![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am mare respect pentru Sf.Parinti ortodocsi si ii apreciez pentru tot ceea ce au facut si fac dar sa crezi ca totul e o mandrie draceasca ,sa crezi ca totul e pacat,sa crezi ca noi suntem cei mai corescti,drepti si cei care vom fi mantuiti,singurii de altfel,este o aberatie enorma,de o absurbitate foarte mare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ti se pare normal ca papa sa fie mai mare decat toti patriarhii?Cum am zice noi azi "cel mai mare si cel mai tare".Suna a mandrie si de ce draceasca?Pentru ca papa insasi se numeste loctiitorul lui Hristos pe pamant si urmasul Sfantului Petru! Mai mare erezie nu se putea.Hristos este unul singur,capul Bisericii Ortodoxe este El nu avem nevoie de un om sa-I tina locul.!Si Sfantul Petru este unul singur nimeni nu e urmasul lui(nici papa). Si pana la urma de ce nu e ales papa "y" ci papa "x"? Pentru ca asa se voteaza. Votul pentru alegerea unui nou papa are loc intr-o incapare din Vatican. Dupa ce cardinalii intra in aceasta incapare, usile se zidesc, pentru a se evita in acest mod orice "ochi indiscret". Pentru a comunica in exterior, exista un orificiu in perete, cu o usita rotativa, conceput astfel incit cei din afara sa nu-i poata vedea deloc pe cardinali. Prin acest orificiu, cardinalii primesc alimente si apa, iar ei transmit mesaje importante in scris pentru catolicii din intreaga lume. Desigur, in incapare exista paturi si instalatii sanitare. Buletinele de vot sint anonime, pe fiecare fiind imprimat cuvintul "eligo" (aleg). Numararea voturilor secrete se face in prealabil de o comisie alcatuita din trei membrii. Pentru a fi ales, noul papa trebuie sa intruneasca doua treimi plus un vot. Daca nu intruneste aceasta majoritate, buletinele de vot sint amestecate cu paie umede si arse intr-o soba speciala din incapere. Fumul negru ii anunta pe toti cei care asteapta in piata din fata Domului ca, pina in acel moment, nu s-a ajuns la un rezultat Atunci cind unul dintre candidati intruneste majoritatea necesara - acest lucru se intimpla de cele mai multe ori doar dupa mai multe zile de izolare si de repetare a scrutinului - buletinele de vot sint amestecate cu paie uscate si aprinse in aceeasi soba. Pe hornul special din Capela Sixtina, iese un fum alb care vesteste multimii adunate ca lumea catolica are un nou papa. In acel moment, oamenii aflati la Vatican izbucnesc in ovatii. Atitudinea parintelui Cleopa a fost demna de un ortodox adevarat!Si totusi el a fost un om intelept si un ortodox ADEVARAT!Eu personal il cinstesc mai mult pe parintele Cleopa decat pe papa ales prin vot! Last edited by RauL15; 10.04.2010 at 22:52:54. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]()
articolul parintelui Cleopa despre deosebirile intre catolici si ortodocsi a mai fost pus pe forum
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
teologic, la un moment dat, aceasta idee parea sa explice unele lucruri ... daca pare sa complice altele... doar pare! Citat:
deosebirea consta in faptul ca transsubstantierea are loc la cuvintele Prefacerii, nu la coborarea Duhului Citat:
Citat:
catolicul din zilele noastre nu beneficiaza de asa ceva acum se pot obtine indulgente prin rugaciuni speciale, pe care la faci fara sa te stie nimeni - si nimeni altcineva nu stie daca ai primit sau nu indulgenta decat tu si Dumnezeu Citat:
ceea ce este altfel, este traditia catehetica: Prima Sfanta Impartasanie luata in mod constient si Mirul ca implicare constienta in viata Bisericii au un ritual special la varsta priceperii - acestea nu elimina nimic de la Botez, ci doar aduaga la un moment dat Citat:
acestea sunt regulile si chiar se tin!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de bine va puteti supune ierarhic patriarhiei Romane ? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca s-ar cerceta lucrurile mai in amanuntime, s-ar observa ca diferenta principala intre Ortodoxie si Catolicism este de gandire religioasa. In vreme ce occidentul pune mai mare accent pe conceptiile asa-zise juridice, orientul este mult mai aplecat spre mistica si spre unirea dintre divin si uman in Hristos.
