Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2010, 08:45:37
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

nu am sa inteleg niciodata titlul acestui topic si inca unul in care se spune ca sa nu mai discutam cu sectarii.
din punctul meu de vedere,nu denumirea(religie,secta,grupare,etc) este de vina,ci OMUL.
omul e in stare sa faca orice(chiar sa-si vanda si sufletul,din pacate) ca sa isi atinga telul.asta nu inseamna ca TOTI sunt LA FEL! unii isi dau seama ca ceea ce fac nu e bine si daca au parte de cine trebuie,primesc indrumare si sunt ajutati sa revina pe calea cea buna,dar altii nu constientizeaza pentru ca NU sunt informati! sunt mintiti!
nu sunt periculoase sectele,ci anumite persoane din acele secte.
ortodoxii pacatuiesc la greu :-< si sunt ortodoxi.de ce trebuie sa va uitati numai la sectari?
nu apar pe nimeni si nu tin cu nimeni.stiu si am vazut cu ochii mei ca orice om greseste,indiferent de religie.doar ca unii constienteaza,iar ceilalti continua sa greseasca fara sa le pese de consecinte.
Vechi 30.04.2010, 09:22:53
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Multumim pentru atitudinea echilibrata. E linistitor sa afli ca mai sunt si altfel de oameni...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 30.04.2010, 10:29:32
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de angel4ver Vezi mesajul
nu am sa inteleg niciodata titlul acestui topic si inca unul in care se spune ca sa nu mai discutam cu sectarii.
din punctul meu de vedere,nu denumirea(religie,secta,grupare,etc) este de vina,ci OMUL.
omul e in stare sa faca orice(chiar sa-si vanda si sufletul,din pacate) ca sa isi atinga telul.asta nu inseamna ca TOTI sunt LA FEL! unii isi dau seama ca ceea ce fac nu e bine si daca au parte de cine trebuie,primesc indrumare si sunt ajutati sa revina pe calea cea buna,dar altii nu constientizeaza pentru ca NU sunt informati! sunt mintiti!
nu sunt periculoase sectele,ci anumite persoane din acele secte.
ortodoxii pacatuiesc la greu :-< si sunt ortodoxi.de ce trebuie sa va uitati numai la sectari?
nu apar pe nimeni si nu tin cu nimeni.stiu si am vazut cu ochii mei ca orice om greseste,indiferent de religie.doar ca unii constienteaza,iar ceilalti continua sa greseasca fara sa le pese de consecinte.
Tu sti ce spui draga mea..o fi oare chiar asa..o singura intrebare sa-mi permiti si sa ma ierti draga mea. Oare otrava poate hrani un suflet..? Inselatorul..o avea si el invatatura lui..o avea si el pastorii lui..si care o fi scopul..ca omul sa rataceasca de la dreapta credinta, de la sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica.
Sectele sunt mai mult decat periculoase, sunt otrava curata..plasa e intinsa dragii mei..sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de toata primejdia si sa invatam sa ne rugam pentru tot omul, asa cum o fi el.
Sa ma ierti draga mea.
Dumnezeu in mijlocul nostru.
Vechi 30.04.2010, 11:19:01
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Oare otrava poate hrani un suflet..?
Otrava fiind cine mai?
Citat:
Inselatorul..o avea si el invatatura lui..o avea si el pastorii lui..
Si preotii lui, nu? Fii corect pana la capat. Pune-i si pe ei.
Citat:
scopul..ca omul sa rataceasca de la dreapta credinta
Pai si de ce nu ne-o impartasesti si noua, vad ca vii cu aberatii de individ limitat.
Citat:
Sectele sunt mai mult decat periculoase, sunt otrava curata..plasa e intinsa dragii mei..sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de toata primejdia si sa invatam sa ne rugam pentru tot omul, asa cum o fi el.
Da-mi si mie niste exemple de secte ca sa stiu sa ma feresc.
Citat:
Dumnezeu in mijlocul nostru.
Mai exact in mijlocul cui doar?
Vechi 30.04.2010, 11:39:41
cuvant cuvant is offline
Member

Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de Elenush Vezi mesajul
Eu zic ca in loc sa va spuneti cuvinte urate mai degraba incercati sa fiti buni cum ne invata Domnul Iisus Hristos.. Religia e cel mai putin importanta...La judecata Dumnezeu nu o sa te intrebe ce religie ai fost..nu pe baza religiei vei fi mantuit..ci pe baza credintei.. "Caci prin har ati fost mantuiti,prin credinta..si aceasta nu vine de la voi ca sa nu se laude nimeni ".. Dumnezeu asteapta de la noi sa ne iubim intre noi si sa avem inimi curate.. Cine are urechi de auzit sa auda!! Poti fii ortodox,penticostal,baptist..in aceea zi toate aceste denumiri vor disparea si va conta ce ai facut tu in viata aceasta !! Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Draga Elenush ma rog Bunului Dumnezeu ca prin cuvintele care doresc a ti le spune sa nu aduc mahnire fiintei tale, ca asa vazand cele spuse de tine observ o bunavointa din partea ta, si o inclinatie spre a fi de ajutor semenului.
Te rog sa primesti cuvintele cu mare drag si sa ma ierti de ti-oi gresi, caci din aceeasi bunavointa izvorasc si cuvintele mele, spre a-ti fi de folos.
Omul asa in neputintele lui, in necazurile si neajunsurile lui, bate de multe ori la o usa, in speranta ca i se va deschide, cauta in speranta ca va gasi izvorul cel drag, caci noi oamenii insetati fiind de viata cautam sa pretuim clipa..da clipa petrecuta in rugaciune, in fapta cea buna, in ajutorarea semenului. Si privind dragii mei azi in lume..cate si cate izvoare sunt..la tot pasul cate un izvor..si oare toate or fi bune, toate adapa oaia cea atat de insetata..? Este de ajuns sa privim..de om sti sa privim..este de ajuns sa auzim..de om sti auzi ..chiar simturile ne vor clinti intraga fiinta, caci Pastorul cel Bun ne-a prezis cu mult, tare mult inainte, de aparitia acestor izvoare otravite, conduse de viclenia unor lupi imbracati in piei de oaie.
Bun..si acum care o fi izvorul cel bun, glasul carui pastor il vom asculta..
Cel ce spune, ca nu conteaza religia, secta, confesiunea..si ce or mai exista..acela nu e de la Dumnezeu, caci izvoare sunt, si tare multe il duc in pierzare, in nefiinta pe om. Si de iti pasa de om, iti pasa si de mantuirea lui, dar otrava nu mantuie dragii mei..otrava e spre moarte, moartea vesnica.
Acum ne-om tot intreba noi, cu ce o fi de vina un copilas care se naste intr-o familie de sectanti, cu ce va fi hranit bietul copil, oare va cunoaste el cine este Fecioara Maria, va auzi el de Sfintii Martiri Brancoveni, va sti el cine a aparat tara aceasta cu pretul vietii de toti paganii, va sti el de urmasii Sfintilor Apostoli, va sti el de Sfintii nostri Parinti, va sti el de Cei prigoniti la Aiud pentru ca au marturisit dreapta credinta, au marturisit pe Domnul Iisus Hristos in vremuri de prigoana.
Va sti oare..?
Or fi vremurile mai tulburi acum..altii le numesc mai pasnice, si peste noapte sunt pastori..si pastori..ee..vrem sa fim cu totii pastori, dar oile nu le iubim, am vrea si noi sa pastorim, dar nu oaia,...e fiecare o fi cu interesul lui, caci de oaie dragii mei cui i mai pasa..?
Poate unii or cunoaste, altii or fi nestiinta, iata dragul meu Elenush asa mai obiectiv de ce nu se poate pune in discutie ecumenismul, de ce lumina nu se poate uni cu intunericul: -dreapta credinta o cinsteste pe Fecioara Maria, Nasacatoare de Dumnezeu fiind, Aleasa a Tatalui Ceresc:" Bucura-Te Marie plina de har, Domnul este cu Tine, usa milostivirii deschide-o noua Nasacatoare de Dumnezeu".
-dreapa credinta cinsteste Crucea Domnului, caci prin jertfa de pe Cruce Domnul Iisus Hristos aducea bucuria Invierii.
-dreapta credinta pretuieste Cuvantul, caci in Cuvant este multa putere, prin puterea Cuvantului a fost creata lumea(Cuvantul la sectanti a fost pangarit..sunt scoase carti intregi din Biblie)..oare oricine e profet, prooroc,preot..oare oricine poate talmaci Cuvantul?
-dreapta credinta i cinsteste pe Sfintii Parinti, ca urmasi ai Sfintilor Apostoli , ca marturisitori ai Domnului Iisus Hristos, in vremuri de prigoana, in vremuri de stramtoare.
Si cate si cate or fi de spus, sunt convins ca multi dintre cei rataciti nu cunosc catusi de putin, de lucrarea Domnului, de trecutul acestui neam..ba mai mult chiar unii dintre ai nostri , in necunoastere fiind inclina ca toate ar fi bune, ca toate or fi de la Dumnezeu.
Sa ma iertati dragii mei..
Stalpii pacatului sunt acestia..nepasarea, necunoasterea, uitarea.
Sa ne pese dragii mei de tot omul, sa cunoastem cine suntem(drept crestini), de unde venim..si sa nu uitam de cei care au avut viata de marturisitori, de martiri pe meleagurile acestea.
Maica Domnului sa ne ajute pe toti..
Dumnezeu in mijlocul nostru
Vechi 30.04.2010, 11:48:36
cuvant cuvant is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Otrava fiind cine mai?
Si preotii lui, nu? Fii corect pana la capat. Pune-i si pe ei.
Pai si de ce nu ne-o impartasesti si noua, vad ca vii cu aberatii de individ limitat.
Da-mi si mie niste exemple de secte ca sa stiu sa ma feresc.
Mai exact in mijlocul cui doar?
Draga almaris ..da asa oi fi..mai mult decat limitat..si cu multe pacate fiind sa nu te surpinda aberatiile mele.
Sa ma ierti te rog.
Dumnezeu in mijlocul nostru
Vechi 30.04.2010, 16:45:28
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Acum ne-om tot intreba noi, cu ce o fi de vina un copilas care se naste intr-o familie de sectanti, cu ce va fi hranit bietul copil, oare va cunoaste el cine este Fecioara Maria, va auzi el de Sfintii Martiri Brancoveni, va sti el cine a aparat tara aceasta cu pretul vietii de toti paganii, va sti el de urmasii Sfintilor Apostoli, va sti el de Sfintii nostri Parinti, va sti el de Cei prigoniti la Aiud pentru ca au marturisit dreapta credinta, au marturisit pe Domnul Iisus Hristos in vremuri de prigoana.
Va sti oare..?
Stai linistit. Printre copii celor pe care-i numesti "sectanti" sunt multi care cunosc mai bine decat tine ceea ce este necesar pentru credinta crestina.

