Citat:
În prealabil postat de Doriana
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra. Daca nu s-a spuparat atunci pe evrei de ce s-o fi schimbat azi?
Caci si de canti muzica bizantina o poti canta numai din gura, fara sa Il lauzi pe El. Nici eu nu sunt de acord cu orice muzica, dar ma feresc sa zic ca nu o primeste Dumnezeu. Adica, de unde sa stiu eu? Cum zicea cineva: credeti ca Dumnezeu se uita din cer printr-o teava si vede numai pe ortodocsii care ii canta muzica bizantina? Sigur are o viziune mult mai ampla.
Sa-i vezi pe crestinii din Africa ce frumos il lauda pe Dumnezeu. Nu stiu nici carte sa studieze psalmii sau stilul bizantin. Si ce acapela frumos iese...
|
Eu nu sunt un ortodox radical , problema ridicata de mine nu era cea a evreilor sau a africanilor ci introducerea in adunare a unui stil lumesc asemanator cu cel din discoteci si motivul pentru care s-a introdus gasint tot felul de scuze nu este altul decat impunerea propriilor gusturi si mofturi in inchinare, e ceva de genu, "Doamne nu putem canta psalmi, pur si simplu ni ni se potriveste, noi tre sa cantam asa cum credem ca e bine si asa cum in primul rand ne simtim noi bine si ceea ce noua ne desfata auzul si ne hraneste gusturile, iar Tu tre sa primesti inchinarea asta ca doar esti bun asa-i?" aici s-a ajuns
Si asa cum am mai spus, evreii aveau o mizica sacra nu rock sau manele "crestine"
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Last edited by danyel; 28.04.2010 at 18:02:39.
|