![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E mare!!! Ei pretind ca au Duhul Sfant si vorbesc in limbi atunci cand se roaga, nu cinstesc Sfanta Treime, Maica Domnului , Sfinti, Sfanta Cruce,etc Mai bine ti-ar raspunde penticostalul mantuibil este mai in tema...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„Asa intelegem noi sa ne inchinam. Nu e idolatrie pentru ca nu ne inchinam icoanei. Icoana doar ne ajuta in inchinarea catre adevaratul Dumnezeu! ”. Suna ok, eu unul nu as putea comenta nimic. Dar chestia cu versetele, ca scrie in Biblie ca atunci cand te inchini trebuie sa ai o icoana inaintea ta... Intr-adevar trebuie sa ai un dar al interpretarii... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Icoanele nu sunt obiect de adorare, ci sunt tinta unei cinstiri in virtutea imaginii pe care o reprezinta. Icoana are funcție didactică in Biserica Ortodoxa si in cea Catolica, dar cu mai putina intensitate. Pentru Bisericile protestante, icoana are numai fucție didactică, nu și de intercesiune (mijlocire). Pentru neoprotestanti, icoana traditionala este inlocuita cu o imagine moderna. In icoana traditionala, pe prim-plan sta realitatea mistica, nu cea istorica. Neoprotestantii doresc numai realitatea istorica, ajungandu-se pana la interzicerea imaginii antropomorfe in locul de rugaciune."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incapatanarea neoprotestantilor, nu doar a UNOR penticostali (penticostalulmantuibil e printre exceptiile care confirma regula) sa creada ca noi de fapt ne inchinam icoanei, obiectului adica, si nu celui reprezentat in ea. |
|
||||
|
||||
![]()
Icoanele sunt ferestre spre cer. Noi nu ne inchinam lemnului, ci Persoanei Sfinte care este reprezentata. In templul din Ierusalim, in Sfanta Sfintelor, pe capacul Chivotului Legii se aflau doi heruvimi si nu erau considerati chip cioplit, in ciuda prohibitiei impuse de cele Zece Porunci.
Sf. Ioan Damaschin spune ca noi L-am pictat pe Hristos deoarece a luat chip de om. Hristos ne spune :Cine M-a vazut pe Mine, L-a vazut pe Tatal, ceea ce inseamna ca El a fost icoana Tatalui.Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul sau, ceea ce inseamna ca omul este icoana lui Dumnezeu. Noi, cand ne inchinam in fata unei icoane,u spunem : icoana, ajuta-ma, ci ne adresam Sfantului a carei reprezentare este,si sarutam icoana, asa cum ne dorim sa sarutam pe Sfantul respectiv. Atunci cand plecam intr-o calatorie mai lunga luam cu noi fotografiile celor dragi, ele ne ajuta sa ne amintim mai usor de cei dragi si poate, uneori sarutam fotografia respectiva, fara a considera ca fotografia este acelasi lucru cu persoana draga. Icoanele sunt Biblia nestiutorilor de carte si impodobesc Sfanta Biserica. In Biserica noastra exista icoane facatoare de minuni- vezi FILMUL INGER DIGITAL 2 , ultima parte... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diferentele doctrinare sunt relativ putine. Aproximati 80% din dogmatica este aceeasi. De cele mai multe ori diferentele sunt accentuate pentru a creea identitate confesionala (doar la penticostali, normal). Duhul Sfant il au si ortodocsii, noi cinstim Sfanta Treime o cinstim pe Maica Domnului, ii cinstim pe sfinti si cinstim Sfanta Cruce. Doar ca asa cum pastorii penticostali zic despre ortodocsi ca se inchina icoanelor si nu lui Dumnezeu tot la fel preotii ortodocsi spun despre noi ca nu cinstim sfanta Treime. Sunt amabilitati reciproce. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-ar place sa pot spune cum a fost botezul ortodox dar am mai explicat o data ca e ceva ce ma impiedica. Dupa cum ai comentat aceea postare a mea mi-am dat seama ca nu ai inteles-o. Ce sa-i faci, se mai intampla. Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 22:32:29. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|