Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2010, 22:49:49
postasul. postasul. is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
dar am mai multe motive sa cred ca nu vom dormi.
Ai o problema cu faptul ca moartea intaia este asemuita (in Sfanta Scriptura) cu un somn. Iti imaginezi ca este un somn precum motaiala de pe o banca din gara, in asteptarea trenului. Sau, poate ti se pare ca este asemenea somnului de la amiaza, pe care te obliga mamica sa-l dormi.

Stai linistita. Moartea intaia este un somn de o clipa (cel mort nu are constienta timpului). Acum ai inchis ochii si in clipa urmatoare ii deschizi in fata Mantuitorului.

Citat:
Domnul a vrut sa-i incurajeze pe ucenici spunandu-le ca moartea poate fi reversibila ca si sculatul din somn.
Cred ca asta este o intelegere corecta.Din moartea intaia toti vor invia.

Dupa cum ai sesizat, Domnul Iisus Hristos nu si-a incurajat ucenicii spunandu-le ca sunt nemuritori, si atunci cand vor muri de fapt nu vor muri ci vor merge automat in rai (fara sa mai fie nevoie de nici o inviere).
Vechi 28.06.2010, 22:55:21
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Ai o problema cu faptul ca moartea intaia este asemuita (in Sfanta Scriptura) cu un somn. Iti imaginezi ca este un somn precum motaiala de pe o banca din gara, in asteptarea trenului. Sau, poate ti se pare ca este asemenea somnului de la amiaza, pe care te obliga mamica sa-l dormi.
E mai rau ca motaiala din gara. Nici macar nu visezi. Inconstient. Pietroi.
Cred ca ramane de vazut cat vom dormi.

Da` stai asa...cine va dormi, de fapt? Trupul e putrezit, duhul separat de trup zici ca nu exista...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.06.2010, 23:18:56
Banned

Implicit

Citat:
Cred ca ramane de vazut cat vom dormi.
Se stie. Cel mult o clipa (dupa perceptia celui ce moare).

Citat:
Da` stai asa...cine va dormi, de fapt? Trupul e putrezit, duhul separat de trup zici ca nu exista...
Omul (sufletul viu) a fost facut din tarana si suflare de viata (Facerea 2:7). La moarte, tarana se intoarce in tarana si suflarea de viata (care nu este ceva constient) la Dumnezeu, care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Si gata. Asta-i tot. Pana la INVIERE.

P.S. Te rog, descrie ce este acel "duh separat de trup" (despre care ai pomenit in postarea ta).
Vechi 29.06.2010, 11:23:01
Senior Member

Implicit

[quote=postasul.;264295]
Omul (sufletul viu) a fost facut din tarana si suflare de viata (Facerea 2:7). La moarte, tarana se intoarce in tarana si suflarea de viata (care nu este ceva constient) la Dumnezeu, care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Si gata. Asta-i tot. Pana la INVIERE. [/qruotye]

Deci nu doarme nimeni,de fapt...Doar dispar. Atunci de ce se insista pe somn?

Citat:
P.S. Te rog, descrie ce este acel "duh separat de trup" (despre care ai pomenit in postarea ta).
Este un om care a lepadat corpul fizic si a imbracat trup de slava.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 29.06.2010, 19:33:51
Banned

Implicit

Citat:

Intr-o postare anterioara, chiar tu singura ti-ai raspuns la intrebare (cea referitoare la asemuirea mortii intaia cu un somn). Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=756

Citat:
Asa definesti "duhul desprins de trup"? Am gasit si eu vorbindu-se despre asa ceva, in Sfanta Scriptura. Numai ca era vorba despre trupurile "imbracate in slava" la revenirea Domnului Iisus Hristos. Iata ce frumos descrie Sfantul Apostol Pavel ce se va intampla atunci:"iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati într-o clipã, într-o clipealã din ochi, la cea din urmã trîmbitã. Trîmbita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Cãci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sã se îmbrace în neputrezire, si trupul acesta muritor sã se îmbrace în nemurire."(1 Corinteni 15:51-53).

Banuiesc ca si tu ai vrut sa faci referire tot la acest eveniment (revenirea Mantuitorului) cand ai scris despre "trupul imbracat in slava".
Vechi 29.06.2010, 11:23:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Omul (sufletul viu) a fost facut din tarana si suflare de viata (Facerea 2:7). La moarte, tarana se intoarce in tarana si suflarea de viata (care nu este ceva constient) la Dumnezeu, care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Si gata. Asta-i tot. Pana la INVIERE.

Citat:

Scuze pt postarea dubla...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42