Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 17:14:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casandrasa Vezi mesajul
I-am dus la casa de la tara,si intr-adevar a fost un efort deoarece nu statea nimeni acolo.Ne duceam in fiecare zi sa le dam de mancare.Mi-am permis asta,deoarece aveam acel spatiu,si este aproape de Bucuresti.Imi pare rau ca sunt persoane care ar vrea sa faca acelasi lucru si nu au posibilitati.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i omoram.
Si nu m-a costat o avere.Ma duceam la un spital si luam de acolo resturile de mancare.Si de la o macelarie primeam resturi,oase.Sunt solutii.Doar sa le cautam daca vrem intradevar.Nu am saracit!
In ultimul timp s-a mutat cineva la tara si contribuiam in fiecare luna cu putini bani pentru a avea grija de caini.Nu costa foarte mult.Au murit de batranete,sau cum le-a fost soarta.Unul a fost otravit,pe altul l-a calcat masina.O catelusa a avut o tumoare,si am operat-o,si a mai trait un pic.Ceea ce incerc eu sa spun este ca nu trebuie sa-i omoram.Sa-i lasam sa traiasca cate zile or avea.Si-asa nu traiesc mult pe strazi.Ultimul a murit acum doua luni.Si am suferit ca pentru un membru al familiei.Era o catelusa care a stat o saptamana la mormantul mamei,fara sa manance, cand mama a murit.A suferit mai mult decat noi parca,deoarece nu s-a desprins de la mormant.

Nu zic ca oamenii care trec prin fata blocului nu sunt latrati,dar sunt oameni agresivi,beti,cainii simt.Nu ataca fara motiv.
Ai o curte mare? Nu se atacau fiin atati la un loc?
Cam cati ani au trait?

Acum as fi curios ce ar trebui sa facem efectiv, cum vezi tu lucrurile.
O solutie pentru 50.000 caini sa zicem ca ar fi in toata tara.

Sa fie lasati pe strazi?
Sa fie adunati si inchisi in custi 2x2x1 (l/L/h) si sa traiasca acolo 5-10 ani? Sau poate ar trebui angajati si oameni sa-i scoata la plimbare zilnic?

Sau cateva sute la un loc si lasati sa se manince reciproc?

Ai fi de acord sa fie intretinuti 50.000 caini sau sa se hraneasca cat decat 50.000 familii sarace?
Vechi 07.05.2010, 18:10:46
casandrasa casandrasa is offline
Banned

Data înregistrării: 20.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ai o curte mare? Nu se atacau fiin atati la un loc?
Cam cati ani au trait?

Acum as fi curios ce ar trebui sa facem efectiv, cum vezi tu lucrurile.
O solutie pentru 50.000 caini sa zicem ca ar fi in toata tara.

Sa fie lasati pe strazi?
Sa fie adunati si inchisi in custi 2x2x1 (l/L/h) si sa traiasca acolo 5-10 ani? Sau poate ar trebui angajati si oameni sa-i scoata la plimbare zilnic?

Sau cateva sute la un loc si lasati sa se manince reciproc?

Ai fi de acord sa fie intretinuti 50.000 caini sau sa se hraneasca cat decat 50.000 familii sarace?

Nu se atacau deoarece ''se cunosteau'',erau toti cainii de la blocul meu.Au trait ultimii 2 inca zece ani.Ceilalti au murit intre timp,oricum nu erau toti tineri.
Ca solutie vad sterilizarea.Decat sa-i vad haituiti pe strazi,prefer sa nu mai vad atatia caini.Intradevar conditiile din adaposturi sunt foarte proaste.Cred ca sterilizati,in cativa ani nu vor mai fi caini pe strazi.Solutia asta trebuia adoptata acum 10 ani.Au fost ucisi atunci si acum sunt inca pe strazi.Deci sterilizarea ar fi o solutie nedureroasa.
Nu compara 50.000 de caini cu 50.000 de familii.Costurile nu sunt aceleasi.
Si oamenii pot cere ajutor.Cainii,nu!
Vechi 07.05.2010, 18:48:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de casandrasa Vezi mesajul
Ca solutie vad sterilizarea.Decat sa-i vad haituiti pe strazi,prefer sa nu mai vad atatia caini.Intradevar conditiile din adaposturi sunt foarte proaste.Cred ca sterilizati,in cativa ani nu vor mai fi caini pe strazi.Solutia asta trebuia adoptata acum 10 ani.Au fost ucisi atunci si acum sunt inca pe strazi.Deci sterilizarea ar fi o solutie nedureroasa.
Nu compara 50.000 de caini cu 50.000 de familii.Costurile nu sunt aceleasi.
Si oamenii pot cere ajutor.Cainii,nu!
1. Daca ar fi TOTI cainii de pe strazi sterilizati azi, ar trebui cam 10 ani sa treaca pana ar muri.
Timp in care oamenii ar ramane in continuare agresati.

