Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 17:53:57
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Am sa-ti dau un raspuns mai vechi
Raspunsul e acelasi.
Tu realizezi ce argumente slabute aduci in comparatie cu multimea versetelor care trateaza darurile Duhului Sfant? Anume doar pareri personale despre un verset care musai trebuie sa zica ce vrei tu? Pe cine crezi sa pacalesti?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 20.05.2010, 17:55:01
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Si voua v-a fost furata biserica, ca la adventisti?
Adică cum?
Vechi 20.05.2010, 17:55:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Se dadeau daruri, dar vorbirea in limbi nu s-a mai dat...
Povesteste-mi pe rand despre cele 9 daruri din 1 cor 12 si cum se manifesta ele in biserica ta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 20.05.2010, 18:02:49
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu, parintele Efrem doar o data a zis ceva in limba lui Vasile cel Mare, dupa cum este relatat in acea povestire.

Se dadeau daruri, dar vorbirea in limbi nu s-a mai dat...
Ba mai mult a inceput sa apara si vorbire in limbi contrafacuta (montanistii) si de atunci in colo acest dar nu s-a mai dat cu intrebuintare generala.
Vechi 20.05.2010, 18:16:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Tu realizezi ce argumente slabute aduci in comparatie cu multimea versetelor care trateaza darurile Duhului Sfant? Anume doar pareri personale despre un verset care musai trebuie sa zica ce vrei tu? Pe cine crezi sa pacalesti?
Nu eu pacalesc aici...

Ia spune-mi cum interpretezi tu 1Corinteni 13:8-12?Ce inseamna ca stiinta se va sfarsi?Ia spune-mi?Cum se va sfarsii, si cand?Si daca se va sfarsii vom fi toti nestiutori?Iarasi ce inseamna ca proorocii se vor desfiinta?Cum adica se vor desfiinta?Cum , in ce fel si cand?Iar 'darul limbilor va inceta' ... De ce foloseste cuvantul "dar" doar pentru limbi?

Eu nu iti dau numai pareri personale, ci ti-am prezentat mai multe fapte... E un fapt istoric ca vorbirea in limbi ca manifestare generala a incetat de pe la sfarsitul secolului II , ca exista si vorbire in limbi contrafacuta, a existat chiar si la eretici si ca in ziua de azi si samanii(preotii si vrajitorii voodoo) si preotii hindusi si din cultura indiana, indoneziana, etc vorbesc in limbi.Ei si sectarismul minoritar..
Vechi 20.05.2010, 18:17:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Povesteste-mi pe rand despre cele 9 daruri din 1 cor 12 si cum se manifesta ele in biserica ta.
Nu vreau... Daca te intereseaza pune mana si citeste volumele Filocaliilor, Patericele si vietile sfintilor...
Vechi 20.05.2010, 18:26:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Ia spune-mi cum interpretezi tu 1Corinteni 13:8-12?Ce inseamna ca stiinta se va sfarsi?Ia spune-mi?Cum se va sfarsii, si cand?"

"Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;
Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.
Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa."

Cand vom ajunge la desavarsirea noastra anume cand va veni Cel ce este desavarsit si vom fi ca El, atunci nu va mai fi nevoie de cunoastere in parte, proorocie si vorbiri in limbi.

Citat:
Eu nu iti dau numai pareri personale, ci ti-am prezentat mai multe fapte... E un fapt istoric ca vorbirea in limbi ca manifestare generala a incetat de pe la sfarsitul secolului II , ca exista si vorbire in limbi contrafacuta, a existat chiar si la eretici si ca in ziua de azi si samanii(preotii si vrajitorii voodoo) si preotii hindusi si din cultura indiana, indoneziana, etc vorbesc in limbi.Ei si sectarismul minoritar..
Asta nu dovedeste decat ca Biserica o luase pe cai gresite. Dumnezeu nu-si schimba principiile dupa istorie; Cuvantul Lui e etalonul.

Citat:
Nu vreau... Daca te intereseaza pune mana si citeste volumele Filocaliilor, Patericele si vietile sfintilor...
Deci nu ai prea multe daruri de povestit...am inteles...

