![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand un loc in care sa ne dorim sa fim, in al doilea rand Biserica este ceva in care cei mai multi nu vor sa creada fiind cu nasul pe sus, si zic, hai domne lasa-ne cu biserica invizibila, dar realitatea este ca acea Biserica este cunoscuta cu exactitate numai si numai de Dumnezeu, nu e treaba noastra sa o identificam ici sau colo pentru ca din ea fac parte TOTI aceia care slujesc pe Dumnezeu dupa lumina si puterea care le-a fost data, inclusiv oameni care nu au deschis in viata lor o Scriptura. Vorba apostolului Pavel, neamurile fac faptele legii din fire, asa ca nu va mai bateti voi evreii in piept cu legea, ca strainii nu au si sunt cu o morala mai buna ca voastra.Tot o parere personala este ca pentru viata de dincolo trebuie sa fim pregatiti pentru diversitate, nu vom fi trasi la xerox, vor continua sa existe diferente la toate nivelurile intre noi. Asa ca daca nu ne acceptam unii pe altii de acum, s-ar putea sa fim poftiti afara.
Last edited by almaris; 30.04.2010 at 23:36:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Citat:
În prealabil postat de glykys ![]() "Incercati, in mijlocul unei astfel de societati contemporane, sa va aparati ideea ca Iisus Hristos a intemeiat nu mai multe biserici, ci una, ca nu toate confesiunile existente astazi prin certurile ivite intre ele sunt credincioase revelatiei adevarului dumnezeiesc,. Inca un exemplu de confundare a Bisericii cu confesiunea. Unii isi fac o organizatie, o inscriu la ministerul cultelor de la care primesc sponsorizare si la care cotizeaza, dar isi spun "Biserica", deruteaza pe multi. Pe unii ii cheama Jesus sau Hristos, dar asta nu inseamna ca si sunt. Ma vad silita sa mai intreb o data : Mai, fratilor, ce este Biserica? Biblia ne spune ca Biserica este Mireasa lui Hristos care va merge cu El in rai. Cine e Mireasa? Se folosesc foarte bine termenii... Ia aminte la urmatoarea sintagma "existente astazi prin certurile ivite intre ele", care desemneaza termenul de confesiuni... deci un intreg din care se iau niste parti, in urma unor certuri. E clar ca nu se face atingere la hinduism, budhism si alte religii, ca doar nu s-or fi desprins astea din crestinism, in urma unor certuri, nu? Se intelege foarte clar. Iar Biserica e Una, apostoleasca si soborniceasca, unde,nota bene, apostoleasca - cea care tine de Apostoli, care sunt 12, by the way, ii vedeti clar pe catapetesmele bisericilor ortodoxe, si ii cititi si in Biblie, care, la randul lor, si-au transmis harul mai departe, prin punerea mainilor (gr. hirotonire). Ei,acum cine merge in rai, cine e Mireasa... unii zic ca in rai sunt numai Moise, Ilie si Hristos.... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, asa va raspunde ereticul la judecata particulara, de va ajunge pana acolo: da Fecioara Maria stiam noi de tine, ba chiar mai multe decat tine, de aceea te-am cinstit mereu(pentru un eretic a cinsti, inseamna a ascunde adevarul, chiar sti oare vreo rugaciune inchinata Fecioarei Maria..sau stie unul dintre copii vostri).. Exista atata viclenie in lucrarea aceasta diavoleasca, nu spun cu tarie ca nu o cinstesc pe Nascatoarea de Dumnezeu, nu ei actioneaza precum sarpele:" da si noi stim, ba chiar si copii nostri, dar pt noi a cinsti inseamna a calca in picioare". Acum