Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2010, 17:07:06
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Depinde..
Ca diavolul stie si astea si acelea si tot nu se mantuieste.
De ce? Ca mandria este ceea ce il anima in tot ceea ce face si ceea ce gandeste.
Eu nu am spus ca esti mantuit prin simpla cunoastere. Ce rost a avut postarea ta? Vrei sa descurajezi cunoasterea lucrarii si invataturilor Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli (pe care le gasim numai in Sfanta Scriptura)?
Vechi 30.04.2010, 17:21:19
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Dar tu stii?
In ultimul timp am mai invatat si eu cate ceva. Dar, cu vre-o cativa ani in urma (eram intr-o excursie de ceva zile), nu am indraznit sa ma amestec intr-un concurs (o joaca) cu intrebari din Biblie, la care au raspuns copii de "sectanti". Si, bine am facut, ca ma faceam de ras (copii erau mai bine pregatiti decat mine, care veneam din mediul ortodox).

Citat:
Apropo, cati Apostoli a avut Hristos?
Din cate stiu, Domnul Iisus Hristos a avut 5 Sfinti Apostoli (Pavel, Petru, Iacov, Ioan si Iuda). Cel putin, Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa) doar pe acestia ii numeste apostoli.
Vechi 30.04.2010, 17:40:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
In ultimul timp am mai invatat si eu cate ceva. Dar, cu vre-o cativa ani in urma (eram intr-o excursie de ceva zile), nu am indraznit sa ma amestec intr-un concurs (o joaca) cu intrebari din Biblie, la care au raspuns copii de "sectanti". Si, bine am facut, ca ma faceam de ras (copii erau mai bine pregatiti decat mine, care veneam din mediul ortodox).
Tu ai avut legatura cu mediul ortodox (ala din biserica, nu cel demografic) tot atat de mult cu cat are in comun Coranul cu Biblia.
Asa ca nu te mai da mare cocos-ex-ortodox ca-ti creste nasucu' mare de o posta.

Citat:
Din cate stiu, Domnul Iisus Hristos a avut 5 Sfinti Apostoli (Pavel, Petru, Iacov, Ioan si Iuda). Cel putin, Sfanta Scriptura (traducerea ortodoxa) doar pe acestia ii numeste apostoli.
Gresit.
Se pare ca nu ai evoluat prea mult din perioada sus mentionata de tine.
Dar mai asteptam si alte pareri de la tovarasii in materie de revolutie protestanta.
Vechi 30.04.2010, 18:27:49
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Tu ai avut legatura cu mediul ortodox (ala din biserica, nu cel demografic) tot atat de mult cu cat are in comun Coranul cu Biblia.
Asa ca nu te mai da mare cocos-ex-ortodox ca-ti creste nasucu' mare de o posta.
Am avut legatura cu mediul ortodox mai bine decat majoritatea ortodocsilor. Si, aceasta "legatura" s-a amplificat in ultima perioada (am avut curiozitatea sa citesc unele lucrari ortodoxe, cum ar fi "pravila bisericeasca","catehismul ortodox", etc) si mi-a intarit convingerea ca biserica ortodoxa are nevoie de o reforma serioasa (ceea ce nu se doreste de cei care pretind ca iubesc ortodoxia).

P.S. Cat priveste legatura dintre Coran si Biblie ... aceasta exista (musulmanii se considera urmasi a lui Avraam). Tu ai citit Coranul (despre Bilblie nu te intreb caci se vede ca nu ai citit-o, eventual ai rasfoit-o) ?
Vechi 30.04.2010, 19:00:32
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
mi-a intarit convingerea ca biserica ortodoxa are nevoie de o reforma serioasa
Biserica inseamna oameni, nu pereti, nu porti, nu garduri, asa ca reforma de care vorbesti poate avea loc oricand cu fiecare in parte daca vrea si cand vrea. Nu trebuie toti odata. E valabil si pentru toate celelalte grupari religioase. Eu nu le mai zic biserici, Biserica e UNA, acestea la care ne referim noi sunt denominatiuni, fiecare cu un anumit nivel de intelegere, cu un anumit trecut, cu o anumita perspectiva de viitor.
Vechi 30.04.2010, 19:10:36
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Biserica inseamna oameni, nu pereti, nu porti, nu garduri, asa ca reforma de care vorbesti poate avea loc oricand cu fiecare in parte daca vrea si cand vrea. Nu trebuie toti odata. E valabil si pentru toate celelalte grupari religioase. Eu nu le mai zic biserici, Biserica e UNA, acestea la care ne referim noi sunt denominatiuni, fiecare cu un anumit nivel de intelegere, cu un anumit trecut, cu o anumita perspectiva de viitor.
Reforma la nivel individual trebuie sa facem fiecare, cat mai des. Crestinismul presupune schimbare continua (in sensul pozitiv).