Acesti copii stiu despre fecioara Maria ceea ce scrie in Evanghelii si ceea ce au marturisit Sfintii Apostoli despre ea (poate stii ca Sfintii Apostoli nu au pomenit de Maria, mama Domnului Iisus Hristos).

Despre urmasii Sfintilor Apostoli poate nu stiu nimic dar stiu multe despre Sfintii Apostoli (invataturile si vietuirea lor - descrise in Sfanta Scriptura).

Poate nu stiu nimic despre marturisitorii lui Iisus Hristos, dar cunosc multe despre Insusi Domnul Iisus Hristos.

Nu crezi ca a cunoaste lucrarea si invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli, este mai important pentru mantuire decat ceea ce ai enumerat tu?
Vechi 30.04.2010, 16:59:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Nu crezi ca a cunoaste lucrarea si invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli, este mai important pentru mantuire decat ceea ce ai enumerat tu?
Depinde..
Ca diavolul stie si astea si acelea si tot nu se mantuieste.
De ce? Ca mandria este ceea ce il anima in tot ceea ce face si ceea ce gandeste.
Vechi 30.04.2010, 17:04:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de angel4ver Vezi mesajul
In primul rand ca pluralul corect este "ortodocsi".
In al doilea rand, CONCRET la cine te referi cand spui ca ortodocsii "pacatuiesc la greu"?
Te judeci pe tine (care ar trebui sa te cunosti cel mai bine si nemijloacit) sau pe altii (care ii cunosti superficial si indirect)?

Citat:
Da, toti oamenii gresc, insa important este sa se afle pe un drum bun.

Toti oamenii se pot rataci la un moment dat dar unele drumuri nu sfarsesc decat in prapastie..

Ai vrea sa o apuci pe acel drum, doar ca cei de pe el dau impresia ca nu se ratacesc niciodata?

Eu nu cred.
Vechi 30.04.2010, 17:05:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul

Despre urmasii Sfintilor Apostoli poate nu stiu nimic dar stiu multe despre Sfintii Apostoli (invataturile si vietuirea lor - descrise in Sfanta Scriptura).
Dar tu stii?
Apropo, cati Apostoli a avut Hristos?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13