![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum na..daca era vorba ca faceai hatarul comoditatii (biserica mai aproape) in dauna elementului duhovnic asta ar putea naste sentimente de culpabilitate.. Desi e greu sa spui ca este o biserica ortodoxa "mai duhovniceasca" decat alta. Poti ridica obiectii la tipicul slujbei (rar totusi..) sau la predica (mai degraba) insa cam atat. Eu nu stiu daca m-as putea ruga intr-o biserica catolica ca substitut pentru una ortodoxa desi cand am inceput sa merg la biserica (cam impropriu spus) mai intai am inceput prin a frecventa liturghia romano-catolica. Acum cativa ani am intrat intr-una greco-catolica (credeam ca e ortodoxa) si din start am simtit ca "ceva nu e in regula"... Cineva cu care eram s-a repezit deja la icoane insa aveam un sentiment ca "nu e ca acasa" si nu cred ca era o chestiune de suprafata. Am gasit si biserica ortodoxa pe urma..era putin mai incolo si mult mai putin ortodoxa in aparente (specific ardelenesc) dar ca acasa.. :) Sper sa nu se simta nimeni jignit, e doar o experienta persoanala, altii cum se vede mai sus au avut o experienta relativ opusa. Desi sigur ca parerile sunt impartite, e greu de spus obiectiv de cineva cat/ce este subiectivism si sentimentalism si cat/ce experienta duhovniceasca la fiecare. Last edited by AlinB; 28.03.2010 at 00:44:57. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|