PS, sigur in filocalii si vietile sfintilor nu scrie despre biserica te de pe strada X nr Y...La ea ma refeream. Ca si crestin serios care ai pretentia sa dai si invataturi, ar trebui sa ai macar un dar din cele noua.
Vechi 20.05.2010, 18:42:31
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
"Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;
Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.
Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa."

Cand vom ajunge la desavarsirea noastra anume cand va veni Cel ce este desavarsit si vom fi ca El, atunci nu va mai fi nevoie de cunoastere in parte, proorocie si vorbiri in limbi.

Cine noi sa ajungem la desavarsire,nu cele trei?Nu despre proorocii , darul limbilor si stiinta se vorbeste acolo?Ia mai citeste o data cu atentie.. :)

Scriptura cand vorbeste de cunoastere in parte se refera la cunoasterea acestor trei: proorociilor, darul limbilor si a stiintei... Cand zice cunoastere in parte nu se refera la stiinta, dar spune ca stiinta se va sfarsi.Ia spune-mi cum crezi tu ca se va sfarsi?Vom fi nestiutori?Si spunem ce intelegi prin "proorocii se vor desfiinta"?

Citat:
Asta nu dovedeste decat ca Biserica o luase pe cai gresite. Dumnezeu nu-si schimba principiile dupa istorie; Cuvantul Lui e etalonul.
Pe baza a carui principiu, pentru ca nu mai exista vorbire in limbi?Vorbirea aia in limbi care e trecuta ultima intre daruri si despre care Pavel mai si spune ca va inceta? :) Tu realizezi ce absurditati scrii aici?

Citat:
Deci nu ai prea multe daruri de povestit...am inteles...

PS, sigur in filocalii si vietile sfintilor nu scrie despre biserica te de pe strada X nr Y...La ea ma refeream. Ca si crestin serios care ai pretentia sa dai si invataturi, ar trebui sa ai macar un dar din cele noua.
E irelevant pentru discutia noastra si in plus mai e off-topic... ar fi o pierdere de energie si de timp inutila.
Vechi 20.05.2010, 18:55:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Cine noi sa ajungem la desavarsire,nu cele trei?Nu despre proorocii , darul limbilor si stiinta se vorbeste acolo?Ia mai citeste o data cu atentie.. :)
"Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este." - deci cand va veni Cel ce este desavarsit [1 cor 13] vom fi ca si el [1 ioan 3:2]

"Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim."
Cine cunoaste si prooroceste? Noi. Pui intrebarea predicatului si afli subiectul.

Citat:
Scriptura cand vorbeste de cunoastere in parte se refera la cunoasterea acestor trei: proorociilor, darul limbilor si a stiintei... Cand zice cunoastere in parte nu se refera la stiinta, dar spune ca stiinta se va sfarsi.Ia spune-mi cum crezi tu ca se va sfarsi?Vom fi nestiutori?Si spunem ce intelegi prin "proorocii se vor desfiinta"?
Vom cunoaste pe deplin si nu in parte. Nu va mai fi nevoie de proorocii si vorbiri in limbi pentru ca Hristos va fi in fata noastra si ne va vorbi.

Citat:
Pe baza a carui principiu, pentru ca nu mai exista vorbire in limbi?Vorbirea aia in limbi care e trecuta ultima intre daruri si despre care Pavel mai si spune ca va inceta? :)
Vorbirea aia care e ultima dintre daruri , dar care este totusi un dar accesibil oricarui credincios, valabil pana la venirea Domnului. Ti-am aratat clar unde scrie, intoarce pagina si vei gasi. Daca nu esti cinstit si ocolesti Cuvantul scris nu cred ca ma mai chinui sa-ti explic.

Citat:
E irelevant pentru discutia noastra si in plus mai e off-topic... ar fi o pierdere de energie si de timp inutila.
Da, da...Mizeriile penticostalilor sunt relevante si on-topic, abia astepti sa le auzi, dar frumusetea ortodoxiei e irelevanta si off. Hai, du-te la nani...si fa si vreo cincizeci de genuflexiuni canon pentru lipsa de sinceritate...Pa!
Vechi 20.05.2010, 19:47:55
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
"Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este." - deci cand va veni Cel ce este desavarsit [1 cor 13] vom fi ca si el [1 ioan 3:2]

"Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim."
Cine cunoaste si prooroceste? Noi. Pui intrebarea predicatului si afli subiectul.

