io am invatat din pravila bisericeasca si din scrierile sfintilor parinti ca cei care cred in astfel de capacitati si mai ales cei ce sustin ca le si au si mai ales daca iau astfel de lucruri in gluma ,sunt inselati de diavol.. ca de nu le pazim p-astea usoare cum ne vom pazi de cele grele? piuitu urechi, mancatul palmei, fiori , piele de gaina, mai ales piele de gaina.. eram la o cateheza si o femeie incepe sa se laude.. Dom-le io in timpul cutarei liturghii am avut niste simtiri si uite-asa mi s-a facut pielea de gaina spunea ea.. multumesc lui Dumnezeu, parintele a pus-o la punct repede ca se grabeau si altele sa "se laude".. pielea de gaina este de la diavol, cel ce se uimeste smerit lacrimeaza iar cel ce se uimeste cu mandrie zicand, uau, la ce am fost martor, la ce am fost partas si cu gandul ca e intr-un fel ales se mandreste inima lui si i se face pielea de gaina.. daca se umilea ca o nevrednica de acea stare, ar fi simtit o caldura sufleteasca si eventual ar fi lacrimat .. Sfantul Gheron Iosif previne pe ucenicii sai de aceste stari, cu furnicaturi cu senzatii "puteri" si altele.. au zis bine cativa pe aici.. vederea pacatelor pe care nici eu ticalosul nu o practic, e singura capacitate care cu adevarat atrage darurile adevarate.. ca de nu-si vede omul pacatele se mandreste si darul nu i se impartaseste..ma iertati pentru simtul critic da e pentru dreapta credinta si asa parasita de toti si calcata in picioare..
|