![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ei, sa-ti spun eu ce am observat. cand vedeti ca nu ne puteti sminti si pacali cu mizeriile voastre, va crizati...hahhhahaha... acum ceva timp cineva iti arunca in fata pe zana zanelor, helen withe, si tare te mai perpeleai.... pana nu accepati ca ati fost infiintati de o impostoare, jaba veneti aici sa propovaduiti baliverne. ortodoxia n-ai cu ce s-o manjesti.... iar helenuta v-a sta pe frunte ca o cruce infierata.... toti sa vedem de la o posta, oricat ati incerca sa ascundeti asta.... sa nu uit, pentru cei proaspeti pe forum, trice e fost ortodox, care n-a catadicsit sa invete nimic, si cand au venit secatrii, a fost prada cea mai usoara, n-a luptat pentru credinta, a preferat indoctrinarea, si spalarea creierului.... da, da...supara-te acu.... daca vrei sa-mi spui numele tau de botez, ca maine ma duc la biserica si am sa ma rog pentru tine. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ma iertati ca intervin si eu! mai citesc pe forum dar nu prea comentez dar acum pur si simplu nu mai inteleg ACEST FORUM ESTE CRESTINORTODOX.RO pentru crestini ortodoxi ! de ce intra alti de alta convingere ca a noastra! un adventist vrea swa caute puncte comune si ii raspunde un catolic! fratilor acest forum este ortodox! de ce nu cautati alte forumuri sunt destule! lasati oameni care chiar vor sa discute teme ortodoxe! ma iertati ca am intervenit nu cred ca sunt eu in masura sa spun asta dar nu8 mai inteleg! bunul DUMNEZEU sa ne ajute pe toti sa ajungem la EL! inchei cu cantarea de la inpartasanie: AM VAZUT LUMINA CEA ADEVARATA AM PRIMIT DUHUL CEL CERESC AM AFLAT CREDINTA CEA ADEVARATA NEDESPARTITEI TREIMI SA NE RUGAM!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca aceasta este sectiunea "Biserica ortodoxa si alte religii", sectiunea "Secte si culte". Sper ca v-am raspuns satisfacator la intrebare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cand ma gandesc la nemurirea sufletului ma bazez pe ceea ce zice Sf Ap Pavel. El abia astepta sa moara; nu ca sa traga un somn bun , ci ca sa fie impreuna cu Hristos. Si tot el a spus ca nimic nu ne va desparti de dragostea lui Dumnezeu care este in Hristos Iisus, nici macar moartea. Consider ca Dumnezeu e credincios si daca a promis ca va fi cu mine si nimic nu ne va desparti, aceasta promisiune este valabila si pentru moarte. Daca aici pe pamant sunt cu Hristos, desi printre multe ispite, ei bine, nici moartea nu ma va indeparta de El, ci ma va apropia.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Mă bucur că ați început să vă puneți întrebări. Același lucru l-am făcut și eu și sunt convins că Domnul e dispus să răspundă la întrebările noastre sincere. E mai ferice de cel cu dubii dar care caută adevărul în Scriptură, decât cel ce are impresia că știe tot și se simte confortabil îndărătul unor dogme omenești.
Într-adevăr nu are importanță percepția noastră cu privire la starea morților, ci ceea ce spune Cuvântul. Cred că e una din diferențele între somn și moarte (pe lângă multele asemănări) că la înviere subiectul nu știe cât timp a fost în stare inconștientă - aici aveți dreptate. Iată încă un lucru ce-l avem în comun. Doar în basmele românești, Făt Frumos spune "vai cât de mult am dormit!" când este înviat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este corect sa fie luat Sfantul Apostol Pavel drept paravan pentru ceea ce nu ne-a invatat. Citat:
Pentru Apostolul Pavel (si pentru orice crestin care nu crede in "suflete nemuritoare" ci in invierea mortilor) primul eveniment dupa moarte este invierea si partasia cu Domnul. Ar fi o jignire adusa Sfantului Apostol sa crezi ca el da de inteles ca Domnul Iisus Hristos comunica cu mortii (spiritism se cheama asta). Domnul Iisus Hristos, cand vorbea despre INVIERE, ne-a spus: "Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii."(Matei 22:32) Iar cand Dumnezeu vrea sa fie in comuniune cu un suflet care a murit, il invie: "Domnul omoarã si învie, El coboarã în locuinta mortilor si El scoate de acolo."(1 Samuel 2:6) Doriana, v-ati legat la cap fara sa va doara. Ati inventat (sau ati preluat inventia) acea naluca (fantoma) si acum va chinuiti sa aratati ce se intampla cu ea. Sfanta Scriptura vorbeste de doua evenimente consecutive: moartea si apoi invierea. Chiar daca intre acestea doua ar trece un timp de mii de ani (in perceptia umana) acesta este nesemnificativ (Sfanta Scriptura nici nu vorbeste despre aceasta perioada - nu ar avea sens). Citat:
Vrei sa spui ca aceasta apropiere de Hristos va avea loc "in timpul mortii"? |
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa spun ca pentru crestin moartea nu exista. Pentru crestin moartea este doar o transformare, o trecere in alta lume. Aici suntem cu Hristos, dar si cu multe ispite, dupa "moarte" vom fi cu el in slava. Nu vad de ce am dormi, si ce anume am astepta atat timp cat la Dumnezeu nu exista timp si implicit nici asteptare. Prefer sa traiesc pe pamant in chinurile si ispitele acestea , dar cu Hristos lanaga mine, decat sa stau in inconstienta fara sa-L vad pe Domnul. Si cred ca si El a luat in considerare asta.
|
|||
|
|||
![]()
Atunci, putem spune ca, pentru crestin nu exista nici inviere. Degeaba au propovaduit Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli despre invierea mortilor. Desertaciuni. Noi suntem nemuritori.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|