2. Cum ramane cu proprietarii de caini? Pe ei nu poti sa-i obligi sa-i sterilizeze.
Si ei au sa scoata mereu caini in strada.

3. Nu cred ca pe strazi vedem azi fantomele celor ucisi ci caini in carne si oase

4. Sterilizarea nu este mai umanitara decat uciderea lor. Este un abuz 90% asemanator
Apropo, cred ca esti de acord ca ar trebui sterilizate doar femelele.

5.Nu vorbesc de intretinere totala. Sunt oameni foarte saraci, mancare de 200RON pe luna cat ar presupune intretinerea minimala a unui caine (zic eu) ar insemna ceva pentru ei.

6. Da, pot cere ajutorul, dar daca nu-i ajuta nimeni? Ca deh..nu sunt bani..
Vechi 07.05.2010, 19:30:53
casandrasa casandrasa is offline
Banned

Data înregistrării: 20.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Daca ar fi TOTI cainii de pe strazi sterilizati azi, ar trebui cam 10 ani sa treaca pana ar muri.
Timp in care oamenii ar ramane in continuare agresati.

2. Cum ramane cu proprietarii de caini? Pe ei nu poti sa-i obligi sa-i sterilizeze.
Si ei au sa scoata mereu caini in strada.

3. Nu cred ca pe strazi vedem azi fantomele celor ucisi ci caini in carne si oase

4. Sterilizarea nu este mai umanitara decat uciderea lor. Este un abuz 90% asemanator
Apropo, cred ca esti de acord ca ar trebui sterilizate doar femelele.

5.Nu vorbesc de intretinere totala. Sunt oameni foarte saraci, mancare de 200RON pe luna cat ar presupune intretinerea minimala a unui caine (zic eu) ar insemna ceva pentru ei.

6. Da, pot cere ajutorul, dar daca nu-i ajuta nimeni? Ca deh..nu sunt bani..
Of!Nu stiu de ce mai continui sa explic.Ar trebui 10 ani pana ar muri toti,mare parte mor mult mai repede!Doar 2 dintre ai mei au trait 10 ani,si asta in conditiile erau ingrijiti,mancare,veterinar,etc.
Pe mine ma costa cam 30 de lei pe luna.(300.000 lei vechi),nici decum 2 milioane pe luna fiecare caine.Astea sunt povestile fundatiilor ca costurile se ridica la 2 milioane.Un kg de oase costa 10 lei.Si le lungeam fierte cu orez,arpagic...Si painea veche de la brutarii este foarte ieftina.
Normal ca daca se sterilizeaza doar femelele nu se vor mai inmulti.
Si daca vrei sa stii am ajutat si persoane sarace.Oamenii care iubesc cainii nu inseamna ca sunt impotriva saracilor.
Nu e nimeni obligat sa ingrijeasca caini vagabonzi,doar sa nu-i ucidem,asta zic!
Vechi 07.05.2010, 19:42:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Probabil nu pui la cheltuieli deplasarile, timpul tau, costurile reale daca ar trebui sa faci rost de mancare pentru zeci de mii de caini nu 10, etc.

Pana la urma nu vii cu nici o solutie practica: trebuie sa facem asa, ar fi cam banii astia, cu cei care ajung in strada de la stapani facem asa, etc.

Sau ce sa inteleg eu printre randuri e ca sterilizarea desi inumana o putem considera acceptabila, ca ar trebui sa-i sterilizam si sa-i lasam liberi pe la gunoaie si sa muste oameni cativa ani buni, nici o masura pentru cei care vor proveni in continuare de la stapani iresponsabili...?

Oricum, departe de mine gandul ca ce ai fi facut TU e ceva rau.
Daca mi-as permite as face si eu ca tine.

Problema este ca la scara unei societati, nu se poate proceda in felul asta.

Sau ia sa vedem, daca fiecare din cei care se declara mari iubitori de caini si sunt impotriva eutanasierii ar lua cate 10 caini in ingrijire, ei fiind totusi/cred cateva mii..problema s-ar rezolva foarte frumos si umanitar...nu?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! guardian knight Generalitati 134 21.02.2011 20:07:32
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05