Vom cunoaste pe deplin si nu in parte. Nu va mai fi nevoie de proorocii si vorbiri in limbi pentru ca Hristos va fi in fata noastra si ne va vorbi.
Despre cele ce sunt si erau in parte(nedesavarsite) si inchipuiau o realitate concreta se vorbeste acolo, despre proorocii, vorbire in limbi si stiinta(credinta).Cand realitatea proorociilor se va implinii atunci proorocia aceia se va desfiinta, cand cunostiinta lui Dumnezeu, adica credinta se va desavarsii va devini deplina si nu va mai fi ceva care sa aiba nevoie de cunostiinta atunci cunostiinta se va sfarsii.Cand cunostiinta Bisericii cea prin inchipuiri va ajunge la realitatea concreta pe care o reprezinta atunci inchipuirile credintei se vor sfarsii.Cand realitatea inchipuita de vorbirea in limbi a aparut, adica neamurile au venit la credinta, si au inceput sa vorbeasca aceiasi limba, limba Duhului Sfant,darul limbilor a incetat.Apostolul Pavel vorbeste in prima istanta de prooroci si apoi de stiinta, insa doar in cazul vorbirii in limbi spune, "darul limbilor".Prin asta el arata vremelnicia acestui dar in veacul acesta ca fiind una temporala si non-perpetua.Prin faptul ca zice "dar" el arata darurile Sfantului Duh,iar ca zice "va inceta" arata faptul ca Duhul nu va trimite acest dar neincetat.Prin acestea trei se arata si Biserica la maturitatea barbatului.Zicand ca proorociile cu privire la Biserica se vor desfiinta, ca stiinta Bisericii va creste pana ce nu va mai fi nimic de stiut si atunci se va sfarsi si ca darul vorbirii in limbi va inceta a mai fi un dar in Biserica.

Acum am eu o intrebare pentru tine (si pentru penticostali) : Ce realitate crezi ca inchipuieste vorbirea in limbi?

Apropo, unde scrie ca cele trei, toate trei vor lua sfarsit deodata?Si de ce cand vorbeste de sfarsitul lor doua sunt luate separat, proorociile si cunoasterea(stiinta)?Pentru ca in cazul lor se arata implinirea desavarsita si in viata de apoi... iar in cazul vorbirii in limbi se arata vremelnicia veacului acestuia... dupa cum s-a si intamplat...

Citat:
Vorbirea aia care e ultima dintre daruri , dar care este totusi un dar accesibil oricarui credincios, valabil pana la venirea Domnului. Ti-am aratat clar unde scrie, intoarce pagina si vei gasi. Daca nu esti cinstit si ocolesti Cuvantul scris nu cred ca ma mai chinui sa-ti explic.

Nu scrie absolut nicaieri ca darul vorbirii in limbi va ramane in picioare pana la venirea Domnului, ba din contra scrie ca "darul limbilor va inceta".

Citat:
Da, da...Mizeriile penticostalilor sunt relevante si on-topic, abia astepti sa le auzi, dar frumusetea ortodoxiei e irelevanta si off. Hai, du-te la nani...si fa si vreo cincizeci de genuflexiuni canon pentru lipsa de sinceritate...Pa!
Nu stiu ce frumusete a ortodoxiei vrei sa vezi, citind pe forum.Daca te intereseaza frumusetea ortodoxiei "Vino si vezi" ... adica mergi la Biserica.Nu stiu cat de multe pot sa-ti spun eu care merg doar Duminica la Biserica despre niste oameni pe care ii vad doar in timpul liturghiei... La noi in timpul slujbei bisericesti nu se vorbeste... dar simt o conectivitate , fratie, uniune si comuniune, unitatea in Duh care este si spiritul ortodoxiei.Ma simt bine cand mai canta cate unu cantarile liturghiei si cand ne rugam impreuna... Atat tot... mai multe nu pot sa-ti zic... Vino si vezi e indemnul.

Last edited by Danut7; 20.05.2010 at 20:02:45.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10