Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2010, 10:42:39
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Fac pariu ca orice ar fi acolo, ori nu are legatura cu evolutionismul, ori e explicat dar crestinii apeleaza iar la ignoranta.
mai degraba ignoranta e a persoanelor care refuza realitatea. Cum poti sa crezi ca omul a aparut la intamplare? Pentru ca o fiinta inteligenta ca omul sa existe trebuia ca o inteligenta mult superioara sa il creeze.
O carte nu se poate scrie singura, un program la calculator nu se poate face singur si exemplele pot continua. Ceea ce vreau sa subliniez prin asta e faptul ca orice creatie trebuie sa aiba un Creator.
Teoria evolutionista merge pe ideea ca totul e la intamplare dar nu are nici un argument in a sustine acest lucru, chiar si Darwin a admis ca teoria lui nu poate fi probata ci poti doar sa o crezi sau sa nu o crezi.
Una din marile hibe ale evolutionismului e faptul ca lipsesc verigile de legatura. Adica dc omul s-a transformat in maimuta, unde sunt toate formele evoluate din maimuta? De ce avem om si maimuta dar nimic intermediar?
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 10:54:34
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
mai degraba ignoranta e a persoanelor care refuza realitatea. Cum poti sa crezi ca omul a aparut la intamplare?
Tocmai ce spuneam ca atacati aiurea ceva ce nu e evolutionism. Arata-mi o sursa stiintifica unde scrie ca omul a aparut la intamplare. Numai crestinii afirma asemenea aberatii dupa care pretind ca nu neaga realitatea. Cine ti-a spus ca evolutionism = intamplare te-a mintit cu nerusinare.
Citat:
Pentru ca o fiinta inteligenta ca omul sa existe trebuia ca o inteligenta mult superioara sa il creeze.
care pentru a exista are nevoie de o inteligenta mult superioara care sa o creeze etcetcetc.
Citat:
O carte nu se poate scrie singura, un program la calculator nu se poate face singur si exemplele pot continua. Ceea ce vreau sa subliniez prin asta e faptul ca orice creatie trebuie sa aiba un Creator.
Daca tu ai vazut vreun calculator cu ADN arata-mi si mie te rog. Asta e diferenta majora intre creatiile mentionate de tine si fiintele vii. Oricum analogiile sunt ilogice dar ce mai conteaza o greseala in plus?
Citat:
Teoria evolutionista merge pe ideea ca totul e la intamplare
Doar crestinii spun asta!
Citat:
dar nu are nici un argument in a sustine acest lucru,
idem
Citat:
chiar si Darwin a admis ca teoria lui nu poate fi probata ci poti doar sa o crezi sau sa nu o crezi.
Irelevant. De la Darwin au trecut 150 de ani, timp in care stiinta a evoluat enorm. Si Einstein a contestat mecanica cuantica la care a avut contributii esentiale si fara de care n-ar mai scrie crestinii pe forum.
Citat:
Una din marile hibe ale evolutionismului e faptul ca lipsesc verigile de legatura. Adica dc omul s-a transformat in maimuta, unde sunt toate formele evoluate din maimuta? De ce avem om si maimuta dar nimic intermediar?
Omu nu a evoluat din maimuta dar ce mai conteaza inca o greseala in plus? Fosilizarea e un proces pretentios si de aceea nu avem toate scheletele pe care le pretindeti voi in mod macabru. Ai fi vrut ca Pamantul sa fie un cimitir imens?
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 11:30:07
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Tocmai ce spuneam ca atacati aiurea ceva ce nu e evolutionism. Arata-mi o sursa stiintifica unde scrie ca omul a aparut la intamplare. Numai crestinii afirma asemenea aberatii dupa care pretind ca nu neaga realitatea. Cine ti-a spus ca evolutionism = intamplare te-a mintit cu nerusinare.
nu m-a mintit nimeni, stiu f bine la ce se refera teoria evolutionista. Cand spun ca viata a aparut la intamplare ma refer la faptul ca se respinge ideea unui Creator care a facut totul.

Citat:
care pentru a exista are nevoie de o inteligenta mult superioara care sa o creeze etcetcetc.
Dumnezeu nu este creatura, El exista din eternitate.