va raspunde:" chiar si ne rugam, stim si rugaciuni, va face tot ce e posibil, numai sa te prinda in plasa". E o lectie buna de invatatura, sa stim si noi care tinem atat de ortodocsi, ca sa stim pe cine toleram..suntem uneori atat de sovaietori..cu lupul care iti intra in stana, incearca sa fi smerit..Pastorul Cel Bun isi va da viata pentru oile sale. Dragul meu Vasalie, am sa vin sa scot cateva Carti din Biblia aceea pe care o detii..sa vad cum vei reactiona tu . Din intelepciunea ta cea mare, raspunde lumii de ce au fost scoase anumite Carti din Scriptura de care tot pomenesti atat de des, si te rog sa mentionezi Cartile care au fost scoase..si te rog sa fi mai limpede, nu atat de viclean, caci una este dragul meu a sti..si alta a cinsti. I rapesti dragul meu, copilului tau dreptul de a sti cine este Constantin Brancoveanu..cine este Sfantul Ioan Gura de Aur, pentru ca asa crezi tu ca e de cuviinta, dar tre sa sti bunul meu prieten, caci dupa trecerea la cele vesnice a Sfintilor Apostoli, Dumnezeu nu a stat cu mainile in san..caci cei ce L-au propovaduit cu pretul vietii pe Domnul Iisus Hristos, au fost si sunt Sfintii Parinti, pana in vremurile de azi. Sa ma ierti te rog, ca or fi multe si pacatele mele, si nu voiesc a te mahni..tu in sinea ta nu voiesti a sti ca-mi pasa de tine, dar ma rog ca Maica Domnului sa-ti ajute si sa te lumineze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Biserica" , in limba greaca "ekklesia" inseamna o adunare, multime, congregatie. Cand Biblia spune "ekklesia" se refera la multimea celor credinciosi (mantuiti). Aceasta este Biserica - adunarea (multimea) celor mantuiti. Citat:
"În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." Tot in Biblie (Apocalipsa) gasim ca Biserica e Mireasa lui Hristos. Ea va fi luata la cer, unde va avea loc nunta ei cu Hristos. Acum, sa ne gandim...Cine va fi luat la cer? Cladirea bisericii? Persoana juridica inscrisa la ministerul cultelor cu numele de "Biserica"? Raspunsul e acelasi: la cer va merge Biserica (ekklesia), adica adunarea [multimea] celor mantuiti. Nu va merge nici cultul ortodox sau alt cult care si-a luat numele de "Biserica", nici cladirea pe care noi o numim "biserica", ci multimea formata din toti credinciosii adevarati care i-au slujit Domnului de-a lungul timpului, care este adevarata Biserica.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
citesc cu mila toate postarile....si ma gandesc pana la urma de ce sa nu ramanem noi la dreapta noastra credinta fara sa ne complicam cu ceilalti, caci este oricum in zadar....credeti-ma ca am incercat si eu de atatea ori sa discut cu cei din secte, si aduceam argumente serioase din Biblie, insa daca eu eram in stare sa ii ascult ei nu puteau....pentru ca stiau ca am dreptate si mandria de care s-a vorbit ii invaluie in orice situatie. de aceea va spun mai bine nu ii ascultati si nu incepeti discutii cu ei, nu are rost... insa ceea ce ma mira pe mine cel mai tare este cum de un sectant citeste un site ortodox?! eu una nu sunt curioasa sa vad ce se discuta pe siteurile lor....
|
|
||||
|
||||
![]()
@Doriana, nu am timp sa iti raspund acum, iti multumesc pentru ca ti-ai expus opinia protestanta asupra a ceea ce intelegeti voi ca este Biserica, desi nu stiu cui ii foloseste acest prozelitism protestant.