In realitate, toate aceste diferente care au fost mentionate sunt cauzate de aceasta diferenta de perceptie a realitatilor duhovnicesti. Nu poate crede acum cineva ca doar inlaturand aceste diferente se poate reface unirea dintre ortodocsi si catolici. Doar Duhul Sfant poate aduce oamenii impreuna, in acelasi cuget. Atata vreme cat cugetele ne sunt atat de separate, nicio indepartare de "diferente" nu poate aduce unitatea. |
|
|||
|
|||
![]()
nedumerirea mea este : intrucat diferentele sunt minore, de ce sa nu recunoastem autoritatea Sfantului Parinte asupra intregului Crestinism?!?
|
||||
|
||||
![]()
Câteva inexactități din gama devierilor moderniste:
Citat:
Citat:
1) există 2) rugăciunile, devoțiunile și faptele de credință ale celor vii au mare importanță pentru cei de acolo. Citat:
În realitate, lucrurile stau astfel: -în riturile răsăritene, copilul primește Sf Sacrament al Mirungerii îndată după Sf Botez. La fel se procedează și la ortodocși. -în riturile apusene, copilul este uns cu un ulei sfințit, act care produce numai efecte la nivelul grațiilor lucrătoare (și nu la nivelul Grației Sfințitoare, precum Sf Taine), urmând ca să primească Sf Taină a Mirungerii de la episcop, când va ajunge la vârsta înțelegerii. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
[quote]Purgatoriul nu este un loc sau un timp ci o trecere[quote] Am citit cum ca in Catehismul romano-catolic se spune clar ca e vorba de un foc,la propriu. Citat:
Si ti se pare corect ca un adult pacatos sa se impartaseasca si un copil nevinovat,nu?
|
|||
|
|||
![]()
I-am citit opiniile(,,Ne vorbeste Parintele Cleopa>am ajuns momentan pe la vol.5>dar ,,timpul liber"este un lux momentan pt subsemnatu)la sugestia unui amic.O personalitate remarcabila.Staruinta cu care sustinea ideea(printre altele) conform careia Binele va invinge intr-un final Raul il plaseaza,din punctul meu de vedere,in rindul celor care transmit un adevar general si universal valabil.Cat despre opiniile dinsului precum,,Iar nici cu protestantii nu avem nimic comun. Ei nu au ierarhie si taine si nu se pot mantui. ">prefer sa nu comentez pt ca mi-am propus sa-i inteleg mesajul si mai putin sa-i critic opiniile pe anumite aspecte.Oricum ar fi lejer penibil sa ma apuc sa demonstrez contrariul fie si din cauza ca nu sunt un exeget.Per ansamblu nu regret ca i-am citit cartile/opiniile.La fel cum nu regret ca am citit si ,,discursurile" lui Dalai Lama.Regret ca a avut o parere atat de critica la adresa protestantilor dar ii respect opinia.Faptul ca imi convine sau nu>este irelevant din punct de vedere al scopului pt care i-am citit cartile.Parintele Cleopa..un om ale carui sfaturi cu siguranta merita citite.Parerea unui protestant.Sau cum vreti dvs sa-mi spuneti.
Bye. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
dar ...oricum ai da-o (dogma catolica cu/fara contributia parintilor Ioachim si Ana si nasterea Fecioarei fara pacat ,tot EREZIE este... sa confunzi masa (Sf.Fecioara)care "poarta" pe Painea Vietii (Hristos ) cu Painea Vietii Insasi ...sau vasul care tine Mirul cu Mirul ...tot erezie e ... @ tigerAvalo9 : de acord ar trebui sa ne iubim intre noi ,dar conditia esentiala e sa-L IUBIM in primul rand PE HRISTOS si adevarul Sau ,apoi ,abia in al-2-lea pe ceilalti , oameni ,caci ce folos ca "ne intelegem" , ne pupam si suntem prieteni dar nu in adevarul lui Hristos ci in adevarul lumii si scopul principal devine sa nu cumva sa jignim ,sa suparam pe cineva...iar ce a spus Hristos-Dumnezeu ,nu mai conteaza...ca sa nu cumva sa jignim pe un om...
https://youtu.be/mvZARLkQmLk Last edited by flying; 10.04.2010 at 18:06:10. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
nunta dintre un ortodox si un catolic | Marinela | Nunta | 30 | 16.07.2011 11:56:44 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
ce fel de catolic poate fi cel botezat ortodox | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 15 | 30.10.2010 16:55:32 |
Casatoria intre ortodox si catolic | ioanac27 | Nunta | 6 | 17.08.2009 14:07:52 |
|