Dar, cred ca sunt necesare si reforme ale denominatiunilor (corectarea doctrinelor gresite, inlaturarea invataturilor si practicilor necrestine, schimbarea modului de a face lucrare crestina, etc). Ar avea de castigat credinciosii (totul se rasfrange asupra individului).
Vechi 30.04.2010, 20:28:57
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

pentru cuvant: nop, stai linistit/a. nu m-am suparat, deci nu ai de ce sa-ti ceri iertare. e doar o parere, nimic mai mult :D
pentru AlinB: ah, greseala mea. multumesc pentru atentionare :"> pai, nu-n general cei care incalca una sau mai multe din cele 10 porunci (pe care nu ar trebui sa le incalcam)? mai concret, cei care ajung la inchisoare... majoritatea nu sunt ortodocsi? sau mai sunt si de-astia care te fura pe fata, isi bat joc de tine, pacatuiesc (chiar daca poti dovedi sau nu) si cum sunt oameni cu influenta, normal ca nu ajung acolo unde trebuie. si sunt ortodocsi, nu? daca gresesc, corectati-ma. eu asa stiu.
eu nu am dreptul sa ma judec si nici sa-i judec pe cei din jur. imi pot permite doar sa dau un sfat (daca mi se cere sfatul sau daca e absolut necesar ca sa-i fie bine persoane respective), NU sa judec. daca am dat impresia asta, inca odata... imi cer scuze, dar nu fac nimic cu rea intentie, dupa cum am mai spus.
eu nu vreau sa apuc pe un drum gresit. ma rog la Bunul Dumnezeu sa ma ajute sa nu cad in prapastie si sa aibe grija de familia mea, de prietenul meu si de mine :)
inca odata, multumesc pentru ca m-ai corectat!
Vechi 30.04.2010, 21:27:54
Garrett's Avatar
Garrett Garrett is offline
Member

Data înregistrării: 08.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt sectele foarte periculoase?Sunt sectele in cautare doar de adepti si nu de adevaratul sens al cunoasterii lui Hristos?
Am observat ca fiecare secta se crede cea mai buna,cea mai dreapta,am auzit recent ca adventistii cred ca sunt adevaratii si adevarata credinta(o aberatie dupa parerea mea) din mai multe motive(cum ca sambata ar fi binecuvantata de la Dumnezeu si nu duminica care este binecuvantata de necurat) (o alta aberatie dupa parerea mea) si multe altele.
Asa si celelalte secte,martorii lui Iehova care mi se par foarte foarte ciudati si nu mai zic de penticostali si de ritualurile lor.
Si totodata protestantii care s-au despartit de Biserica Catolica si reprezinta pentru catolici ceea ce reprezinta sectele (adventistii,penticostalii,martorii lui Iehova)pentru noi.
Intrebarea mea este:cum sa luam atitudine fata de ei?Sunt sectele periculoase?Care este scopul lor?Cum sa ii aducem la crestinismul adevarat(ortodoxie sau catolicism)?De ce sunt asa de raspinditi in zilele noastre?

DUMNEZEU SA-I LUMINEZE!
Permiteti-mi sa recunosc faptul ca m-am surprins zambind in timp ce va citeam mesajul. In mod special mi-a atras atentia modul cum ati conchis fara drept de apel asupra a ceea ce reprezinta "crestinismul adevarat". Drept va spun: marea schisma si amintirea ei ma fac sa fiu foarte atent atunci cand judec asupra "autenticitatii" unor orientari religioase, culte, secte, etc. si masor foarte atent cuvintele mele. Caci, trebuie sa imi dati dreptate, cuvantul are mare insemnatate.