Pentru sensurile cuvantului Biserica in Sf. Scriptura si nu numai, pe cine il intereseaza, poate citi aici - http://www.scribd.com/doc/25118944/P...#fullscreen:on
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 01.05.2010 at 11:13:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
bine, in realitate, am reusit sa fiu ascultata dupa ce-am ascultat parerile lor, dar am observat o tentativa de-a ma opri, de-a se repezi sa zica ceva, dar au avut rabdare si mi-au ascultat parerea. daca m-au vorbit pe la spate adica cand nu am fost prin preajma, problema lor. E un Dumnezeu Sus si are grija de toata lumea! mi se pare corect si normal ca sa ascultam pe fiecare in parte, indiferent de ce religie e si ce argumente are, dar la fel de normal este ca atunci cand ne vine noua randul sa vorbim, sa ne asculte. nu sa sara, sa riposteze sau sa-si arate mandria. pe mine nu ma intereseaza ca sunt mandri. asa cum eu, sa zic, ascult pe cineva fara sa-l intrerup asa ar trebui sa faca si cel care-mi vorbeste. |
|
|||
|
|||
![]()
Mila pentru cine?
Citat:
Citat:
Eu am fost curios, dar mi-a trecut repede. Nu va spun pe unde am fost, dar te doare capul. Aici macar sunt dispute, oamenii sunt destul de inflacarati in a aduce argumente alaturi de ceea ce ei cred, e o diversitate de teme, de moduri de abordare. |
|
|||
|
|||
![]()
Scenariu:
Ma plimb pe la mai multe biserici in cautarea lui Hristos si nu-L gasesc nicaieri - inteleg ca fiecare Il gaseste in alta parte si toate bisericile sunt valide, niciuna n-are adevarul absolut, dar in toate ne putem mantui. Citesc NT si VT si apocrife si imi dau seama ca adevarul cuprins acolo nu se regaseste in intregime in nici o biserica din cele existente, asa ca incep sa-mi vizitez vecinii de palier si sa le explic ca dupa parerea mea, ce invata si practica ei in bisericile lor este adevarul ciuntit si nu asa cum ar putea si ar trebui sa fie. Unii imi inchid usa in nas dar altii imi vor da dreptate si-mi vor spune ca si ei sunt nemultumiti si simt ca au o credinta formala, eventual exteriorizata prin fapte, dar care nu face "click" si ca ei inca asteapta o intalnire reala, in duh, cu Hristos. Zic, pai Hristos o zis ca unde sunt doi sau trei in numele Lui, e si El. Hai sa ne facem noi Biserica, o vom numi Biserica celor 12 Vecini de Pe Palier si vom lua ce e mai bun, dupa parerea noastra, din celelalte biserici, adaugand si elemente din aprocrife pe care mirsava cenzura a primelor sinoade le-a omis miseleste ca sa insele generatii de credinciosi cu un text scripturistic incomplet. Noi, astia 12, care avem deja o comuniune de ganduri, idei si credinte, ne botezam si apoi, deplin convinsi ca L-am primit pe Duhul Sfant si ca de astazi viaza in noi un om nou, cu avant si entuziasm crestinesc, incepem sa facem si faptele credintei, facem milostenie in numele Domnului, ne rugam, traim curat, suntem pasnici si cu dragoste fata de tot aproapele, avem o conduita morala ireprosabila in tot acest timp insa purtandu-ne cu umilinta si cu grija sa nu ne trufim in fata aproapelui. Intrebarea este: - E Biserica Celor 12 Vecini de pe Palier Mireasa lui Hristos? - este locas gatit noua in ceruri? Daca raspundeti cu nu la vreuna din aceste doua, as vrea sa imi explicati in detaliu motivele si de ce credeti ca situatia voastra este diferita si ca biserica voastra ar fi parte din Mireasa iar asta cu vecinii de pe palier nu. Multumesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hai sa-ti expun si eu un silogism: Toti cei ce fac parte din Biserica vor merge in cer. [adevar biblic] Nu toti cei din Biserica mea merg in cer. [ asta recunoaste oricine] .................................................. ........................................ Rezulta inevitabil ca Biserica mea nu e acelasi lucru cu Biserica biblica. Daca ar fi ar asigura membrilor ei mantuirea neconditionata. Insa faptele noastre ne garanteaza apartenenta la Mireasa Domnului, nu apartenenta la Biserica ne garanteaza ca vom face fapte bune intrand in cer.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|