![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
nimic... pentru ca adevarul este unul singur ("un Domn, O CREDINTA, un Botez" Efeseni 4,5). Cultele neoprotestante au doar invataturi rastalmacite care doar vor sa simbolizeze (simuleze) adevarul.
Pentru cultele neoprotestante: 1. Sfanta Impartasanie este simbolica nu reala (cum sa fie simbolica!!! pai Hristos s-a intrupat simbolic?! a patimit simbolic!? s-a Schimbat la Fata pe muntele Tabor simbolic?! a murit pe cruce simbolic?! a inviat simbolic!? s-a aratat ucenicilor in trup dupa inviere, simbolic!? s-a suit la cer simbolic!? a dat puetere Sfintilor Apostoli si prin ei Preotilor si deci Bisericii, de dezlega si de a vindeca simbolic?! Hristos ne mantuieste simbolic?!... bineinteles ca nu SIMBOLIC ci REAL. Hristos este real si EL tot ce face face real si nu simbolic!?) 2. omul nu are suflet constient, rational (care exista in sine). 3. nu exista rai si iad in care merg sufletele dupa moarte... (unii chiar indraznesc sa spuna ca sufletul Domnui Hristos Iisus nu s-a coborat la iad... asa cum clar spune Sfanta Scriptura) 4. exemplele ar putea continua. Last edited by Eugen7; 23.07.2010 at 08:42:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Că o pâine, un trup, suntem cei mulți; căci toți ne împărtășim dintr-o pâine" I Corinteni 10,17 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Aceasta este o aluzie la faptul că pâinea de împărtășire este frântă în multe bucăți, care sunt mâncate de credincioși; și după cum toate bucățile provin din aceeași pâine, tot așa toți credincioșii care participă la serviciul de împărtășire sunt uniți în Acela al cărui trup frânt este astfel preînchipuit de pâinea frântă. Participând împreună la această rânduială, creștinii arată public că sunt uniți și aparțin la marea familie, al cărei Cap este Hristos. După cum pâinea materială este una din principalele surse de nutriție pentru omenire, tot așa Hristos este hrana spirituală din care toți trebuie să ia pentru a păstra sănătatea spirituală. Sunt multe feluri de pâine, făcută din diferite feluri de cereale, ca de pildă, grâu, orz, secară, porumb; dar e numai o singură Pâine spirituală care dă întreținere spirituală. Nu sunt mulți domni și mântuitori diferiți, ci numai unul, și omul nu-și poate găsi calea spre viață veșnică prin nici un alt mijloc decât hrănindu-se cu Pâinea care S-a coborât din cer în persoana lui Iisus Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
unii dintre voi (adventistii) tin chiar sambata ca zi de sarbatoare, precum iudeii, cand ziua invierii Domnului este ziua de sarbatoare a bucuriei intalnirii cu Hristos cel inviat. mult rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. In Noul Testament nu mai exista simboluri, totul este real: intruparea, Schimbarea la fata, patimile, moartea, pogorara la iad, invierea din morti (cu trupul, atat a Domnului cat si a unui mare numar de drepti), aratarea Sa ucenicilor si mironositelor dupa invire, mancarea impreuna cu ucenicii dupa inviere, ridicarea la cer, pogorarea Duhului Sfant... toate sunt REALE (SI NU SIMBOLICE!). La Cina cea de Taina, IMPARTASANIA cu adevarat trupul si sangele Domnului este REALA NU SIMBOLICA! ea fusese deja anuntata la prima inmultire a paninlor (Ioan 6). "Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. " (Ioan 6,52-56) Last edited by Eugen7; 27.07.2010 at 10:13:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
28. "Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară în trup, este tăiere împrejur; 29. Ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; a cărui laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu." (Romani 2) Citat:
Citat:
Serios? Cartea Apocalipsei, care -ciudat- este în Noul Testament cuprinde sute de simboluri... "neștiind Scripturile"... |
|
|||
|
|||
![]()
Vezi ca a fi un bun ortodox include si sa nu minti cu nerusinare, mai ales la modul constient si impins de o mandrie fanatica. Chit ca ramanem cu textele care corespund Scripturii lor si cea a BOR si tot se gaseste ceva
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce poate fi comun intre Hristos Real si cel simbolic? intre Biserica LUI reala si cele simbolice? evindet ca NIMIC. Daca tu zici ca eu mint, dovedeste aceasta... NU judec pe nimeni, Hristos cel REAL este dreptul judecator. EU doar marturisesc invatatura ortodoxa, a carei inima este Sfanta Impartasanie, unirea reala (nu simbolica) cu adevarat trupul si sangele Domnului Hristos Iisus. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|