![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Vreau sa spun ca pentru crestin moartea nu exista. Pentru crestin moartea este doar o transformare, o trecere in alta lume. Aici suntem cu Hristos, dar si cu multe ispite, dupa "moarte" vom fi cu el in slava. Nu vad de ce am dormi, si ce anume am astepta atat timp cat la Dumnezeu nu exista timp si implicit nici asteptare. Prefer sa traiesc pe pamant in chinurile si ispitele acestea , dar cu Hristos lanaga mine, decat sa stau in inconstienta fara sa-L vad pe Domnul. Si cred ca si El a luat in considerare asta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Atunci, putem spune ca, pentru crestin nu exista nici inviere. Degeaba au propovaduit Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli despre invierea mortilor. Desertaciuni. Noi suntem nemuritori.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asa inteleg eu, adevarul e ca pana nu vom ajunge acolo nu vom sti sigur, dar am mai multe motive sa cred ca nu vom dormi. Pasajele date in sprijinul acestei idei scartaie. De exemplu, Iisus a zis : "Lazar nu a murit, ci doarme". Ei, chiar nu murise? Putrezise si mirosea. Domnul a vrut sa-i incurajeze pe ucenici spunandu-le ca moartea poate fi reversibila ca si sculatul din somn. Nu ar fi prima data cand Iisus vorbeste in metafore. A mai zis el odata ca Ioan Botezatorul e Ilie si de aici o intreaga teorie a reincarnarii...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Ai o problema cu faptul ca moartea intaia este asemuita (in Sfanta Scriptura) cu un somn. Iti imaginezi ca este un somn precum motaiala de pe o banca din gara, in asteptarea trenului. Sau, poate ti se pare ca este asemenea somnului de la amiaza, pe care te obliga mamica sa-l dormi.
Stai linistita. Moartea intaia este un somn de o clipa (cel mort nu are constienta timpului). Acum ai inchis ochii si in clipa urmatoare ii deschizi in fata Mantuitorului. Citat:
Dupa cum ai sesizat, Domnul Iisus Hristos nu si-a incurajat ucenicii spunandu-le ca sunt nemuritori, si atunci cand vor muri de fapt nu vor muri ci vor merge automat in rai (fara sa mai fie nevoie de nici o inviere). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cred ca ramane de vazut cat vom dormi. Da` stai asa...cine va dormi, de fapt? Trupul e putrezit, duhul separat de trup zici ca nu exista...
|
|
|||
|
|||
|
Se stie. Cel mult o clipa (dupa perceptia celui ce moare).
Citat:
P.S. Te rog, descrie ce este acel "duh separat de trup" (despre care ai pomenit in postarea ta). |
|
|
|||
|
|||
|
[quote=postasul.;264295]
Omul (sufletul viu) a fost facut din tarana si suflare de viata (Facerea 2:7). La moarte, tarana se intoarce in tarana si suflarea de viata (care nu este ceva constient) la Dumnezeu, care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Si gata. Asta-i tot. Pana la INVIERE. [/qruotye] Deci nu doarme nimeni,de fapt...Doar dispar. Atunci de ce se insista pe somn? Este un om care a lepadat corpul fizic si a imbracat trup de slava.
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Scuze pt postarea dubla...
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 20:51:45 |
| BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 22:07:28 |
| Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 22:35:34 |
| Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 23:03:42 |
|
|