![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Putem avea părerea personală că unele canoane sunt greșite. Asta nu e păcat. Adeziunea la canoane este de altă natură decât adeziunea la dogme. Dar, dacă în baza acestei păreri personale nu le dăm ascultare, săvârșim păcat de neascultare. Autoritatea competentă să schimbe un canon nu suntem noi înșine.
Cu alte cuvinte, eu pot să am părerea că șeful meu este un dobitoc. Totuși, este foarte bine să îl ascult. Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Totusi, episcopul preotul este cel care se ocupa cu folosirea canoanelor, prin iconomie. Nu noi, credinciosii de rand. Eu cand nu tin seama de menstruatie pentru a merge la biserica etc, ma iau de altfel dupa ce imi spune preotul, d ela care am si invatat mai intai aceste lucruri. Deci il ascult pe el. Daca stateam in Romania und epreotii in general gandesc altfel, probabil ca nici nu mi-ar fi venit ideea sa fac altfel. Citat:
Am sa repostez aceste texte. Citat:
As fi fost si mai nefericita decat m-am simtit dupa nastere, cand hormonii o iau razna (nu trebuie sa va explic dumneavoastra ca medic problemele de post partum..) si te simti trista si dezorientata, daca nu as fi putut avea mangaierea si sprijinul Bisericii. Nu stiu cum alte femei pot. Poate sunt mai tari ca mine!
|
|||
|
|||
|
Citat:
In acelasi timp, Fani asculta de preotii de la ea si asculta de episcopul si Patriarhul ei. In ortodoxie ar trebui sa fie unitate de vederi, dar se pare ca mai sunt si diferente, care tin de loc sau de Patriarhie. Vederile mai "largi", mai tolerante se bat cu traditionalismul din Romania. Mie imi place si mi se potriveste traditionalismul; ce sa fac cu ideile tolerante ale altora?!? La fel altii, adepti ai tolerantei, se simt incorsetati de traditionalism. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sigur, unele lucruri se cam contrazic (aici ar fi buna o mai buna coordonare si ar fi bun acel mult asteptat Sinod panortodox), dar altele nu, pana la urma. Pentru ca ortodoxia tine seama si de particularitatile culturale si se mai adapteaza la oameni si locuri. Eu nu am vorbit de toleranta, de altfel.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Apoi, dar poate doar filosofez, mi se pare gresit sa spui ca trasatura esentiala a ortodoxiei este traditionalismul. Trasatura esentiala a Ortodoxiei este chiar ortodoxia, adica calea cea dreapta, felul corect de a face lucrurile. Si de multe ori traditionalism nu inseamna si ortodoxie. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 05.04.2012 00:55:18 |
|
|