![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Vorba lui Petru: Faptele Apostolilor "1. Iar Petru și Ioan se suiau la templu pentru rugăciunea din ceasul al nouălea. 2. Și era un bărbat olog din pântecele mamei sale, pe care-l aduceau și-l puneau în fiecare zi la poarta templului, zisă Poarta Frumoasă, ca să ceară milostenie de la cei ce intrau în templu, 3. Care, văzând că Petru și Ioan vor să intre în templu, le-a cerut milostenie. 4. Iar Petru, căutând spre el, împreună cu Ioan, a zis: Privește noi; 5. Iar el se uita la ei cu luare-aminte, așteptând să primească ceva de la ei. 6. Iar Petru a zis: Argint și aur nu am; dar ce am, aceea îți dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te și umblă! 7. Și apucându-l de mâna dreaptă, l-a ridicat și îndată gleznele și tălpile picioarelor lui s-au întărit. 8. Și sărind, a stat în picioare și umbla, și a intrat cu ei în templu, umblând și sărind și lăudând pe Dumnezeu. 9. Și tot poporul l-a văzut umblând și lăudând pe Dumnezeu. 10. Și îl cunoșteau că el era cel care ședea pentru milostenie, la Poarta Frumoasă a templului, și s-au umplut de uimire și de mirare pentru ceea ce i s-a întâmplat."
|
||||
|
||||
|
Voi ati facut o fapta buna prin simplul fapt ca ati dat clic pe acest topic, sa vedeti cine are nevoie de ajutor. Este o fapta buna fara sa va coste nimic, care se contorizeaza acolo...
Va rog sa nu-mi mai raspundeti pe privat relativ la subiectul de față, ci sa scrieti aici ce aveti de spus. Scopul subiectului este ca toti sa vada ce idei au ceilalti in a face fapte exemplare, in conditiile in care banii practic nu exista. In zilele noastre tulburi, orice fapta buna trebuie aratata ca exemplu pentru ceilalti. Fara nici o farama de mandrie, trebuie sa marturisim simplu si deschis ca frecventam biserica si ca tinem posturile, ca suntem crestin-ortodocsi traitori de credinta, ca ne pasa de mantuirea proprie si a celorlalti, ca tinem posturile, ca ne rugam si asa mai departe. Lumea are nevoie de oameni care sa ii trezeasca la adevar, care sa-i scoata din mocirla existentiala. Toate acestea - numai si numai cu ajutorul Lui Hristos si spre slava Lui. Mai asteptam si alte raspunsuri.
|
|||
|
|||
|
Dar pentru tine lumea asta este facuta din bani ? bani bani bani numai cu bani poti face bine ? eu zic ca nu deci ... Poti imparti painea cu necuvantatoarele ori cu oamenii saraci, poti ajuta batranii imobilizati la pat sa vina la Biserica, poti avea grija de animale si alti oameni, poti ajuta Sf. Biserica nu numai cu bani ci si cu o mana de lucru,etc....
|
|
|
|||
|
|||
|
poti face un bine aproapelui oferind o hainuta care nu-ti mai e de folos, mancare, un pahar cu apa, il lasi sa se incalzeasca macar un ceas in casa ta....daca esti sarac si nu ai de oferit banuti....un sarac se bucura si de un coltic de paine....
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
La magazinul la care imi fac cumparaturile e intotdeauna o fata care ajuta la impins caruciorul, asteptind un banut. I-am dat de fiecare data, mai de mila, mai de sila (de multe ori cind o vedeam ma gindeam ca iar ma "deranjeaza"). O data, mai vesela decit de obicei, m-a ajutat si mi-a spus ca a trecut si sotul meu pe acolo, mai devreme. Mi-a mai spus:''Sotul dumneavoastra stie si cum ma cheama." Iata cu ce efort mic putem face, uneori, un om fericit: vorbim cu el si ii aflam numele. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
''Cat de multe inimi ale oamenilor intristati, singuri, abandonati, dispretuiti ori trecuti cu vederea nazuiesc catre un cuvant bun! Cat de multi oameni nefericiti, bolnavi, aflati in nenorociri si deznadajduiti inseteaza sa auda un cuvant mangaietor! Cuvantul bun nu are ca scop de a ului cu vesti nemaiauzite, de a descoperi lucruri senzationale, ci de a bucura inima, de a hrani sufletul, de a aprinde lumina intr-o casa plina de tristete.
Despre Arhiepiscopul Serafim (Sobolev) se stie ca, pe cand era copil, mergand la scoala, in mod regulat daruia unei batrane sarace un banut pe care il primea pentru gustare.Intr-o zi el a uitat sa ia de acasa banutul. Trecand pe langa sarmana femeie, ca intotdeauna, a bagat mana in buzunar, insa acolo nu era nimic. I-a venit greu si se simtea stanjenit. S-a apropiat de ea si i-a spus: 'Iarta-ma matusico, astazi nu am la mine nici un ban ca sa-ti dau! Uite, buzunarele mele sunt goale!' Si el si-a intors buzunarele pe dos innaintea ei. Batrana s-a induiosat, a inceput sa planga si i-a spus: 'Iti multumesc, copile! Tu mi-ai dat mai mult decat oricand prin vorba ta cea buna!'' ( Arhimandrit Serafim Alexiev ) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Sa daruim ce nu avem
"Intr-o manastire, se prezinta un candidat la calugarie. Acesta ii marturiseste staretului: - Sa stiti, parinte, ca nu am nici credinta, nici lumina, nici curaj, nici incredere in mine si nici nu pot sa-mi fiu mie insumi de ajutor iar altora cu atat mai putin. Nimic nu am. Staretul ii raspunde: - Ce-are a face! Nu ai credinta, nu ai lumina; dandu-le altora, le vei avea si tu. Cautandu-le pentru altul, le vei dobandi si pentru tine. Pe fratele acesta, pe aproapele si pe semenul tau esti dator sa-l ajuti cu ce nu ai. Du-te! Chilia ta e pe coridorul acesta, usa a treia pe dreapta. Nu din prisosul, nu din putinul tau, ci din neavutul tau, din ceea ce iti lipseste. Daruind altuia ce nu ai - credinta, lumina, nadejde - le vei dobandi si tu." M-a impresionat foarte mult aceasta pilda explicata de parintele Rafail Noica! As vrea sa va spun o experienta in acest sens: |
|
|
||||
|
||||
|
Mi-am dat seama ca pe cat de usor gresim cu gandul sau cu cuvantul, la fel de usor facem si fapte bune chiar prin simplele ganduri pozitive, prin intentii bune, prin impulsuri de iubire chiar si neconcretizate material. Cred ca e atat de complex razboiul acesta nevazut intre bine si rau incat nu ne putem imagina! Iar ingerii din jurul nostru trebuie sa aiba mult de lucru, si aia rai, dar si aia buni... :)
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nu ar fi mai bine daca... | Liviu33 | Biserica Ortodoxa Romana | 68 | 27.05.2011 11:32:38 |
| Dacă tot suntem forum ortodox... | colaps3 | Generalitati | 65 | 09.02.2011 12:53:09 |
| Iubirea de saraci si facerea de bine | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 11.12.2010 21:12:35 |
| Suntem straini in ochii si inimile celorlalti | costel | Generalitati | 8 | 23.12.2009 21:10:34 |
| ajutati-ne suntem saraci | dumi_emil | Umanitare | 138 | 03.11.2009 17:42:44 |
|
|