![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa cum spuneam mai sus, ce se da de pomana nu este pentru a hrani mortul, sau a-l imbraca, sau ceva de genul asta. Nu. Este o jertfa, un sacrificiu facut pentru iertarea sufletului celui adormit. Este si o invitatie la impreuna-rugaciune. Cine crede altfel, greseste. Refuzi pomana, refuzi sa te rogi pentru cel mort.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Spui ca este o jertfa...ok, o jertfa adresata cui? Orice jertfa are un destinatar... Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Eu din cate stiu, numai sangele lui Hristos poate ierta un om. Cum crezi tu ca o mancare, o pereche de pantofi etc se pot substitui jertfei lui Hristos? E o jignire adusa Dumnezeului celui Viu sa faci astfel de afirmatii...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i nicio jignire ca omul sa se jerfeasca pentru ceilalti. Dar de, atat timp cat la protestanti natura umana a fost distrusa de pacat, nu mai au puterea sa inteleaga rostul faptei bune. Dumnezeu nu se intristeaza pentru faptele bune pe care le facem, ci pentru lipsa lor.
Acum sa nu intelegem ca in lumea de dincolo sufletele au nevoie de cele materiale. Nu, ele au nevoie de dragostea noastra, ca prin ea sa primeasca dragostea dumnezeiasca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pomana nu substituie jertfa Domnului. In Liturgie Hristos Se jertfeste tainic pentru noi. Prin pomenirea pe care o facem Il rugam sa-Si reverse dragostea si peste cei dragi noua.
Important este sa ma rog pentru ei. Nu pot sta indiferent fata de cei trecuti in lumea de dincolo. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intre 200-300 mil de ortodocsi.Tot aproximativ.Tot pe Planeta Pamint.Aia pe care sunt si aia 500 mil de protestanti picati din greseala.Ortodocsii sunt toti,fara nici o exceptie ,buni,plini de dragoste si cu o natura umana neatinsa de pacat.Toti vor merge in Rai.Fara exceptie. E bine asa Costele?Te simti mai fericit?Ma bucur.Acu dormi mai linistit noaptea?Iarasi ma bucur.Ce zici..daca arde un protestant(ala distrus de pacate)in Iad o sa urci tu mai usor in Rai?Uite frate>ma ofer eu sa ard in Iad ca sa-ti eliberez tie un loc in Rai.Nu ca as fi ajuns acolo da macar fac un pustiu de bine si ma duc de diliu singur in Iad ca sa nu tin lumea la coada la intrarea-n Rai.Multumit? |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu am afirmat ca protestantii merg in iad. Asta e concluzia ta. Eu am afirmat altceva, ca protestantii nu inteleg rostul pomenirii pentru ca natura umana in invatatura lor nu mai poate fi sfintita, ci doar declarata sfanta. Era firesc sa afirme asta, tinand seama ca Luther s-a revoltat impotriva faptelor suprameritorii din catolicism. Dar e alta discutie.
Asa ca nu e cazul sa te aprinzi. Noi sa fim iubitori si va avea Dumnezeu raspuns bun pentru fiecare dintre noi. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomana mortului demna de luat in seama? | Yasmina | Slujba inmormantarii | 46 | 27.02.2017 15:56:13 |
Pomana ,instrumentele,SF Canoane | Gyulia | Generalitati | 22 | 13.09.2010 12:00:26 |
Miercuri pomana | roman2010 | Slujba inmormantarii | 7 | 11.09.2010 21:38:31 |
nunta-se poate da de pomana? | nicosim | Nunta | 2 | 03.02.2010 18:57:58 |
poti face pomana inainte de nunta | andreea81 | Nunta | 1 | 03.03.2008 13:56:56 |
|