Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2010, 11:54:35
Unknown's Avatar
Unknown Unknown is offline
Member

Data înregistrării: 30.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Sa ma ierti kiralina, nu o spun cu rautate sau spre judecata, dar cred ca acest subiect este smintitor.

Voi incepe cu explicatiile din DEX, pe care banuiesc ca nimeni(sau cine stie), de nici o religie nu le combate:

CAPACITÁTE, capacități 4. Posibilitatea de a lucra într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Posibilitatea, însușirea morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Persoană capabilă. 5. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Din fr. capacité, lat. capacitas, -atis.

CAPACITÁTE s. 1. v. volum. 2. cubaj, volum. (~ a unei incinte.) 3. v. gabarit. 4. forță, posibilitate, putere, putință, (înv.) puterință, puternicie. (~ de a face ceva.) 5. potențial. (~ de muncă.) 6. v. facultate. 7. competență, destoinicie, pregătire, pricepere, seriozitate, valoare, vrednicie, (înv. și pop.) hărnicie, (înv.) practică, volnicie. (Demonstrează o mare ~ în...)

"Capacitatile" astea de care spui tu duc doar la lauda de sine.
Nu spun asta ca o critica, cred ca este o constatare.

Nu neg ca ele exista, dar cum bine spunea cineva mai sus, Sfintii Parinti ne avertizeaza in legatura cu ele.

Asta nu inlatura lucrurile naturale si firesti: sa simti fericire, durere, sa simti cum se electrizeaza hainele pe tine, sau mai stiu eu ce. Dar restul "simtirilor/ capacitatilor", cred ca e bine sa le tinem in frau, sa le inlaturam, pentru ca nu sunt de la Dumnezeu.

Banuiesc ca pentru noi ortodocsii, ce spun Sfintii Parintii e adevarat, nu cred ca si-au pus in cap sa ne minta.

Pentru cei care nu sunt ortodocsi, desigur ca fiecare crede ce doreste, nu impun eu credinta mea si spusele Sfintilor nimanui.

Sper sa nu fie luat ca un afront ceea ce am scris, nu asta a fost intentia.
Am expus o opinie personala si o farama din povetele Sfintilor Parinti.

O zi frumoasa tuturor.
"Dragostea îndelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandește raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata." (Corinteni I-13)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Unul dintre cele mai ciudate vise din viata mea Raluca1905 Generalitati 19 04.12.2017 23:18:24
vise ciudate Tia Intamplari adevarate 26 04.09.2012 22:26:00
Manifestari ciudate (?) Roseinthedesert Alte Religii 70 25.10.2010 23:40:01
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro mihailt Generalitati 16 24.04.2010 09:19:49
vi sau intamplat unele lucruri ciudate chiar in zi pintilescu Botezul 10 29.08.2007 22:01:13