, de bine; este rezultatul dublei gandiri, care este in lume. Parintele Paisie spunea, ca toti suntem supusi acestei influente. Dar nu trebuie sa ne lasam, caci avem Scripturile si pe Sfintii Parinti, care ne ajuta sa stim, nu sa presupunem; nici sa ne dam cu parerea. Ori daca ne punem o mana ocrotitoare peste niste pareri aberante, emise de cineva, ne facem partasi si este posibil sa ni se ia si noua deosebirea binelui de rau. Aceasta este problema de viata cu care ne confruntam toti, ca stim sa ca nu stim. Sa avem grija ce informatii inmagazinam in noi, caci acestea ne pot deshide poarta iadului. Sa nu spunem astfel raului "da". Practic aceasta este lupta de supravietuire a credinciosului, a carui rabdare e aprig pusa la incercare acum si in viitor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu una nu imi acord acest privilegiu, de a vorbi prin mine numai parerile cele mai oficiale si cele mai verificate. Imi permit si pareri personale. In general incerc sa le marchez cu 'mi se pare', sau 'eu cred ca'. Probabil nu intotdeauna, dar asta il consider un defect (adica probabil mi se intampla sa prezint un lucru ca fiind ortodoxie pura, dar el sa nu fie). Si nu putem, aici pe forum, fiecare dintre noi, sa ne opunem tuturor greselolor care se scriu. Si uneori mai scriem si in opozitie - ni se pare mai important sa il contrazicem pe unul decat pe altul. Slabiciune omeneasca...
intinaciune, moliftelnic, nastere, pacat |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Discriminarea și prigonirea Ortodoxiei și a ortodocșilor de către catolicism | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 37 | 25.08.2013 15:06:04 |
Discriminarea - o boala a societatii in care traim - | razvan_andrei | Generalitati | 23 | 27.02.2012 12:47:06 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
|