![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Noi nu din faptele legii, care sunt sub blestem, ci din credinta ne vom mantui (Galateni 3,10-11).
|
|
|
||||
|
||||
|
Care pacat, ca am bucuria de a merge chiar in fiecare duminica la biserica? Stie asta, si dimpotriva nu crede ca e pacat.
|
|
|
|||
|
|||
|
Voi aveti biserica romaneasca proprie, de poti merge in fiecare saptamana, sau o aveti imprumutata odata pe luna? Sa fie chiar atat de multi romani in Olanda? Stiu ca merg multi la lucru si acolo, ca si aici, dar noi tot nu avem biserica noastra ortodoxa, ci o inchiriem. Iar in bisericile protestante, chiar sa vrei sa saruti icoanele, tot nu poti, ca nu le ai. Alta e situatia cu Biserica Rusa. Lipsa Bisericii, iata un motiv pentru care regret plecarea din tara.
|
|
|
|||
|
|||
|
Depinde si de oras. Nu stiu exact cum e in Olanda, dar stiu de mai multe parohii acolo care au slujbe tot timpul; este si o manastire ortodoxa in Olanda.
La noi la Bruxelles sunt multe biserici ortodoxe de toate felurile si sunt slujbe si in timpul saptamanii, nu numai duminica. Parohii in limba romana sunt doua.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sigur, sigur, au sa sara gurile rele -- asa se explica unele din neconcordantele mele cu ortodoxia romaneasca, dar sincer, vad multa credinta si respect fata de Dumnezeu in jurul meu acolo. Si nu, nu prea ma atrage ideea de biserica romaneasca. In experienta mea se tranforma in cluburi sociale...eu vreau altceva. Si nu sunt de opinie cum ca un roman trebuie sa mearga la o biserica romaneasca, si la cea rusa, de exemplu, numai in caz de urgenta. Cred ca daca exista o biserica ortodoxa acolo unde este o comunitate de ortodocsi, nu este nevoie si de una romaneasca, si de una sarbeasca, si de una greaca, si de una rusa. Una mai mare e de ajuns pentru toti. Cred ca asa se pierd si resurse financiare si spirituale, si din nou, se fragmenteaza si mai mult ortodoxia. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Duhul este lucrator atunci cand si intelegem ce se spune preotul, cand oficiaza Sf. Liturghie. De aceea este necesar sa fie o biserica romaneasca si alta greceasca, etc. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Din nou, nu merg la o biserica catolica din rebeliune fata de biserica ortodoxa, ci din necesitate spirituala. Si nu numai din necesitate spirituala, ci si fiindca imi place, de ce sa nu recunosc. Inseamna asta ca imi place mai putin Sf Liturghie bizantina? Nu, o ascult cu placere in fiecare duminica dimineata la radio inainte de a merge la cea catolica. |
|
|
|||
|
|||
|
In zona in care locuiesc, exista doua biserici ortodoxe romanesti la 50 km, dar pt ca inca nu am mashina, de anul trecut din sept, nu am calcat in biserica ortodoxa, dar pt asta nu am intrat in una catolica.
Daca vrei tamaie, o poti arde si acasa, io una asha fac. Pe net se gaseste orice: acatiste, paraclise, etc. Pentru noi cei de afara e o mare incercare, dar aici e efortul personal al fiecaruia. Ni se pune credinta la incercare, ori ne intarim in credinta ori o luam pe alta cale. Nu exista calea de mijloc. Doamne ajuta. Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
update.. nu mai conteaza
Last edited by anna21; 27.03.2010 at 22:59:50. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 05.04.2012 00:55:18 |
|
|