![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dupa Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra"(1Petru 1:15). La ce crezi ca ne indeamna Sfantul Apostol: la "un set de valori morale" (ca sa respect exprimarea ta) sau la misticism? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul Apostol Petru indeamna clar a ceva, dar pastorii au adaugat un nou inteles, dat de ei : "Fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra...ca de nu, pana la mila lui Dumnezeu, va facem noi de ras in fata vecinilor vostri, si dupa va dam afara de tot...asa ca pana sa simtiti voi cum trebuie sa va fie purtarea, memorati amenintarile mele, cu tot cu intonatie!"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce a spus Sfantul Apostol Petru suna destul de limpede si frumos. Nu era nevoie sa vii tu cu rautatile tale. Totusi, ca sa raspund la insinuarile tale: pastorii nu au fost educati intre rafturile magazinelor, ca sa ajunga sa gandeasca la fel ca tine. Si, daca ar fi cum zici tu, nu mi-e teama deloc de vre-o amenintare omeneasca (pamanteasca). Mi-a teama doar sa nu fiu sters din "Cartea vietii Mielului". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dar, cine are nevoie sa fie crezut de voi (Danut si Andrusca)?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ma refeream la teama de "amenintarile bisericesti" (la care facea referire Andrusca).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu neg importanta valorilor morale despre care vorbeste si Hristos si apostolii dupa cum arati dar ceea ce am accentuat eu e reducerea crestinismului la o simpla filosofie lipsita de sacralitate sa zic asa reducerea crestinismului la a fi politicosi unii cu altii si atat lipsa sacralitatii din crestinism face din el doar un set de valori bune de urmat la fel ca alte seturi de valori morale din alte culturi sau religii
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfîntă și evlavioasă, așteptînd și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, "(2 Petru 3:11,12) "Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele."(Efeseni 2:10) Sfintii Apostoli au scos in relief caracterul sacru al faptelor bune, pregatite de Dumnezeu (sunt multe citate de felul acesta). Tu confunzi sacrul cu misticismul. Citat:
Celelalte religii nu ofera iertarea prin jertfa Celui care iarta. Daca totusi cauti o asemanare intre unele confesiuni crestine si alte culturi sau religii (pagane) o gasesti in accentul pus pe misticism. Crestinismul autentic, prezentat in Sfanta Scriptura, nu se bazeaza pe misticism ci pe credinta si vietuire crestina (in viata de zi cu zi). Nu ai sa-L bucuri pe Dumnezeu tinand o gramada de slujbe si ritualuri. Dar, il vei bucura daca vei crede si vei primi darul Sau fara plata (viata vesnica prin Jertfa Fiului) facand apoi(ca urmare a credintei tale) fapte pline de dragoste fata de semenul tau. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|