![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu realizezi ce argumente slabute aduci in comparatie cu multimea versetelor care trateaza darurile Duhului Sfant? Anume doar pareri personale despre un verset care musai trebuie sa zica ce vrei tu? Pe cine crezi sa pacalesti?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Adică cum?
|
|
|||
|
|||
![]()
Povesteste-mi pe rand despre cele 9 daruri din 1 cor 12 si cum se manifesta ele in biserica ta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Ba mai mult a inceput sa apara si vorbire in limbi contrafacuta (montanistii) si de atunci in colo acest dar nu s-a mai dat cu intrebuintare generala.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia spune-mi cum interpretezi tu 1Corinteni 13:8-12?Ce inseamna ca stiinta se va sfarsi?Ia spune-mi?Cum se va sfarsii, si cand?Si daca se va sfarsii vom fi toti nestiutori?Iarasi ce inseamna ca proorocii se vor desfiinta?Cum adica se vor desfiinta?Cum , in ce fel si cand?Iar 'darul limbilor va inceta' ... De ce foloseste cuvantul "dar" doar pentru limbi? Eu nu iti dau numai pareri personale, ci ti-am prezentat mai multe fapte... E un fapt istoric ca vorbirea in limbi ca manifestare generala a incetat de pe la sfarsitul secolului II , ca exista si vorbire in limbi contrafacuta, a existat chiar si la eretici si ca in ziua de azi si samanii(preotii si vrajitorii voodoo) si preotii hindusi si din cultura indiana, indoneziana, etc vorbesc in limbi.Ei si sectarismul minoritar.. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau... Daca te intereseaza pune mana si citeste volumele Filocaliilor, Patericele si vietile sfintilor...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa." Cand vom ajunge la desavarsirea noastra anume cand va veni Cel ce este desavarsit si vom fi ca El, atunci nu va mai fi nevoie de cunoastere in parte, proorocie si vorbiri in limbi. Citat:
Citat:
PS, sigur in filocalii si vietile sfintilor nu scrie despre biserica te de pe strada X nr Y...La ea ma refeream. Ca si crestin serios care ai pretentia sa dai si invataturi, ar trebui sa ai macar un dar din cele noua. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine noi sa ajungem la desavarsire,nu cele trei?Nu despre proorocii , darul limbilor si stiinta se vorbeste acolo?Ia mai citeste o data cu atentie.. :) Scriptura cand vorbeste de cunoastere in parte se refera la cunoasterea acestor trei: proorociilor, darul limbilor si a stiintei... Cand zice cunoastere in parte nu se refera la stiinta, dar spune ca stiinta se va sfarsi.Ia spune-mi cum crezi tu ca se va sfarsi?Vom fi nestiutori?Si spunem ce intelegi prin "proorocii se vor desfiinta"? Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim." Cine cunoaste si prooroceste? Noi. Pui intrebarea predicatului si afli subiectul. Citat:
Citat:
Da, da...Mizeriile penticostalilor sunt relevante si on-topic, abia astepti sa le auzi, dar frumusetea ortodoxiei e irelevanta si off. Hai, du-te la nani...si fa si vreo cincizeci de genuflexiuni canon pentru lipsa de sinceritate...Pa!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum am eu o intrebare pentru tine (si pentru penticostali) : Ce realitate crezi ca inchipuieste vorbirea in limbi? Apropo, unde scrie ca cele trei, toate trei vor lua sfarsit deodata?Si de ce cand vorbeste de sfarsitul lor doua sunt luate separat, proorociile si cunoasterea(stiinta)?Pentru ca in cazul lor se arata implinirea desavarsita si in viata de apoi... iar in cazul vorbirii in limbi se arata vremelnicia veacului acestuia... dupa cum s-a si intamplat... Citat:
Nu scrie absolut nicaieri ca darul vorbirii in limbi va ramane in picioare pana la venirea Domnului, ba din contra scrie ca "darul limbilor va inceta". Nu stiu ce frumusete a ortodoxiei vrei sa vezi, citind pe forum.Daca te intereseaza frumusetea ortodoxiei "Vino si vezi" ... adica mergi la Biserica.Nu stiu cat de multe pot sa-ti spun eu care merg doar Duminica la Biserica despre niste oameni pe care ii vad doar in timpul liturghiei... La noi in timpul slujbei bisericesti nu se vorbeste... dar simt o conectivitate , fratie, uniune si comuniune, unitatea in Duh care este si spiritul ortodoxiei.Ma simt bine cand mai canta cate unu cantarile liturghiei si cand ne rugam impreuna... Atat tot... mai multe nu pot sa-ti zic... Vino si vezi e indemnul. Last edited by Danut7; 20.05.2010 at 20:02:45. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|