Ca raspuns partial la intrebarea dumneavoastra, in opinia mea, orice organizatie religioasa care promoveaza faptele bune, iubirea de aproape si intr-ajutorarea frateasca nu are ce rau sa faca. Desigur, in acelasi timp, trebuie sa recunosc o anumita reticenta fata de prozelitismul fatis al unora dintre aceste grupari.
Vechi 30.04.2010, 21:32:53
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt sectele foarte periculoase?Sunt sectele in cautare doar de adepti si nu de adevaratul sens al cunoasterii lui Hristos?
Am observat ca fiecare secta se crede cea mai buna,cea mai dreapta,am auzit recent ca adventistii cred ca sunt adevaratii si adevarata credinta(o aberatie dupa parerea mea) din mai multe motive(cum ca sambata ar fi binecuvantata de la Dumnezeu si nu duminica care este binecuvantata de necurat) (o alta aberatie dupa parerea mea) si multe altele.
Asa si celelalte secte,martorii lui Iehova care mi se par foarte foarte ciudati si nu mai zic de penticostali si de ritualurile lor.
Si totodata protestantii care s-au despartit de Biserica Catolica si reprezinta pentru catolici ceea ce reprezinta sectele (adventistii,penticostalii,martorii lui Iehova)pentru noi.
Intrebarea mea este:cum sa luam atitudine fata de ei?Sunt sectele periculoase?Care este scopul lor?Cum sa ii aducem la crestinismul adevarat(ortodoxie sau catolicism)?De ce sunt asa de raspinditi in zilele noastre?

DUMNEZEU SA-I LUMINEZE!

Eu o sa raspund din cartea pe care am inceput sa o citesc de cateva zile:
"Incercati, in mijlocul unei astfel de societati contemporane, sa va aparati ideea ca Iisus Hristos a intemeiat nu mai multe biserici, ci una, ca nu toate confesiunile existente astazi prin certurile ivite intre ele sunt credincioase revelatiei adevarului dumnezeiesc, ca trebuie sa fie o biserica adevarata, pentru ca este adevarata si nechimbata fagaduinta lui Hristos de intemeiere a bisericii nebiruite. [...] Incercati sa aparati in zilele noastre sfanta ortodoxie, asa cum au aparat-o Sfintii Parinti si Sfintele Sinoade, si va veti confrunta cu o deplina neintelegere din partea multora ori cu o furtuna de riposte: "[...] Oare, printre adventisti,teosofi si penticostali nu sunt oameni minunati? Nu osanditi eresurile! Nu avem voie sa osandim!" Iata, cam asa reactioneaza lumea moderna! Dar aceiasi care se tem sa osandeasca pe eretici se ocupa neincetat in viata lor de zi cu zi cu barfirea si osandirea slabiciunilor firesti ale celor care nu le sunt prieteni, denuntandu-i si ponegrindu-i cand nu sunt de fata. Cand sustin ca noi nu avem dreptul sa ii osandim pe eretici, ei spun ca trebuie sa ne conducem dupa legea dragostei catre toti oamenii. Dar cand osandim pe aproapele nostru pentru neputintele lui firesti, oare nu ne mai conducem dupa pricipiul dragostei? Sau tocmai pe dos, anume atunci calcam orice dragoste? Erezia, pe care Sfanta Biserica o osandeste ca pe ceva pierzator, ei, inspirati de diavol, o apara ca pe un lucru neofensator. Si acolo unde Mantuitorul, Biserica si toti Sf. Parintii opresc osandirea, ei mai pe indelete osandesc.
Prin acest mijloc, in intunecatele scopuri ale Satanei se realizeaza doua castiguri: prin chemarea de a nu osandi eresurile, molima lor se intinde, spre pierzarea multora, iar prin incurajarea criticarii si osandirii neputintelor aproapelui, cand el nu e de fata, se incoltesc barfele, parele, rautatile ura, banuielile.... spre pieirea multora." (arhim. Serafim Alexiev, Cea mai scurta cale catre rai: nu judeca si nu vei fi judecat).
Vechi 30.04.2010, 21:45:34
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
"Incercati, in mijlocul unei astfel de societati contemporane, sa va aparati ideea ca Iisus Hristos a intemeiat nu mai multe biserici, ci una, ca nu toate confesiunile existente astazi prin certurile ivite intre ele sunt credincioase revelatiei adevarului dumnezeiesc,.
Inca un exemplu de confundare a Bisericii cu confesiunea. Unii isi fac o organizatie, o inscriu la ministerul cultelor de la care primesc sponsorizare si la care cotizeaza, dar isi spun "Biserica", deruteaza pe multi. Pe unii ii cheama Jesus sau Hristos, dar asta nu inseamna ca si sunt.

Ma vad silita sa mai intreb o data : Mai, fratilor, ce este Biserica? Biblia ne spune ca Biserica este Mireasa lui Hristos care va merge cu El in rai. Cine e Mireasa?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13