Citat:
Daca tu ai vazut vreun calculator cu ADN arata-mi si mie te rog. Asta e diferenta majora intre creatiile mentionate de tine si fiintele vii. Oricum analogiile sunt ilogice dar ce mai conteaza o greseala in plus?
Pai dc pt un amarat de program de calculator ai nevoie de o persoana inteligenta care sa il faca cu cat mai mult ADN-ul uman are nevoie de o inteligenta care sa il creeze.
Analogiile sunt ilogice sunt pt tine, dar se vede ca si rationamentul tau e ilogic dc pt tine e mai greu sa faci un soft sau sa scrii o carte decat sa concepi ADN-ul.

Citat:
Irelevant. De la Darwin au trecut 150 de ani, timp in care stiinta a evoluat enorm. Si Einstein a contestat mecanica cuantica la care a avut contributii esentiale si fara de care n-ar mai scrie crestinii pe forum.
stiinta a evoluat enorm si tot nu a reusit sa sustina punctul de vedere evolutionist.
Einstein nu a combatut mecanica cuantica ci a combatut ideea conform careia mecanica cuantica este o teorie probabilista si nu una determinista. Nu intru in detalii aici.
Dar presupunand ca Einstein a gresit, asta nu inseamna ca Darwin a avut dreptate.

Citat:
Omu nu a evoluat din maimuta dar ce mai conteaza inca o greseala in plus? Fosilizarea e un proces pretentios si de aceea nu avem toate scheletele pe care le pretindeti voi in mod macabru. Ai fi vrut ca Pamantul sa fie un cimitir imens?
Nu, omul si intreaga viata a evoluat dintr-o celula(in conceptia evolutionista).
Nu vorbim de fosilizare, vorbim de elemente LIPSA. De vreme ce maimutele exista in ziua de azi, ar fi trebuit sa existe si toate formele de viata ce au evoluat din maimuta pana sa devina om. Tu ai un interval dar iti lipsesc elementele intervalului, ai doar capetele. Unde sunt elementele?
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 11:50:31
idealist
Guest

Implicit

"The proton is a subatomic particle with an electric charge of +1 elementary charge. It is found in the nucleus of each atom, along with neutrons, but is also stable by itself and has a second identity as the hydrogen ion, H+. It is composed of three fundamental particles: two up quarks and one down quark"

citat wikipedia.

Deci protonul nu a fost facut din nimic este compus din trei cuarci:
-2 sus
-1 jos

Cuarcii pot fi:
-jos
-farmec
-straniu
-sus
-baza

@ai2, o teorie trebuie verificata prin experiment, aici vorbim de biologie, fizica,
Pana la verificare ea o ipoteza, nu reprezinta realitatea noastra.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 11:54:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de idealist Vezi mesajul
Deci protonul nu a fost facut din nimic este compus din trei cuarci:
-2 sus
-1 jos

Cuarcii pot fi:
-jos
-farmec
-straniu
-sus
-baza
Vezi ca l-ai uitat pe quarkul-sus. :)

Lasa-l pe ai2 sa se manifeste, nu-l ajuta. :D

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 12:16:24
idealist
Guest

Implicit

Obtinerea unor substante organice simple in laborator prin descarcari electrice s-a realizat.
Totusi sa revenim la matematica si sa spunem ca exista mai multe metode de rezolvare a unui exercitiu. Tot asa eu nu stiu daca substantele organice s-au sintetizat prin metoda asta sau alta atunci.
Eu sunt motivat de curiozitate nu de dogmatism, asa ca n-am motive sa ajut pe cineva.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 12:26:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de idealist Vezi mesajul
Obtinerea unor substante organice simple in laborator prin descarcari electrice s-a realizat.
Ce substante organice simple? Au fabricat cumva oamenii in laborator celule vii, cu material genetic scris in ele, folosind elemente chimice anorganice?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 17:58:55
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:

Doar crestinii spun asta!

Mai tii minte de cate ori s-au dat exemplele astea pe forum? Eu nu.
Dar vin si eu cu o contraintrebare. De ce nu exista nici un exemplar original al evangheliilor canonice?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40