![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de bine va puteti supune ierarhic patriarhiei Romane ? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca s-ar cerceta lucrurile mai in amanuntime, s-ar observa ca diferenta principala intre Ortodoxie si Catolicism este de gandire religioasa. In vreme ce occidentul pune mai mare accent pe conceptiile asa-zise juridice, orientul este mult mai aplecat spre mistica si spre unirea dintre divin si uman in Hristos.
In realitate, toate aceste diferente care au fost mentionate sunt cauzate de aceasta diferenta de perceptie a realitatilor duhovnicesti. Nu poate crede acum cineva ca doar inlaturand aceste diferente se poate reface unirea dintre ortodocsi si catolici. Doar Duhul Sfant poate aduce oamenii impreuna, in acelasi cuget. Atata vreme cat cugetele ne sunt atat de separate, nicio indepartare de "diferente" nu poate aduce unitatea. |
|
|||
|
|||
![]()
nedumerirea mea este : intrucat diferentele sunt minore, de ce sa nu recunoastem autoritatea Sfantului Parinte asupra intregului Crestinism?!?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de ce sa punem o asa mare presiune pe Papa ,n-am vrea sa cedeze ,mai bine pe ...metoda SINODALA ...ca la cele 7 Sinoade ecumenice .. .unde sunt DOI SAU TREI , ADUNATI IN NUMELE MEU ,ACOLO SUNT SI EU ,SPUNE HRISTOS...l-am vazut pe Sf Parinte Papa si am impresia ca e doar UNU ...DACA PAPA FACEA CAT DOI...POATE ACCEPTAM...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil ca nu stii ce e acela argument.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
dar argumentul spus cu ironie , poate fi considerat argument ? sau argumentul se topeste in ironie si devine doar ironie argumentata ironic ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
nunta dintre un ortodox si un catolic | Marinela | Nunta | 30 | 16.07.2011 11:56:44 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
ce fel de catolic poate fi cel botezat ortodox | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 15 | 30.10.2010 16:55:32 |
Casatoria intre ortodox si catolic | ioanac27 | Nunta | 6 | 17.08.2009 14:07:52 |
|